Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2025892

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi var ju besvikna när inte Apan släppte fram assistkungen-mannekängen i dagens match. Men de har ju den ilskne kvänen och det är ingen dålig ersättning det!

Se nedanstående bilder hur kvänen står och är stöddig bakom målet. I stället för att hämta pucken som långsamt glider några meter bort står han slött och väntar på den, med följd att en checkande röglare nästan hinner dit för att ta pucken. På bild fyra ska kvänen "elegant" gå ut vid sidan av målet med pucken, men plötsligt slänger han sig bara omkull på isen. Var det för avancerat för honom, för krävande? Eller blev han förvirrad och råkade förväxla uppgiften med Fläskbergets rekommendation om att "låta benen försvinna"?

Fan, vet, men den ilskne kvänen passar på att frispela Höglander, som går på mål med pucken under kontroll. Där har lille Gustaf skitit på sig och stannar paralyserad vid sin vänstra stolpe och då glider röglaren bara lugnt förbi och hänger pucken i lille Gustafs högre halva av buren, som Lille Gustaf vänligt nog lämnar totalt öppen.

Ja, det var en fin manöver, den gillar vi. Kanske inte riktigt lika elegant som mannekängen, men nog förtjänar även den ilskne kvänen en passningspoäng för den snygga indianen!
Kommentera