Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2174907


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Två SHL-matcher idag:

• Warulfven-Malmoe
• Pölsan-Läjkers

Övergripande har man nog inställningen att ingen av de matcher som återstår i SHL igen-kligen vare sig spelar någon betydelse eller har någon roll. Förutom då Oskars-Pölsan den 3 april.

Men faktum är att matcherna HAR betydelse, åtminstone teoretiskt.

När det gäller Pölsan gäller ju hög risk för kval och beroende på vad de lyckas med de två matcherna INNAN de ska möta Oskars kan de påverka om de i den avgörande Oskarsmatchen kommer att behöva 1, 2 eller 3 poäng för att säkra att slippa kval. Och torskar de båda matcherna innan kommer de dessutom att tvingas vinna mot Oskars med minst 0-9 för att undvika kval. Å andra sidan har ju Pölsan - läs och häpna - fortfarande chans att nå slutspel! Skulle Pölsan vinna sina tre avslutande matcher är de faktiskt klara för socialt slutspel - hur oväntat skulle det vara?

Pölsans motståndare Läjkers behöver inte nödvändigtvis poäng mot Pölsan men för att passera Röglet och ta förstaplatsen måste Läjkers ta minst tre poäng i sina tre avslutande matcher mot Pölsan, Arslet och Malmoe (eller 2p och snirkla förbi på målskillnad). Det ska väl inte vara något problem, men ändå.

Malmoe å sin sida har ju torskat rätt mycket på senare tid, även om spelet senaste matcherna blivit rejält bättre sedan Alsenfelt tog spaden igen. Men Malmoe kan nog behöva ta tre pinnar till - mot Ulfven och/eller Läjkers för att säkra sin plats i det sociala slutspelet.

Warulfven har ju legat rätt stabilt på sin plats 8, men faktum är att de har en klar chans att passera HK Arslet och ta plats 7. Skulle Arslet torska sin avslutande match mot Läjkers innebär det att Ulfven bara behöver sex/9 poäng i sina avslutande tre matcher (Malmoe, Pölsan och Öret) för att passera Arslet. Plats 7 eller 8 spelar kanske ingen större roll men det avgör ju vilket av lagen 9 och 10 man får i åttondelen och det kan ju vara lite avgörande.

Som vanligt. Saker och ting kan te sig enkla vid en första anblick, men när man studerar fakta i detalj och blir kunnigare kan man upptäcka att det kan vara mer komplicerat.

Det lär i alla fall lätta efter kvällens matcher. Skulle t ex Läjkers och Malmoe vinna är ju i stort sett allt klart, förutom bottenköret, samt samt frågan om Gangsteröret passerar Luleå, tar femteplatsen och kan förbereda sig för att möta sektlaget från blygden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
I slutspelet kan lag, som drabbas av covid, tvingas till att ge walk over för matcher samt t.o.m. för hela kvartsfinalen/semifinalen/finalen?

Ja, det kommer ligan ut med idag och först antar man att det gäller ett 1 april-skämt, som kommit en dag för tidigt.

Men när man tänker vidare på saken låter det rimligt förstås. Med tight spelschema blir det t ex inte möjligt att flytta en några kvartsfinalsmatchen utan att det får effekt på semifinaler för övriga lag o.s.v. Och kan man möjligen tänka att finalen skulle kunna undantas från walk over-krav.

Nåja. Vad kommer detta att betyda? Ja, till att börja med att samtliga slutspelslag kommer att skärpa sig nåt ini helvitte för att säkra att ingen av spelarna covidsmittas under slutspel. Så j-a svårt är det inte att säkra upp så det blir väl den egentliga konsekvensen. Spelarnas och tränarna isoleras.

Sedan kan man tänka sig tydliga och transparenta regler för när ska testning ske och vilka ska vara avstängda och i så fall hur länge. Lag som testar ofta inklusive testar folk utan symptom har ju större risk att drabbas av covidavstängning och walk over. Å andra sidan riskerar de som INTE är noggranna större utbrott och därmed att slutspelet helt tar slut för deras del.

Och hur gör man med ett lag med ett positivt test på en symtomatisk spelare. Hur blir det med avstängning/karens för de övriga spelare den haft kontakt med och därmed kunnat exponera?

Och om ett lag blir av med typ 2 testpositiva och fem exponerade i karens - tillåts de i så fall lira match med två femmor i stället för att ge walkover?

Det kan ju bli fråga om väldiga konstigheter. Vad händer om två lag som ska mötas båda tvingas ge W.O. av covidskäl?

Eller t ex att Apan vinner match 1 mot Luleå med 3-2 medan Luleå vinner returen med 3-2, följt av att båda lagen får så pass många spelare insjuknade att de fortsatta matcherna i kvarten inte kan genomföras, men att lagen m a p covid däremot blir spelklara till semi. Blir det att snilla slant då?

Och hur garanterar man att inte Apan passar på att släppa in en halv coronaavdelning att hosta i bortalagets omklädningsrum, strax innan de anländer?

Frågorna är många, svaren är få.

Kanske hade det varit idé att liksom NHL i fjol samla lagen isolerade på en plats där slutspelet efter ett par veckors inledande karens kunde ha slutspelats utan risk för covid? Fast å andra sidan, blir det W.O.-risk tror jag man kan vänta sig att inga covidfall uppträder. fast kan det bli risk att något lag mörkar resultat för att inte w.o.-torska? Testerna är dessutom inte 100% specifika - speciellt om man kör antigentester, så hur blir reglerna för att bekräfta primärt reaktiva resultat? Man kan ju vilja säkra mot att en avgörande slutspelsmatch inte avgörs genom en w.o. orsakad av att laboratoriet slarvat.
Kommentera