Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2041119

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Sorry, jag råkade lägga in tabellställningen innan bonuspinnen fördelats mellan Pungen och Fusklunda. Så, i nuvarande läge är risken hög för att Fusklunda, trots allt, passerar oss. Allt som behövs är att de tar tre poäng i samtliga sex återstående matcher, medan vi tar 0 poäng i våra sex matcher, och samtidigt hämtar de in 17 mål i målskillnad.

Men trots allt har du rätt - vi kan inte förlora vår toppsex-placering matematiskt och vi är klara för kvartsfinal och sponsorbonus:-)

För att vi ska förlora kvartsfinalsplats måste Fusklunda ta 18 p, Djurgårn 17 p och HV 17 p, samtidigt som vi får 0 p och vidare ska dessa tre lag dessutom hämta in målskillnadsunderläge på 17, 18 och 43 mål. D v s de tre lagen får sammanlagt bara förlora 2p (plus hämta in målskillnad). Men under de sex slutomgångarna kommer Frölunda att möta både HV och Djurgårn vilket innebär att de tre lagen sammanlagt kommer att minst tappa 6 poäng.

Så du hade rätt, som du alltid har - vi ÄR klara för kvartsfinal!

Hurra:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men hur går det för lagen numera? Hur är deras form?

Man har ju uppfattningen att efter uppehållet för den jävulskt onödiga "Absolut Vodka Beijer bygg inkl färgpysar"-kuppen i början av februari har det gått troll i spelet för flera lag.

Här kan ju lite ingå att några lag satsat på Europamästerskapet vilket har reducerat chanserna till vila och det har förstås drabbat i första hand Fusklunda och Luleå, som rest omkring och lirat 13 respektive 12 sådana matcher.

Men låt oss ta en titt på hur de 8 översta lagen gått efter det där infernaliska vodkaeländet, dvs fr o m 11 februari och framåt:

1. Apan 8m 29-13 +16 23 poäng
2. Röglet 8m 31-16 +15 18 poäng
3. Luleå 8m 22-20 +2 15 poäng
4. Ulfven 26-24 +2 14 poäng
5. HV71 25-23 +2 13 poäng
6. Djurgårn 8m 21-29 -8 11 poäng
7. Fusklunda 8m 22-26 -4 8 poäng
8. Gangstern 8m 19.25 -6 7 poäng

Inget tvivel om saken. Apan går för jävla bra just nu, överlägset bäst i serien, av siffrorna att döma.

Men jag anser nog att Röglet går minst lika bra, kanske snarast bättre! Röglet förlorade knappt borta mot Ulfven senast med 3-2, och tidigare borta mot Apan med 4-3. När det gäller matchen mot Apan hade Röglet ledningen med 2-3 när det återstod tio minuter av tredje perioden. Men då slog Aprunkarzebrorna från Älvsbyn-Boden till och "hittade" jävligt billiga - för att inte säga helt felaktiga och riktigt fuskiga - utvisningar på Röglet som under avslutande 8.19 fick 2+2+2+20 utvisningsminuter i present av de vidriga runkarna varpå Apan mygligt petade in två Powerplay-mål och vann.

Så, denna analys ger för handen att det är Apan och Röglet som går allra bäst nu.

Medan Luleå, Ulfven och HV går lite halvknackigt, Djurgårn ännu sämre. Fusklunda riktigt illa och Gangsteröret helt osannolikt uselt.

Det tyder ju på att slutställningen efter 52 omgångar blir ungefär som det nu ser ut, med undantag för att Warulfven ramlar ned till plats 4.

Kan ju säga att det känns jävligt bra att Gangsteröret går så j-a dåligt sedan de 1) öste på med pengar för att få Kovacs att skriva på för Gangstern 9 månader innan nästa säsong 2) läckte ut det hemliga avtalet till media direkt för att göra situationen för Kovacs i Luleå ohållbar 3) snodde honom.

Warulfven kanske kan lyckas bättre än ovanstående tabell indikerar. De har ju nu sparkat sållet mApKyss för nästa säsong och insett att experimentet är över. Om Holm får vara oskadad får han nog alla matcher nu och sållet tillåts inte komma in, slänga in puckar och förlora matcher.

Vidare är ju Fusklunda ett lag som, om de lyckas skärpa sig, definitivt bör kunna klättra till plats 5-6. Om alla deras dyra legoknektar blir av med "Apsjukan" och inte kör primadonnalåtsasspel a la sektapan tidigare.

Och OM Fusklundas spelare till slut kommer att skärpa sig - vilken match är mer lämpad att göra det än nu, i Delfinen mot Luleå?

Luleå, å andra sidan, anser jag har en poängskörd som inte alls speglar formen efter vodkan. När det gäller de 8 matcher vi spelat sedan dess ingår matcher mot tabellens 5 lägst placerade lag och vi har varit illa ute i många matcher som vi ändå lyckats ta poäng i.

Nej, jag tycker att Luleå under de 8 matcher vi spelat sedan vodkan inte alls fungerat, med undantag för enstaka perioder, och hoppas att laget verkligen kan komma igen under de sex omgångar som återstår, för att komma upp till tidigare nivå för det kommer vi att behöva till slutspel. När vi redan i kvart och semi kan riskera att möta sådana för oss obehagliga lag som t ex Pölsan, Öret och Fusklunda.

Vänder det för Luleå idag?

Kanske.

Men det kan mycket väl i stället vara Fusklunda det vänder för.

MYCKET viktig match idag!

OM Luleå inte kommer upp uran i stället klappar ihop rejält under de sex omgångar som återstår tror jag att risken - trots vår skenbart överlägsna tabellleding just nu rasar ända ned till plats 4.

Se bara vilka motståndare som vi har kvar:
• Fusklunda
• Röglet
• Djurgårn
• Öret
• HV71
• Apan

Kommer vi inte igång snarast kan vi rasa jävligt snabbt...
Kommentera