Luleå HF

97343 inlägg · 866 ämnen

Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!

2218377 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och nu exakt två veckor innan vi ska möta Apan. Spontant kan man ju fråga sig om det finns en Apa, sedan halva laget och väsentligen alla tongivande spelare dragit. Fast de har ju köpt in StraussMan...

Vad kommer Apan att göra? Vänta in NHL/AHL-sättningen och ösa ut pengar för att köpa vad som köpas kan? Eller har den ekonomiska verkligheten äntligen kommit ikapp Apan och de kan inte längre låtsas vara jättelika, när alla vet att de sedan flera år får ta kortsiktiga, kostsamma lån för att ens kunna betala ut löner? Apans nye ordförande har ju en lång erfarenhet som konkursförvaltare och kanske han insett att den Ebberöds bank som Apan blivit måste stänga börsen och nu fylla på laget med junisar trots att de saknar kompetens för att spela i SHL.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu har det blivit klart att Jack Connolly denna säsong kör konstnärsskatteupplägget dvs reducerar tiden hos Luleå för att reducera skatt. Som jag förstår det kommer han att saknas under inledande tredjedelen av grundserien. Rätt länge alltså, men Luleå räknar med att ha sportsligt råd med det och såvitt jag förstår därefter kunna ha Connolly kvar hela slutspelet 2022 utan problem.

Lite kaxigt:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Hmm, Robert Nordmark är nog född i Kalix, faktiskt. Det skulle betyda att de två spelare som är födda i Luleå och gjort flest poäng i NHL är:

1. Anders Nilsson
2. Hardy Åström

Två målvakter, alltså. Ganska typiskt för Luleå som utvecklat så duktiga vakter. Fast statistiken på den där sidan är lite vacklande. Hittade ju snabbt flera som bokförts på fel städer. Dessutom saknades ju för Luleå vår helt egna produkt Niklas Hjalmarsson. Och så hade man inte koll på att platser som Kalix, Boden och Piteå ska uppfattas som stadsdelar tillhörande Luleå naturligtvis.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Inte bara Hjalmarsson saknades.

Kolla in den här pojken också!

Går direkt in på tredjebästalistan!
Uppladdat:

450x21-skarmavbild-2021-07-30-kl-032226.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Det var en riktigt dålig statistik - den inkluderar ju inte ens Niklas Hjalmarsson som vi måste vara överens om mer eller mindre ska uppfattas som en helt egen Luleå-produkt!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Vad som framgår så spelade han inte en enda match i Luleå, det går inte att förneka. Kul att ni sätter värde på honom.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser att spelare födda i Luleå bara skrapat ihop 86 NHL-poäng. Nu får ni öka takten eller göra nåt åt vattnet i stan.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
hanzon: Sista junissäsongen 2006-2007 blev han o-nöjd med HV som inte riktigt gav honom chansen. Fick spela en hel del i Elitserien men lite istid under sämre förhållanden. Då valde han att skriva på för Luleå Hockey för säsongen 2007-2008. Samma sommar, då han fyllde 20, insåg han att det skulle fungera att åka över Atlanten direkt så han tänkte om och drog.

Han skrev alltså på för Luleå men jag är osäker på om han ens hann upp till Norrbotten överhuvudtaget.

Och då inser naturligtvis alla hur otroligt kraftfull vår spelarutveckling är! Många utbildas under många år hos oss, men för Niklas räckte det med att bara skriva på så fick han den skjuts som det innebar att tillhöra Luleå Hockey.

Ett liknande exempel är Dennis Everberg. Han och Daniel Zaar skrev på för oss, men Dennis valde under sommaren att sticka över till Nordamerika. Han visste, av exemplet Niklas Hjalmarsson, att han fått det Luleå-lyft han behövde.

I analogi med Apan, där alla spelare påstås komma från blygden och vara helt egna produkter hur mycket de än utvecklats av andra - se Joakim Lindström, Gustaf Lindvall och den ilskne kvänen - får vi ju lov att uppfatta Niklas Hjalmarsson som en näst-intill helt egen Luleå-produkt, i så fall...åtminstone borde det vara helt OK enligt apsektkatekesen.

Och dåligt av Elite prospects att missa ett sådant viktigt inslag i Niklas karriär - att han några månader sommaren 2007 hade äran att tillhöra Luleå Hockey.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser inte att han tillhört Luleå, var står det?

https://www.elitepros...jalmarsson
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Så konstaterar vi att NHL-karriären är över för den före detta Luleå Hockey-spelaren Niklas Hjalmarsson efter 14 säsonger i Chicago och Arizona och tre Stanley Cup-ringar. Vi gratulerar för en fantastisk resa för den mer eller mindre helt egna Luleå-produkten.

Luleå Hockey -plantskolan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jahaja. Nu överger även Nowick det sjunkande apskeppet. 12 köpespelare har hittills dragit från sekt-Apan och som redovisas nedan kommer de förstås alla från blygden, helt egna produkter, som det heter på sektspråk. Forsell och lill-Nisses farsa får ersätta halva laget från ifjol, men det är ju som det brukar för köpslagens köpelag Apan.

• Andreas Wingerli <- Lycksele SK
• Arvid Lundberg <- Clemensnäs HC
• Jacob Andersson <- Björklöven
• Jonatan Berggren <- Enköpings SK
• Niclas Burström <- Jörns IF
• Philip Broberg <- Örebro HUF
• Pär Lindholm <- Kågedalens AIF
• Tuomas Kiiskinen <- KalPa
• Roland McKeown <- MHA
• Arvid Söderblom <- Hovås HC
• Jesper Frödén <- FoC Farsta
• Darren Nowick <- Long Beach, US of D

Men vore jag apsupporter skulle jag inte oroa mig. Jag menar, när man ger StraussMann spaden fixar det sig förstås!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När det gäller Luleå Hockeys damlag har klubben gjort ett försök att re-rekrytera Michelle Karvinen, när nu både Nordin och Cava lämnar. Men det gick inte.

Kommande säsong kommer Michelle Karvinen, Emma Nordin och Michaela Cava att spela för den kinesiska klubben Shenzhen.

Kineserna är att gratulera att få njuta av en sådan fantastisk kedja från Luleå Hockey. Är det kanske världens bästa damlina någonsin? det tror jag.

Men som vi tidigare varit inne på. Vi får vara nöjda med alla dessa år som Luleå Hockeys damlag varit bäst i landet + världsmästartiteln och hur vår satsning fått alla andra damklubbar att hänga på med följd att damhockeyn i Sverige kommer att lyfta rejält. Men våra dagar i toppen är med all sannolikhet över nu.

We had the days
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det finns en hockeyjournalist i kaosstaden Edmonton som lär ha följt Oljan bortåt femtio år, d v s ett kanadensiskt svar på vår ankdamms mats vennerstig.

Nu twittrar vederbörande följande:

Tweet Jim Matheson @jimmathesonnhl 16h
Hearing Swedish goalie Jesper Wallstedt might be playing for Portland this season rather than back home with Lulea.

Portland verkar väl råkonstigt. Kan väl tas med en nypa salt.

Men kan det bli så? Att Jesper åker över redan nu? Ett skäl skulle ju kunna vara att acklimatisera sig till de står rinkarna och de frekventa skotten.

Men visst, även om han är en stor talang med utmärkta chanser till en strålande framtid, så är han inte färdig. Det finns delar av spelet som han behöver utveckla och allvarligt talat kan han nog utvecklas bättre med svensk målvaktstränare än i småligor i Nordamerika. Speciellt med den utmärkta målvaktsträning som finns i Luleå.

Men vårt dilemma är förstås att det finns en överhängande risk att han inte får spela så mycket som han behöver i Luleå. Eftersom vi har Lassi. Objektivt sätt skulle man nog tro att bäst för Jesper vore att han spelade i en klubb på SHL-nivå där han ganska säkert skulle få ta förstaspaden om man lyckades tillräckligt bra. Men den chansen är inte så stor i Luleå. Tyvärr, och inte tyvärr: för vem kan egentligen beklaga sig över att vi har Lassi.

Fick jag styra Jesper skulle jag planera för ytterligare två år i Sverige i en SHL-klubb, där han fick utmärkt målvaktsträning och där han i princip skulle ha förstaspaden i varje match. Då skulle han ha möjlighet att ta sig fram till SHL-topp samt ta plats i Tre Kronor och få lira internationellt. Med sådan bakgrund skulle han komma utmärkt förberedd till Minnesota och chans att slå sig fram till förstaspade i NHL. Förutsatt att de inte närmaste åren rekryterar en stark förstenat som garanteras spaden. Ny har de ju Kärkönen (samt Talbot, som kommer att fasas ut framöver) som inte övertygat jättemycket och som behöver växa lite till för att hålla spaden, men samtidigt kunna konkurreras ut av Jesper om ett par år.

Ett j-a bekymmer är det. Tyvärr.

Om inte Lassi kommit hem hade Luleå kört vidare med Berguven och Wallstedt vilket varit bättre upplägg för Wallstedt. Och då hade Berguven inte åkt ned till Linköping och räddat Pungen kvar i SHL. Nu kom ju Högberg hem till Pungen, sedan han sparkats av Ottawa, och därmed får väl Berguven inte många spadar där nere.

Allra bäst vore väl att Wallstedt stannar i Sverige och Luleå två år till och får ta del av Luleås suveräna målvaktsutveckling. Samt att man kör varannan match länge under säsongen Lassi/Jesper och att Jesper utvecklas så fint att han fortsätter konkurrera om spaden men kan 18-åringen utvecklas så snabbt att han helt tar spade av en Joel Lassinantti? Mycket svårt att tro det.

Nota Bene! Lassi är så överjävlig att det enda som stoppar honom från NHL är hans längd på 175 cm eftersom NHL sedan 10-20 år "beslutat" att det numera bara är långa vakter som gäller. Hade Lassi varit 1 dm längre skulle han varit över där redan nu, hade han varit 2 dm längre skulle han haft en förstaspade i NHL utan snack. Han petar man inte lätt i SHl.

Vi får vänta och se. Men det är möjligt att något händer med Wallstedt innan hösten. Skulle inte förvåna, med anledning av Lassifaktorn alltså.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
På Luleå Hockeys hemsida intervjuar Trebor Linus Omark. Laget har precis kört första träningen på gymmet och Limpan bekänner skrattande att sådana maxtester har han inte gjort sedan han lirade i Luleå för 12 år sedan. Han har ju spelat och lyckats fantastiskt världen över (räknar bort skit-Ojan) under dessa 11 säsonger och man märker att det handlar om en internationellt belevad gentleman: han besvarar nämligen frågorna helt korrekt utan att köra den SHLska som dominerar i Sverige till 99% - att inleda varje svar med "Nej, men...".

Nu är det 18 dagar kvar innan vi ska möta Apan i träningsmatch. Vi vet ju att apsekten kommer att köra över oss med de nya stjärnorna Forsfjäll och StraussMann för att inte tala om den ilskne kvänen. Men ändå!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
LULEÅ HOCKEYS TRÄNINGSMATCHER 2021

Torsdag 12/8 Björklöven-Luleå Hockey18:00
Fredag 13/8 Skellefteå-Luleå Hockey 19:00
Torsdag 19/8 Luleå Hockey-Kärpät 17:30
Onsdag 25/8 Modo-Luleå Hockey 18:00
Fredag 3/9 Kärpät-Luleå Hockey 17:30
Tisdag 7/9 Luleå Hockey-Timrå 18:00

Om 19-20 dagar blir det alltså en roundtrip i södra Norrbotten för möte med BurkÖlen och Apan. Blir tufft att möta Apan som förstärkt något enormt med Forsfjäll, StraussMann och andra köpespelare. Sektklubben, där alla spelare är helt egna produkter från blygden, kommer väl att krossa oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jesper Wallstedt blev alltså draftad som 19e spelare och som förste svenske målvakt någonsin i NHL-draftens förstarunda. Och hamnade i Minnesota Wild. Minnesota har ju ett riktigt bra lag, landade högt i serien men åkte ut i slutspelet mot Las Vegas med 4-3.

Hittar fyra vakter på lagets Rooster

• Andrew Hammond 33 år
Lirade i Ottawa med sisådärresultat 2013-2017.
Därefter har man bara spelat en enda NHL-match – 2017 för Colorado – men inga andra NHL-matcher senaste tre åren…

• Hunter Jones 20 år
Draftades av Minnesota i andrarundan för två år sedan men har inte fått några matcher i NHL utan bara spelat i lägre divisioner, i fjol 19 matcher för Iowa Wild med 88,6%.

KOMMENTAR:
Nja. Vare sig Hammond eller Jones tycks vara aktuella.
Konkurrenter om NHL-spade kan i stället vara följande två:

• Kaapo Kähkönen 24 år
2018-2019 Minnesota 0 matcher
2019-2020 Minnesota 5 matcher 91,3%
2020-2021 Minnesota 29 matcher 90,4%

• Cam Talbot, 34 år
Den här nissen var ju riktigt duktig reserv bakom Henke i NY Rangers för 7-8 år sedan. Köptes sedan av Oljan, men under hösten blev han utspelad av Anders Nilsson som tog förstaspaden. Men idioterna i Edmonton valde att skriva flerårigt med Talbot eftersom de betalt mycket för honom och de släppte Anders. Sedan lirade Talbot i Oljan några år, sämre och sämre resultat varje säsong och när han inte ens mäktade >90% sparkade de honom. Till Philadelphia, som sparkade honom till Calgary, som sparkade honom till Minnesota senaste säsongen då han levererade
2020-2021 Minnesota 33 matcher 91,5%

KOMMENTAR
Nja, Talbot är nog inte mycket att hänga i julgranen. Känner ju till honom sedan han konkurrerade med Anders Nilsson i Oljan och var ingen vakt jag gillade då. Sedan har hans karriär varit snarast tveksam. Delade spaden med Kähkönen senaste säsong och hade bästa resultaten, men är nog på slutet av sin karriär och ingen förstemålvaktskaraktär tycker jag.

Är väl mer Kähkönen som Minnesota hoppas på, på sikt, men han är inte så etablerad ännu.

Sammantaget en gynnsam situation för Jesper, skulle han gå över och ta upp fighten om en förstaspade inom något år. Man väntar han hemma i Sverige några år kanske Minnesota hinner etablera eller köpa in etablerad förstevakt.

Fast jag tror ju att vakter behöver utvecklas i Sverige och att Jesper skulle tjäna på ett par år till minst hemma. Men i Luleå har det ju tyvärr för honom blivit tuffare konkurrens eftersom Lassi kommit hem. Svårt läge faktiskt. Skulle han utvecklas så pass att han kan utmana Lassi och kanske dela på spadarna kan det fungera. Men får han mest sköta båsdörr är det inte bra för hans utveckling.

Fan, vi har alldeles för bra vakter i Luleå. Hur ska vi lösa detta?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Buffalo väljer först ... och det blir en som spelade i fjol för University of Michigan...det måste ju vara StraussMann?

#1 Owen Power

Vad fan? Vem är det? Hur kunde de missa StraussMann? Obegripligt!

Men nu är det Kraken som har nästa val. Och...det blir en som spelade i fjol för University of Michigan..Nu kommer han! Nu blir det StraussMann!

#2 Matthew Berniers

Vad händer? Ytterligare ett no-name! Vet de inte att sekten från blygden har StraussMann tillgänglig?

Det fortsätter och rullar på med en massa no-names. Första svensken blir en tvåmeters back

#6 Simon Edvinsson HK Arslet -> Detroit

Följt av Fimpens lill-fimp:

#7 William Eklund Djurgårn -> San Jose

Går långsamt fram. I år har de ju inte alla samlade för att släppas upp på scen, dra på sig tröja och sådant. Utan det sker på Coronavis, dvs on-line. Noterar att Oljan har val #20. Vi får hoppas att ingen av våra Luleåspelare hamnar i den galna klubben som saboterar karriären för 90% av de som de draftar.

#14 Isac Rosén Trottoarkanten -> Buffalo

Skönt att Wallstedt slapp hamna i Buffalo; en stad Limpan Omark beskriver som skit och en klubb som hade både Anders Nilsson och Robin Lehner som högt presterande vakter man tappade båda två.

Så var det Dallas på #15, men Detroit bytte till sig platsen till Dallas för tre val #23, #48 och #138. Eftersom de vill ta en målvakt...men helt oväntat blir det INTE Wallstedt utan 197 cm kanadensare - Sebastian Cossa.

18 valda nu. Framför oss har vi:

19 Nashville
20 Edmonton
21 Boston
22 Minnesota
23 Dallas
24 Florida
25 Columbus
26 Minnesota
27 Carolina
28 Colorado
29 New Jersey
30 Las Vegas
31 Montreal

INTE Oljan, #20, för allt i världen!

Ajajaj, framme vid #20 nu... -Ta StraussMann vetja!

Nehej, Oljan trådar bort plats 20 till Minnesota och får i stället #22 och #90.

#20 Jesper Wallstedt Luleå -> Minnesota.

Puh, tur att Oljan bytt bort valet. Jaha, det blir svenskbygder för Jesper. Kan väl vara bra det. Lirar i Saint Paul med 300 000 invånare, klimat ungefär som Luleå gissar jag.

#21 Fabian Lysell Luleå -> Boston

Se där kom båda våra pojkar samlade och draftade som #20 och #21 våra tidigast draftade någonsin. Strax för #23 Isac Lundström och #28 Nils Lundkvist för 3 år sedan.

Iofs är ju Jesper och Fabian draftade som #19 och #20 eftersom draft #9 är inställd som bestraffning av Arizona.

Jahaja, då var det klart. Nu blir det väl bara no-names i första rundan, förutom StraussMann, som måste komma snart. NHL har väl fått reda på att han skrivit på för Apan, som aldrig utbildat egen vakt ens för Elitserien/SHL och då är det väl klart att han blir kanon.

Draften rullade vidare och vi fick upp en sjätte svensk:

#28 Oskar Olausson HV71 -> Colorado

Och nu har spelare #32 valts och därmed är första rundan över.

Mycket förvånande att ingen klubb fick upp ögonen för StraussMann, superdupertalangen från blygden. Nej, någon Apa dök ju inte upp under första rundan förstås Det var många år sedan det hände.

Men lite Apsmitta fick vi se.

Av helt oklar anledning fick en 17-årig kanadick Logan Mailloux för sig i höstas att komma till Sverige och lira för SK Lejon i Skellefteå några månader. Som bekant behövs det inte många dagar i blygden för att drabbas av sektmentaliteten.

När han var på plats gick han på lokal, fick ihop det med en tjej och de beslutade krypa under täcket. Medan de höll på kom Logan på den goda idén att med mobiltelefonen filma trevligheterna och filmen mailade han till sina lagkompisar i Lejon. Det blev polissak och han fälldes och saken kom ut. Då valde ett stort antal NHL-klubbar att etikettera Logan med "do-not-draft" och för några dagar sedan gick han själv ut och undanbad sig att bli draftad. Men trots allt detta fick vi ändå

#31 Logan Mailloux -> Montreal
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Viktiga sporthändelser i natt. Nej, jag talar inte om OS utan om NHL-draften.

Luleå hade ju med två spelare i förstarundan 2018 med #23 Isac Lundeström och #28 Nils Lundkvist; vår bästa kraft någonsin.

Men nu kanske vi slår rekordet? Just nu är prognosen att Jesper Wallstedt kommer att gå som #12 och Fabian Lysell som "14".

Spännande att se fram emot!

När det gäller Apan blir det förstås som vanligt sedan många år tillbaka. Antingen får de inte in någon alls alternativt någon enstaka långt, långt ned på listan.

Luleås Wallstedt spås ju bli den målvakt som draftas tidigast i världen på 15-20 år, men nu har Apan insett att StraussMannen också är målvakt och helt besynnerligt inte dryftats fast han varit draftbar i 3-4 år. Naturligtvis kommer NHL-lagen att inse StraussMannens potential - nu när Apan köpt in honom - och med största säkerhet, tycker apsupportrarna, kommer de att kasta sig över honom. Troligen kommer han att draftas som #1, menar sekten, eftersom han fått blygdenkaraktär nu.

Update. På NHLs hemsida tippar experter draften - som kommer om knappt två timmar - och nu tippar man Wallstedt som #6-#12 och Lysell som #22-#24. Någon Apa finns dock inte med i tipsen för första ronden. Det måste vara fel, nog har de väl fått reda på att Apan har StressMann tillgänglig?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bottengäng 2021-2022?

Jag brukar ju ta semester efter sista pucken på våren till första på hösten. Bevakar sidan mot troll och snuskspam och skriver väl något emellanåt.

Följer inte upp klubbarnas silly season speciellt så har inte koll på trupperna direkt. Så om jag nu funderar på hur det går kommande säsong är det mer på känsla. Lite mats vennerman-artat, alltså.

Nu funderar jag på vilka lag som kan komma att slåss nere bland strecken för att i första hand undvika att bli något av de två sista lagen, som får mötas för att förloraren ska sparkas ned i allsvenskan 2022-2023.

Hmm. Vi börjar med att plocka bort de lag som med stor sannolikhet kommer att befinna sig i andra änden av tabellen d.v.s. fightas i toppen:
• Luleå HF
• Rögle BK
• Färjestad BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK
Dessa fem klubbar känns tämligen självklara. Visst, någon av klubbarna kanske kommer att vackla, men knappast ned till strecken.

Sedan har vi ett antal klubbar som troligen kan hamna i mitten, även om det finns chans att de utmanar om toppsex alternativt tappar och får fightas bland strecken:
• Frölunda HC
• Djurgårdens IF
• IF Malmö Redhawks
• Leksands IF
HK Arslet brukar ju vanligen rankas högre, men senaste åren har de inte hållit riktigt och verkar på lång sikt tappa kontakt med absoluta toppen. Gårdarna och Malmoe svåra att placera innan säsongen kommit igång; brukar ju hålla hyfsad kvalitet, men räcker det för högre eller blir de sämre i år? Trottoarkantens IF hade ju en stark säsong i fjol men historiskt brukar de ha svårt att hålla form under längre perioder. Skulle väl tro att Trottoaren kan hålla sig kvar uppe bland mittengängen i alla fall, även om det finns risk att de tappar stilen rejält också.

Så har vi fem lag kvar, bland vilka de fyra bottenlagen med stor sannolikhet kommer att återfinnas. Med lite olika skäl:

”Nya SHL-lag”
• IK Oskarshamn
• Timrå IK
Historiskt vet man ju att det är svårt, när man flyttas upp från allsvenskan, att hålla sig kvar och etablera sig i SHL. Vilket kan vara starkaste motiv för att ranka dessa lag som potentiella bottenlag. Timrå har jag ingen aning om men som nyuppflyttade får man räkna med att vi behöver se första 10-15 omgångarna innan vi vet om de kan fixa det bättre. Oskars har ju som nyuppflyttade abonnerat på platser nere bland strecken, räddades av coronainställt kvalspel 2020, men nu vete tusan om det kan hålla sig kvar.

”Lag på nedgång”
• Linköping HC
• Brynäs IF
Dessa har ju senaste åren kommit närmare och närmare botten och för Pölsan är ju risken för botten stor efter den väldiga kollaps på alla plan klubben gått igenom senaste säsongen.

”Fiaskolaget”
• Skellefteå AIK
Ja, Apan har ju en trupp som liknar rena bottenskrapet. De kommer ju i vanlig ordning att handla in ett antal köpespelare framöver – 3-4 forwards saknas ju – och kan ju alltså förstärka sig något. Men just nu ser det ju bedrövligt ut. Förra året lyckades ju Apan hålla uppe stilen delvis, men detta p.g.a. ett antal köpespelare, som nu dragit. Nu tycks Apan bara ha några trötta föredettingar på dekis, kompletterade med ett gäng no-names och så några hyggliga köpespelare. Hög risk för att sekten efter alla köpta år nu äntligen får betala priset och hamna i kval.

TILLÄGG: Shit, jag glömde ju att Apan köpt in superdupertalangen StraussMann, en helt egen produkt från blygden. Vi får flytta dem från gruppen bottenlag till gruppen topplag förstås. Med stor säkerhet svenska mästare 2022 naturligtvis.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Som alla vet har Apan levererat enorma mängder av NHL-spelare, samtliga helt egna produkter från blygden. Om man ska tro på köpesekten. En av de få som faktiskt lyckats bli klar är ju Adam Larsson vars kontrakt med tjotahejtiklubben Oljan nu gick ut.

På apforum har man därför spekulerat i att "nu kommer Adam Larsson hem!" men det visades nu att nya NHL-laget Seattle Kraken, när de valde spelare att fylla laget med, insåg att kraken Larsson - som Oljan valde att inte skydda - tar vi och avtalade med 140 miljoner för fyra år.

Varpå man gnäller ihjäl sig på Apforum och tycker att Forsell kunde matchat det budet.

Tycker inte att apsupportrarna behöver oroa sig. De har ju fyllt på truppen med 18-årige backen Måns Forsfjäll från blygden!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sveriges bästa damhockeylag under många år, klubbvärldsmästarna Luleå Hockey, möter en annan verklighet framöver. Michelle Karvinen gick ju redan i fjol och nu går också Emma Nordin; två spelare som varit med på resan. Senaste säsongen hade vi också Michaela Cava som stjärnspelare. Men. Alla dessa tre prövar nu lyckan utomlands. Härligt att vi kan hjälpa damhockeyvärlden med sådana fina exporter.

Men visst blir det tuffare för oss i SDHL nu. Speciellt eftersom Luleås framgångar fått så många av de andra lagen att storsatsa. Nå. som de säger på konungarnas språk, iriska:

bhí na laethanta againn
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Det vore bra, om det var så. När de öste upp stora slantarna 2020 sades det att det var för 2020-2022 och de visar ju upp honom i truppen tyvärr.

Lång notis då som apnyhet där de lyckades bara en gång nämna Luleå men annars var det norrbottning, norrlänning och så vidare nästan så att de ville mena att han kommer nog från blygden, igenkligen. Och som vi alla vet hade han året innan förklarat att han hatar Apan eftersom han är född i Luleå, har stått i Luleåklacken och spelat för Luleå Hockey hela sin uppväxt.

Så man tycker att han ska komma hem snarast möjligt. Varför ska vi behöva se en Luleåpojke hos Apan? Kom hem, Oscar!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag trodde att Oscar Nilsson tackat nej till ett apår till
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Ja, det blir tufft för honom. Någon stabiliserande hjälp av lille rädde gustaf lär han ju inte få. Speciellt jobbigt blir det nog när ordbehandlingsprogrammen ändrar det okända Mann,Strauss till det mer kända begreppet Monster-Ass. Troligen får de sälja honom vidare till köpeklubben BK Arslet, där han inte ens behöver tröja med namnet påtryckt eftersom den klubbens kommande, icke-indianska symbol, blir identisk med den f d apvaktens namn.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tror inte han klarar av jobbet som målvakt i SHL, så hans nya namn blir stressmann :-D
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kollade på Apans officiella sida upp vilka spelare de anser klara för truppen 2021-22. två vakter, åtta backar. De är väl därmed klara.

När det gäller forwards bara 11 stycken. Betyder väl att de avser handla in 3-4 till. Skuggan och våra ledare är ju alltid ute i god tid och det mesta eller allt är ofta klart innan säsongen är över.

Men Apan är "eljest". Lill-Nisses farsa och Eric tycks vänta rätt länge och inte sällan handlar de först när de vet vad som "blir över" sedan alla ligor och lag fyllt på. Vete fan varför. Blir det billigare så? Jag tycker att deras nuvarande trupp ser rätt kass ut.

Ska de upp i nivå med vad de hade senaste säsongen måste de nog fylla på med 3-4 riktigt starka spelare. Och finns sådana tillgängliga, tillika till billigt pris, till hösten? Tvivlar på det.

Som Aptruppen nu ser ut lutar det ju trevligt nog till att man får ranka in gänget bland SHL:s fyra sämsta typ.

Den övre bilden är inte tagen i centrala Apschtan sedan de fått reda på att Strauss Mann inhandlats, fast man kan tro det. Nej, det är 00.00 i morse Londontid när UK öppnade upp Freedom Day. Blir intressant att se hur det kommer att gå. De har ju en galloperande spridning av deltavarianten sedan en månad, men påfrestningen på sjukvården och antalet dödsfall - som också ökat - anses kanske kunna vara på en nivå britterna kan leva med. Om det inte blir mycket värre, förstås. Trots Lock-Up har de fortfarande kvar krav på munskydd på bussar, tåg, t-bana och Uber. Till skillnad från Sverige, men vi har ju en "egen" uppfattning till skillnad från hela världen när det gäller munskydden.

Dessutom har britterna fortsatt en app, där de blir pingade och krävs att självisolera sig i bostaden 10 dagar om de pingats. Kan tydligen räcka med att en granne, som delar vägg mellan bostäder, insjuknat för att bli pingad. Förra veckan blev en halv miljon britter pangade och nu diskuterar man problemet med Pingdemic snarare än Pandemic.

Jaja. Blir spännande att se om UK håller ut nu, eller om det exploderar så att de får stänga ned igen. Stackarna har ju till 2/3 fått AstraZeneca-vaccinet, som i UK kallas Oxfordvaccinet. Inte så kul. Själv fick jag förstås Pfizer, tack-och-lov.
Uppladdat:

450x291-skarmavbild-2021-07-19-kl-123403.png

300x300-skarmavbild-2021-07-19-kl-125633.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
De prövade apsupportrarna går från pest till kolera. Nu har de knappt hämtat sig från chockbeskedet att Lill-Nisses Farsa och Eric köpt in Strauss Mann, så kommer HockeyNews ut med bedömningen att de tror att Apans inköp av Lobl blir en flopp:

"Stefan Loibl, c, Skellefteå
Kommentar: Gjorde bra i från sig i VM och är en stabil center som är bra på skridskorna, men att han ska ta en topproll i SHL dag ut och dag in har jag svårt att se. Fortfarande ung och utvecklingsbar, så det kanske kommer framöver. Men redan i år? Nja. "

Apsupportrarna kommenterar att de är vana vid att Apan köper min floppar. Undantaget är trollet vi lyckades bli av med på Hockeysnacket genom att sätta honom i "kloster" men denne tjafsar vidare på apsupportrarnas nordstyrkasida, där hans kompetenta bedömning är "Två tyskar? Utmärkt!"
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Jo, du har förstås rätt. Apan har ju sedan förra året förödmjukat sig att köpa in Luleåutbildade backen Oskar Nilsson, sedan denne förklarat att han hatade Apan. Den desperata köpesekten är beredd till allt numera, eftersom blygden är avslöjad och inte kan tillhandahålla några hockeyspelare som duger.

Fast med Strauss Mann ligger vi alla andra illa till. När han visat vad han betyder för Apan kommer laget förstås att erbjudas plats i NHL som nästa lag efter det att krakarna från Seattle anslutit.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Undervärdera inte Linus och Filip de kommer att höja nivån rejält fast det kanske inte är så svårt. Någon av dem kanske båda hade garanterat spelat i FBK om de hade fått plats i vår klena trupp:)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vi följer förstås alla Apans pågående köpfest med intresse. Hittills har de handlat in följande spelare - som ingen hört talas om - och de kommer förstås alla från sektens blygd, helt egna produkter.
• Filip Roos <- Karlskoga
• Linus Karlsson <- Karlskoga
• Michael Kapla <- Västervik
• Måns Forsfjäll <- J20
• Pierre Johnsson <- Frölunda J20
• Stefan Loibl <- Mannheim
• Strauss Mann <- Michigan

Men det stannar inte där. De har dessutom köpt in den ilskne kvänen Pudas från Jokerit där han misslyckades kapitalt och inte fått fortsätta. Kvänen kommer hem, kvider Apan, trots att han tillbringat 95% av sin karriär i andra klubbar än Apan och inte ens varit till Schtan förrän i 17-18-årsåldern.

I lokalbladen får den ilskne kvänen förklara att "jag kommer hem för att ta Glud" och denne frälsare har alltså utvecklats något överjävligt senaste året. Då han spelat 41 seriematcher för Jokerit och 20 matcher med "Tre Kronor". På dessa 61 matcher har den ilskne kvänen öst in hela 5,0 mål - en fantastisk prestation. Helt klart tycks han vara på topp och kommer att fortsätta ösa in mål på SHL-klubbar. Det lutar mot Glud, förstås. Skulle det inte bli så kanske han ilsknar till och kryper in i släktens riksbekanta Pudaslåda.
Uppladdat:

274x300-skarmavbild-2021-07-12-kl-105052.png

278x300-skarmavbild-2021-07-12-kl-105212.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
HitTheLights: Och det fortsätter:-) Att blådåren är Apdraperad är inte oväntat och kan jämföras med när ett gäng blådårar stormade Capitoleum i Washington, uppeldade av "Fake News" Trump, den blådåren. Bland de massorna stod ju upp och eldade på en galning draperad i halsduk från Apschtan. Mer ett mönster än ett undantag!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: Underbart roligt, Kula: skrattar fortfarande. Även om min egen kritik av Apan väsentligen fokuserar på att presentera fakta som är tillräckligt talande, fyller jag emellanåt på med skamslag och tycker att ditt inlägg är helt OK. Eftersom Apan gjort så mycket fult utanför och på isen under åren och dessutom kört in film ingår och fusk i svensk elithockey. They had it comin'
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: Den här dök upp i mitt facebookflöde 😅
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hittade ett foto på FB och insåg att det nog kommer att uppskattas här
Uppladdat:

252x300-9cb6692d-3d65-40e3-9444-2ed34af5746f.jpeg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Två veckor kvar till NHL-draften. Jesper Wallstedt spås bli tagen som #6 i förstarundan, lite senare i förstarundan också Fabian Lysell. Börjar bli lite rutin att två Luleåjunisar går i förstarundan nu.

När det gäller Apan är sådant ett minne blott. "Talangfabriken" som sekten döpte sig till har sinat för länge sedan och alla vet hur det kommer sig: Luleå och BurkÖlen satte stopp för Apans fula tilltag att sent på nätterna sitta och telefonbelägra andra klubbars talanger, ned i 12-årsåldern.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ryktena förtäljer att vi vanliga klubbar kan lägga ned nu, för sedan Apan värvade StraussMann kommer de nu också att köpa in Bach Woman, Mozart Boy och Beethoven Girl. Vete fan om de inte lyckas knyta till sig Chopin Tremänning också.

Vi kan alla kasta in handduken och acceptera att sekten från blygden, enbart utrustad med helt egna inhandlade produkter krossar oss efter noter.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: Härlig att läsa din oberoende bedömning😊 Jag läste det du skrev flera gånger, bara för att njuta. Heders!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker det ser riktigt bra ut. Tror nog att ni kommer kunna försvara ert glud och att det håller sig på den nivån!
Vägen efter SM-gludet ser säker ut och kommer säkerligen kunna förlängas några år till.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När köpesekten Apan nu handlat in superdupervakten StraussMann undrar kanske någon vad Luleå har för spelare till kommande säsong.

Jodå. Just nu har vi två vakter, åtta backar och femton forwards i truppen. Det låter som att vi redan är klara precis som vi vant oss vid under senare år eftersom Skuggan och de andra jobbar rejält under säsong för att identifiera och signa lämpliga spelare.

Man får ju erkänna att det ser ganska bra ut. Förstås ingen superduperstjärna som StraussMann men ändå.
Uppladdat:

283x300-skarmavbild-2021-07-07-kl-194528.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, du har rätt. Visst har Apan lyckats utveckla helt egna produkter från blygden till spelare som nu går till andra klubbar. Inga köpespelare här inte, samtliga spelare kommer naturligtvis helt och hållet från Apan. Nedan påstås visserligen att de kommer från andra klubbar, innan köpa-sekten slog klorna i dem. Men det stämmer naturligtvis inte, det måste vara fel. Apans spelare är samtliga från blygden, förstås, innan de fortsätter att köpas och säljas vidare.

• Andreas Wingerli <- Lycksele SK
• Arvid Lundberg <- Clemensnäs HC
• Jacob Andersson <- Björklöven
• Jonatan Berggren <- Enköpings SK
• Niclas Burström <- Jörns IF
• Philip Broberg <- Örebro HUF
• Pär Lindholm <- Kågedalens AIF
• Tuomas Kiiskinen <- KalPa
• Roland McKeown <- MHA
• Arvid Söderblom <- Hovås HC
• Jesper Frödén <- FoC Farsta
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sparkboll. Italien slår ut spanien efter straffar. Tika taka äger boll och rullar på, men Italien skiter i det och väntar bara in kontringar då de levererar a la Paolo Rossi.

Kolla bara på nedanstående vinnare, en Chellini - en italienare som ser ut som en farfarsfar men när det är sparkboll lirar som vore han peak-ung. Lite av vår hockey-landslags-Janne över honom.

OK för att man äcklas för att de så ofta sedan länge ska döööööö när de lägger sig på marken efter att ha nuddats, men kolla in straffläggningen: duktiga vakter som t o m räddar riktigt bra straffar, men de giftigaste läggarna väntar in att vakten kastar sig och lägger sedan bollen i andra hörnet. Precis som den straff som avgör hela skiten.

Jag har svårt att tro att vinnarna mellan England och Danmark kan hota Italien i finalen. Men nog fan vore det kul om Danmark lyckas.
Uppladdat:

252x300-skarmavbild-2021-07-06-kl-234638.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Du talar om "en klubb strax norr om oss" som höll vad alla kommit överens om - att vara ekonomiskt försiktiga under pandemin - och som i annat fall kunde ha kompletterat med ett par spelare vilket borde givit Glud igen?

Men som följd av den ekonomiska försiktigheten gick klubben ett antal miljoner plus och ökar nu spelarbudgeten. Och det ser riktigt bra ut:-)

Angående era exporter: det handlar ju framför allt om köpespelare som nu lämnar det sjunkande apskeppet? De få, som kan påstås komma från blygden, är ju sådana som får sparken för att de är klappkassa.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: vi gör väl nånting rätt som kan skeppa hockeyspelare till så fina klubbar 😆😂
Men än är vi inte i allsvenskan och sist städade laget bort en vis klubb strax norr om oss som hade ett av dom bästa lagen på papperet när serien drog igång 😅
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Vi andra är naturligvis imponerade eftersom Apan ersatt dessa no-names
• Andreas Wingerli -> Colorado
• Arvid Lundberg -> Växjö Lakers
• Jacob Andersson -> Ässät
• Jonatan Berggren -> Detroit
• Niclas Burström -> Schwenninger
• Philip Broberg -> Edmonton
• Pär Lindholm -> Bars Kazan
• Tuomas Kiiskinen -> KalPa
• Roland McKeown ->
• Arvid Söderblom -> Chicago
• Jesper Frödén -> Boston

med superstjärnorna
• Filip Roos <- Karlskoga
• Jonathan Pudas <- Jokerit
• Linus Karlsson <- Karlskoga
• Michael Kapla <- Västervik
• Måns Forsfjäll <- J20
• Pierre Johnsson <- Frölunda J20
• Stefan Loibl <- Mannheim

och nu superdupervakten från blygden
• Strauss Mann <- Michigan

Snacka om att vi skiter på oss av nervositet när vi inser hur oövervinnerlig Apan blir.

Vilka planerar du hålla på i SHL 2022-2023, Blister? Luleå eller BurkÖlen?
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Och SS, usch ja, kommer att bli obehagligt att bevittna krabbgången i vinter 😆😆
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Du har förstås rätt, våra båda lag är körda. Apan har ju blivit av med topp 5-10 i laget men när de nu plockar in Strauss Mann från själv blygdens västra delar, Michigan, inser vi att vi är chanslösa.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ingen risk. Vi ihop med Lule kommer att kämpa för att undvika de nedersta platserna. I värsta fall kommer vi att mötas i en serie som avgör vilket lag som åker ut. De absurt dåliga nyförvärven vi gjort kommer att sluta i en katastrof.
T ex vi sparkade ut en landslagsspelare vad Lule sparkar ut med fem kedjor återstå att se. Ha en go sommar
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fast ni behöver väl knappast låta supervärvningen Strauss Mann ta spaden? Den psykiskt stabile jätten lille gustaf från blygden kommer ju att mura igen, som vanligt?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: tycker oxå det känns lite märkligt! Borde finnas bättre målvaktsvärvningar och är han dessutom lika stor som Lassie? en dvärg från staterna klingar inte riktigt bra..
Nä vi kommer få det tufft i år och lika bra att ha den inställningen så slipper man ha hybris lex Luleå och se luftslottet pysa 😅😅
+1
Kommentera

2218377 · »