Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1957724

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilken spännande sista omgång vi fick där man för en gång skull höll på Djurgården (usch och tvi) men som vanligt kunde man inte lita på dem.
Tyvärr kommer vi mest troligt få Växjö i kvarten och hade nog hellre mött vilket annat lag som helst...ja, utan Warulfven och förståss vår nemesis Brynäs, som tråkigt nog missade slutspel och får ta vila.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, Läjkers hade vi inte önskat oss. De har haft en obehaglig förmåga att stänga av oss ända sedan Hallam taktiskt neutraliserade oss den kvartsfinal vi kom med båda Linusarna Klasen och Omark.

Har funderat på vilket lag som opassat oss mest; Läjkers eller Warulfven och även om Ulfven är grymt starka nu och gissningsvis att inga motståndare kan stoppa deras väg till gludet, tänker jag nog att jag helst undvikit Läjkrarna.

Min känsla är dessutom att Läjkers numera upptäckt Apans senaste innovation till svensk hockey "benen försvinner".

I flera år har ju förstärkningar märkts som filmningar, vilket man har lite svårt att förehålla sig till. Det är ju pinsamt att zebrorna inte dömer för tydliga utvisningar och att de drabbade måste förstärka effekten för att zebrorna ska vakna.

Men samtidigt är de flesta hockeyspelare dåliga på att filma. De är helt enkelt inte tränade på att göra det. Och förstärkningarna har därför varit usla kalkonutvisningar, typ 1-2-3 sekunder efter det att någon blivit utsatt för ett övergrepp väljer denne att långsamt lägga sig på isen.

Men det var då det. Nu har Fläskberget utvecklat förstärkningarna till en perfekt vetenskap. Denne expert på området struntar i halvmesyrer utan har lanserat ett rejält verktyg kallat "benen försvinner".

Benen försvinner utförs på så sätt att när någon motståndare med klubba, armar eller ben vidrör dig på ett sätt som är otillåtet men i gränslandet - så kastar du båda benen bakåt upp i luften varpå kontakten med isen försvinner. Följden blir naturligtvis att du likt en klubbad oxe faller pladask.

Och zebrorna reagerar instinktivt - blåser och visar ut. Och förstärkningen är så extrem att ingen zebra drömmer om att visa ut för filmning: det är ju inte de där segt och klantigt utförda förstärkningarna det handlar om, utan en rejäl Hollywood!

Fläskberget har tränat upp sina medspelande apor på området och under säsongen har vi sett ett flertal "benen försvinner" utföras av också kvänen Pudas, swingerli, berglund m fl.

Och eftersom "benen försvinner" visat sig vara så extremt väl fungerande och effektivt för att skaffa sig PP har Apan naturligtvis börjat leta upp lägen där de kan ta fram det hemliga vapnet. Och t o m använda det när de överhuvudtaget inte alls blivit attackerade av någon motståndare. Och då har alla förtöjningar kapats och man har med värdegrunnnnnnden som bas vandrat in i det stinkande området av rent fusk. Mycket trist.

Nå, det slog mig att Läjkers alltså lärt sig attt låta "benen försvinna" i går. Och mest utpräglad är förstås den duktige hockeyspelaren men många gånger förklarade filmaren Bendan Shinnimin.

Luleåpubliken är kunnig och erfaren och upptäckte förstås detta varpå de skanderade "Chicken, Shinnimin" under match när han filmat.

Shinnimin svarade med att i båset ta av sig handsken och ge fingret till Luleåklacken.

Så långt, inte så mycket att tjafsa om. Aktion och reaktion och bara en krydda tycker jag.

Men fingret fördömdes av SeMer och i efterhand ville journalister intervjua Shinnimin om saken men tilläts inte träffa honom. Ett flertal Läjlledare stoppade det och förklarade att "det är nog inte så lämpligt". Det där låter ju intressant.

Hallam tillfrågades:

"Det uppsträckta fingret försvarades av Växjös huvudcoach Sam Hallam.
– Ja, det är väl bra. Fan, man måste väl få visa känslor, säger han.
Men hur reagerade du på Shinnimins uppträdande?
– Hyvens folket uppe i Luleå, rätt och riktiga, gillar tydligen att mobba folk."

Hmm, det var oväntat. Hallam har haft en extremt säker kontroll på vad han säger men igår tappade han den kontrollen och gled över till en attack mot "folket uppe i Luleå".

Mycket oväntat och kan bli stimulans för kvartarna. Jag antar att Hallam var skakad av att, trots att Läjkers spelade så bra att man trott de skulle vinna ändå torskade och följden blev att de ramlade ända ned till plats 7. Läjkers HAR nästan alltid varit bäst när det gällt som mest och lyckats hela tiden. Men deras förväntade klättring senaste månaderna kom helt av sig. Och hallam tycks skakad alltså.

Mycket skickligare i att hantera allt detta var Eric Gustafsson. Vilken perfekt lagkapten och vilken härlig hockeyspelare!

Eric om frågan:

"Det var långa stunder en riktigt grinig match - vilket får en extra dimension i och med att det är Luleå som väntar för Växjö om de tar sig till kvarten.
Något Luleås kapten Erik Gustafsson ser fram emot:
– Det skulle vara roligt att slå ut de regerande mästarna. Jag känner att vi kan slå ut alla lag. Vi har ett otroligt bra lag.
Han håller med om att matchen var riktigt grinig.
– Dom har ju lite såna spelare, med Shinnimin i spetsen.
Hur ser du på honom som motståndare?
– Han är duktig. Sen vet man ju om att han försöker ställa till med scener. Men jag taggas bara av det. Så länge man inte spelar fult, och jag tycker ändå han håller ganska bra.
Men är han en filmare, som Luleåklacken hävdar?
– Haha, det låter jag vara osagt. Men han gör allt för att vinna."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kan förresten Luleå Hockey skicka en fet räkning till Cmore som plåster på såren för att Ap-Lindberg förstör alla matcher för oss stackars fans som måste tvingas se eländet kommentera.
Kommentera