Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2043969

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Enaranger: Jo, det är riktigt. Luleå kommer i kvarten att få möta ett av lagen på plats 8-10 i sluttabellen, beroende av hur det går i sociala slutspelet.

Läjkers kommer att vara ett av lagen på plats 8-10, så de är möjliga, och Läjkers är jag övertygad om att vi skulle vinna mot så de tar jag gärna.

Övriga kan bli mer obehagliga; just nu Malmö, Gangsteröret och Bottenlaget. De är tre lag vars spel kan opassa oss bigtime och villd et sig illa kan vi åka rean i kvarten mot något av dessa. Troligen inte, förstås, men inte uteslutet.

Möjligen skulle kanske Ulfven eller Röglet matematisk skulle kunna ramla till plats sju, men det är så otänkbart att det kan räknas bort.

Lite chans ändå att HV eller Djurgårn skulle åka ned till plats 8, men just nu är de ju sex poängen före åttan Öret och dessutom med målskillnad (i HVs fall jättemålskillnad) så det känns rätt otänkbart det med. Vi får se närmaste omgångarna.

Så när det gäller Luleås kvartfinalsmotståndare blir det mycket troligt några av lagen
• Bottenlaget +25 79p
• Gangsteröret -4 78p
• Malmö +6 74p
• Läjkers -13 68p

Känns inte som någon anledning att spekulera i exakt vilket lag det kan bli just nu. Det kommer att ge sig om 5-6 omgångar av SHL/åttondelarna.

Och som sagt, Läjkers tror jag inte vi behöver vara rädda för alls. Malmö och Gangsteröret HAR ju kunnat rubba oss men vete fan om de har den förmågan i år, speciellt eftersom Gangsteröret råtappat så infernaliskt senaste veckorna. Skulle kännas bra om vi kan tvåla till gangstrarna ordentligt i eftermiddag, för att markera inför eventuell kvart.

Återstår Bottenlaget, om de nu skulle ramla ned till under plats sju.

Bottenlaget är förstås svårt att veta var de kommer att befinna sig när det vankas kvart. Visst, de har varit under isen länge, men det är ju ett jäkla lag att möta när de kastar in specialvapnen fulspel speciellt huvudattacker, filmningar och jättetrycket på zebror närmast i form av brottsligt fusk i Scandal-i-Analium.

Å andra sidan: senast krossade vi ju Bottenlaget fullständigt i spelet då det visade sig att Bulans tema "Ska vi vinna glud är Bottenlaget laget att slå" fått effekt bland spelarna:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så ska vi väl passa på att skåda SHL-tabellen och njuuuuta:-)

Mycket är ju redan avgjort:
• Luleå är vinnare
• Pungen och Pölsan får spelslut
• Oskars och Trottoarkanten får kvala
• Malmö och Läjkers får lira social åttondel; Malmö dock viss chans att klättra till plats 7-8 för att få 2/3 matcher hemma i de sociala uppgörelserna.

Men annars bara sju lag som har igen-kligen chans att kämpa för att förbättra sina placeringar. Fast 3 av dessa 7 ser också rätt avgjorda ut, men det är möjligt något kan hända även för de:
• Apan har rätt bra chans att hålla sig kvar och sluta som tvåa; med 3p eller mer och dessutom målfördel mot lagen under
• Bottenlaget och Gangsteröret måste hämta in minst 5-6 pinnar för att ta sig in bland toppsex

Så, avslutningsvis med tre omgångar kvar är det nog bara för plats 3-6 som lagen ligger så nära att vad som helst kan hända:

3. Ulfven +23 86p
4. Röglet +23 86p
5. HV-71 +29 84p
6. Djurgårn +5 84p

Yep, vi får se.

Mina önskeresultat idag, förutom att Luleå spöar Gangsteröret. är förstås att
• Pungen slår Apan
• Oskars torskar mot Röglet
• Ulfven spöar Djurgårn
eftersom det skulle innebära att Apan, Röglet och Ulfven alla har 89 po'ng inför sista två omgånarna. Och då kan ju vi i Luleå bidra med att spöa Apan i omgång 52, så kanske de Ulfv och Rögle kan putta ned Analapan till plats 4 utanför CHL-kvalificerande plats:-)
Kommentera