Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2072006

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
HK Arslet?

Som alla känner till drabbades svensk hockey av en pinsamt beslut under nittiotalet, i form av att förbundet och toppklubbarna kommit på den strålande idén att om vi amerikaniserar oss, så blir det succé! Hammondorglar för att fläska på med vidrig psalmhissmusik så snart det var avblåst, cheerleaders som häckade på vissa arenor där de flamsade omkring på läktartrappor, och så en massa underliga tillnamn.

Det ska sägas att många av tilläggsnamnen passade in på klubbarna - björnar, vargar, apor.

Medan andra namn var bara pinsamma. "Blå tjurar"? "Sinkheads"?

Och uslast var "indianer". Det ska sägas att den klubb som hittade på det sistnämnda tillägget hade knappast några lokala djur att välja på. De skulle varit tvungna plocka in något från havet. Räkor, snorgärsar, mörtar eller silly sillar.

Men i stället valde de "indianer" och sket fullständigt i att det skulle uppfattas som etniskt beklämmande av riktiga s k indianer. Efter bortåt trettio år tycks slanten ha trillat in och de har insett att det är hög tid att byta namn.

Men: vad ska de nu ta?

Det borde förstås ha en lokal förankring och den mest betydande förankringen är förstås att i den där regionen är det ingen jävel som bryr sig om hockey; alla håller ju på med sparkboll. Lokalt finns ju ett antal sparkbollsklubbar: IFK Göteborg, GAIS, Västra Frölunda och Bollklubben Häcken.

Nu har de ju svärtat ned sparkbollsnamnet Frölunda, genom att köra "Frölunda Indians" så det enda rätta blir förstås att byta till ett av de andra sparkbollsklubbnamnen.

AB Göteborg kunde ju vara lämpligt, med tanke på hur laget drivits med mer köp- och sälj än hockey.

Annars tycker jag att Häcken kunde passa, med fin symbolik redovisande lagets härkomst från Sveriges baksida. Hockeyklubben Häcken, eller ännu mer tydligt HK Arslet.

Liknande motiv kunde ju också läggas till den fjärde sparkbollsklubben genom att "f d indianerna" väljer det närliggande BAJS.

Bedömer att klubben själv bör avstå från att välja namn, med hänvisning till hur illa det gått tidigare. Och därför ge övriga hockey-Sverige i uppdrag att välja namn.

Så, vad tycker vi?

• AB Göteborg?
• HK Arslet?
• BAJS?
• Andra förslag?

Hygglig som jag är hjälper jag till med två fina förslag för nya klubbtröjor sedan de bytt namn till HK Arslet. Var så god!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Frölunda Golden Shrimps" kan jag se framför mig. Räkmackan på Heaven 23 andas framgång. Räkorna skalas förresten i Baltikum. De är ju vana att ta in produkter utifrån.
Kommentera