*/ ?>

Inlägg #2231529

Sv: Covid-19 och hockeysäsongen 2021-2022
Sven.Savage: Underbart inlägg. Det jag tycker är synd är att antivaxxarna skall styra utvecklingen. Vi som heller än gärna tar flera doser om möjligt skall inte begränsas av antivaxxarna. Stäng ute antivaxxarna och låt dem smitta varandra på kontrollerade ställen och betala för ev sjukhusvård. Låt oss slippa antivaxxarna på/runt våra rinkar. Inför vaccinationspass som bevisar vaccination eller antikroppar.
Nu har jag lagt ett inlägg som kanske skapar debatt förmodligen från antivaxxare.
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Covid-19 och hockeysäsongen 2021-2022
Svanru: Håller med väsentligen. Tror att vi kanske bara har 5-10% som medvetet är antivaxxare medan de övriga icke vaccinerade mest slöat eller inte kommit sig för.

I Frankrike beslutade man att köra vaccinkort/motsvarande för att tillåta folk besöka bistroer, teater med mera. Då hade runt 60% av fransmännen hösten 2020 förklarat att de knappast skulle vaccinera sig. I Frankrike är det en nationalkaraktär att inte lyda regeringen utan värna om individuell frihet. Inledningsvis stora demonstrationer mot beslutet om vaccinkort, men det har lugnat sig och nu är Frankrike ett av de mest vaccinerade länderna i Europa. Och de använder vaccinkrorten väsentligen genom att visa upp beviset i telefonen som kyparen scannar av innan hen tar beställning. Snabbt och smärtfritt.

Naturligtvis skulle man beslutat om vaccinkort i Sverige också. Då hade vi rätt snabbt kommit upp i >90% vaccinerade vilket behövs mot deltan. Och under denna tredje-fjärde våg härjar får antivaxxare nöja sig med att inte släppas in överallt.
Kommentera