Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2041738

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi vann. Damaporna fick inte in en enda banan i nät. Dock är en av mina favoritfilmer De 12 apornas armé. Känns väldigt aktuell nu med galna globala miljöterrorister och vetenskapsmän som släpper ut virus som lamslår hela storstäder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tredje matchen i semifinalen - Luleå Hockey-DamPölsan har börjat.

Luleå har vunnit två första matcherna och inleder match tre med att sätta 1-0 efter 1.46.

DamPölsan försöker förstås men jag tycker de uppträder som en seg gegga och när Luleå vänder spelet kommer våra forwards med en fart som gegga-Pölsorne inte hinner med. Inte bara målet kom till på det viset utan detsamma har skett gång på gång och fortsätter det så här kommer pölsavakten att få lyfta ut puck efter puck efter puck...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: He he, snyggt! Och den allmänna uppfattningen är förstås att DaMooDoo var överlägset DamApan. Men inte om man frågar apsekten - då beror det på att "SDHL är stängd".

Troligen har de inte koll på fakta, det kan man förstå när faktainhämtningen kommer från utalanden av sexfingriga, iklädd wife beaters,, halvt däckade efter intaget av fulöl och skogsstjärnan framför white trash oljefat med elden pyrande.

Troligen borde media lägga på ett "apfilter" som eliminerar sådant som bevisligen måste vara producerat av kräldjur med IQ<20, vilket förstås skulle innebära att de lokala apbladen skulle bli helt tomma.

12 monkeys är en härlig film, OK story och bra skådespelare. Även om kombinationen smittsam som värre än mässling och med en dödlighet som rabies/HIV, tack och lov inte synts ännu.

SARS-CoV-2 som nu är aktuellt är ju mer smittsam än tidigare högpatogena coronavirus som SARS och MERS, men på bekostnad av virulens; dödligheten kommer nog att landa i att vara motsvarande influensa typ, dvs en ättestupa för gamla eller nedsatta av andra sjukdomar.

Mardrömmen är nog ett nytt virus av influensatyp och med influensavirus förmåga till smittsamhet, i kombination med högpatogent för människa som t ex varianter av så kallad fågel- eller svininfluensa. Risken för att sådant ska uppkomma beror ju på miljöer där svin, fåglar och människor har kontinuerligt nära kontakt och sådana miljöer finns ju massor av i framför allt asiatiska storstäder där på bakgårdar barn hanterar svin och fågel, med följd att humana-, svin- och fågelinfluensavirus får möjligheter att mötas och leda till rekombinationer. Sådant övervakas ständigt och hittills uppkomna varianter med hög dödlighet har än så länge inte varit kombinerade med hög smittsamhet.

Men förr eller senare kan det hända.

Det finns ju ett sätt att förebygga detta. Satsa de pengar som behövs för att separera de tre arterna, dvs tillföra de pengar som behövs för att implementera en ny infrastruktur som kan ersätta de nu befintliga "kruthärdarna" - bakgårdarna med barn, svin och fågel i Asien.

Men det handlar om stora pengar och de måste komma från de internationellt största bidragsgivarna; vanligen US-baserade, och det har inte slagit igenom. Eftersom US inbillar sig att "det kan vi lösa lokalt med hightech". Men, när de inser att, för att skydda US medborgare, MÅSTE de helt enkelt satsa pengarna i Asien, kan det kanske genomföras. Om det inträffar INNAN ett sådant virus med Kalavirus-potens slumpvist uppstått. Annars...

När det gäller de inköpta blygdapornes trupp är förstås hoppet, för att dessa avarter ska försvinna ned i allsvenskan igen, så blir vi nog snart av med diverse aprunkare i media vilket är ett stort hot mot Riktig Hockey.
Kommentera