Luleå HF

91807 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #2002372

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedanstående tycker jag är intressant. Kiiskinen transfer från Läjkers till Apan är bokfört 19-10-28.

Kiiskinen har ju haft en korrekt anställning hos Läjkers i flera år, medan snål-Apan i vanlig ordning skulle skattemygla och anställa Kiiskinen på "artistkontrakt" dvs som bosatt i Sverige under <365 dagar per år. AV det skälet kommer han till Apan först för någo vecka sedan och så räknar de med att köra honom till slutet av april och sedan sparka honom ur landet och på så sätt mygla under maximalt från skatt och sociala avgifter.

Men.

Om de inte sett till att hantera registreringen korrekt. Om han skattetekniskt 'r normalt anställd av Läjkers t o m 28 oktober och Apan därefter plockar in köpespelaren...då kanske Apan inte kommer undan att erlägga korrekt skat för honom och i så fall kommer kostnaderna för Kiiskinen att öka rejält.

Vad ska vi tro? Kan det blir en halv miljon ytterligare för att dränera Apans konkursplastklubb?

En intressant fråga och jag borde väl, som rejäl skattebetalare, kontakta skattemyndigheten och be dem kontrollera detta närmare?!
Uppladdat:

450x49-skarmavbild-2019-11-04-kl-173227.png

+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle nog inte tro att det är ett reellt problem. Dels borde man såklart från apans sida ha björnkoll på det problemet om det fanns och det får man väl ändå tro att dom har, eller .... Men det handlar troligen olika saker. Skatten beror på om du bott i Sverige och tjänat pengar och kontrakt med SHL klubb kan man ju ha utan att spela, det handlar ju om rättigheter. Skulle gissa på nåt sånt ... 🤔 Annars såklart ett önsketänk!
+2
Kommentera