Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2236670

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dags för avslutning av gruppspelet i Champions Hockey League med matcher i morgon tisdag samt onsdag. Läget för de svenska lagen:

Group D
1. Rögle Ängelholm 11 poäng
2. EV Zug 10 poäng
3. Red Bull Munich 9 poäng
4. SønderjyskE Vojens 0 poäng
Röglet är redan kvalificerade för slutspel och kommer med stor sannolikhet att vinna gruppen eftersom de i slutmatchen på onsdag möter bottenlaget från Danmark hemma i Ängelholm.

Group F
1. Fribourg-Gottéron 15 poäng
2. Leksands IF 12 poäng
3. Oceláři Třinec 3 poäng
4. Slovan Bratislava 0 poäng
Trottoarkantens IF är också redan klara för slutspel, som tvåa, om de inte i bortamatchen mot Fribourg tisdag lyckas vända hemmförlusten mot Fribourg med 2-5.

Group B
1. Frölunda Gothenburg 11 poäng
2. ZSC Lions Zurich 10 poäng
3. IFK Helsinki 8 poäng
4. BK Mladá Boleslav 1 poäng
HK Arslet tar tisdag emot IFK Helsingfors hemma och IFK behöver vända och vinna efter att hemma ha torskat mot Arslet med 2-3. Kan de göra det tar de slutspelsplatsen av Arslet; tar Arslet en poäng eller mer är Arslet vidare. Allt detta förutsatt att Zürich fixar Boleslav hemma och det lär de förstås göra.

Group E
1. Tappara Tampere 10 poäng
2. Skellefteå AIK 9 poäng
3. HC Lugano 7 poäng
4. Eisbären Berlin 4 poäng
Flyt-Apan har som vanligt haft tur med alla resultat. På tisdag möter de Tappara borta och eftersom Tappara redan är kvalificerade för slutspel lär de inte göra så stort motstånd. Tar Apan 2 eller 3 poäng är de i slutspel som gruppetta; gör de inte det är det stor risk att de passeras av Lugano, om de hemmaspöar Berlin på onsdag.

Group A
1. Sparta Prague 10 poäng
2. Pinguins Bremerhaven 9 poäng
3. Växjö Lakers 7 poäng
4. TPS Turku 4 poäng
Här är det lite knivigare. På tisdag har vi Läjkers-TPS samt Bremen-Sparta.
• Om Läjkers tar 3 poäng går det till slutspel – om inte Bremen slår Sparta på övertid/straffar för i så fall är Läjkers utslagna.
• Om Läjkers tar bara 2 poäng går de till slutspel om Bremen får 0 poäng mot Sparta, annars är Läjkers utslagna.
• Om Läjkers tar 0 eller 1 poäng mot TPS är Läjkers utslagna.

Sammanfattningsvis Röglet och Trottoarkanten klara för slutspel bland de 16 slutspelslagen; HK Arslet och Apan lyckas säkert också ta sig till slutspel; medan Läjkers inte har det i egna händer men kanske fixar det ändå.
Kommentera