Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2251602

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, jag gillar det också och när vi först torskade mot Oskars och nästa gång vann fick man ju se laget rätt ordentligt och kan bara hålla med dig.

Det som fått mig att gissa att de kan få det lite tyngre framöver är väl igen-kligen bara det faktum att Oskars ändå är relativt nya uppe i SHL och därmed inte lika stabila utan kan riskera att tappa. Ungefär som förra säsongen med plötsligt en massa förluster i rad innan de trots allt ändå redde upp saken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det kommer inte hända.Iko mycket bättre än föra året.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Eländet i hockeyettan fortsätter.

Själv anser jag att den grundläggande orsaken är att hockeyförbundet är så j-a svagt och tyvärr är det en utveckling som startade redan på Rickard Fagerlunds tid, när han lät förbundet låta "Ligan" ta stor makt över Elitserien för att kunna utveckla Elitserielagens etablerande i en marknad. Allsvenskan följde efter och nu hockeyettan.

Att allt är ini helvitte fel borde hockey-Sverige insett och gjort åt när man såg hur Ligan tvingade stackars Karlskrona att låna upp 50 miljoner för att bygga på arenan med helt meningslösa extra läktare som sedan dess stått tomma. Och när "marknaden" i form av SeMer slät avtal som gav Ligan enorma extrainkomster - som tömde de egna läktarna medan folk kunde se matcherna på TV - medan Allsvenskan och övrig hockey fick nöja sig med småslantar.

Och nu har alltså Boden och Karlskrona gjort uppror mot avtal "Ettan fattat" som de anser att de inte haft inflytande på och som saboterar deras ekonomi. Och efter att inledningsvis Ettan och Förbundet gjort gemensam sak har därefter Riksidrottsförbundet underkänt hanteringen av hockeyförbundet och givit Boden och Karlskrona rätt.

Förbundet var därför tvungna besluta att de lag som gav walk over mot Boden eller Karlskrona skulle förklaras som förlorare med 0-5. Men Boden och Karlskrona krävde ytterligare i form av skadestånd som kompensation för de ekonomiska förluster de fick när deras hemmamatcher inte blev av; alternativt att e klubbar som inte dök upp skulle stängas av och kastas ur ettan.

Mjäkförbundet genom tävlingsansvarige Östblom är hårt pressad och meddelar att de "funderar på saken" vilket innebär att de är handlingsförlamade. Och med rätta - de klubbar som inlett med att vägra åka på match anser ju att de gjort så med förbundets tysta medgivande. Förstås.

Nu fortsätter skiten. Idag meddelar Sundsvall att de inte tänker åka till Boden för att spela match. Och den j-a soppan tar aldrig slut.

För oss själva känns ju Division 1 avlägset men nog tycker man att det som nu pågår är vidrigt. Och vill helst bara säga: skärp er nu för helvete. Spela hockey!

Fast nog inser man att ett grundläggande problem är att jätten Ligan snott åt sig alla stora marknadspengar och sviker Allsvenskan, Hockeyettan och i princip hela hockey-Sverige. Skämmes, för fan!

Vad har SHL-klubbarna nu från SeMer per år? Bortåt en halv miljard? Kunde det inte vara OK att avstå t ex 5% av denna summa till Hockeyettan, och ännu större del till Allsvenskan? Förbundet borde haft makt att se till att det skulle ha blivit på det sättet, genom att objektivt styra till det som är bäst för landets hockey, inte bara kortsiktigt för drygt tio klubbar, inklusive min egen.

Då skulle den nu pågående soppan i ettan inte existera...
Kommentera