Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2255289

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: George är avslappnad här, lite som Fredrik Glader.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så konstaterar vi att nu återstår bara sju timmar innan SHL och svensk elithockey startar igen med full omgång! Underbart!

Bland mötena kan man anta att framför allt kommer intresse att fokuseras till finalen Röglet-Frölunda eller eventuellt bottenfinalen Djurgårn-Timrå. Och att det på olika sätt för vissa blir högelin intressant med Pölsan-Trottoaren, Oskars-Öret, Warulfven-Malmoe samt Apan-Läjkers.

Det må så vara men för oss själva har vi en annan högtid att se fram emot.

Pungen-Luleå

Och om sju timmar släpps pucken i Linköping!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Några kommentarer för och emot vaccinationer här senast. Som illustrerar hur argumenten ser ut från båda sidor och på så sätt fint belysande och informativa. Här har inlägg anmälts men de får stå kvar eftersom de uppfattas bidra till att tydliggöra läget.

Ingenting är förstås alltigenom svart eller vitt men när det gäller en smittspridning som drabbar mänskligheten på det sätt som nu skett – och det har inte hänt många gånger – är vi tvungna att välja hur hantera detta.
• Göra ingenting alls vilket skulle innebära dödstal i %-nivå av befolkningen inklusive en omfattande antal människor med post-covid-syndrom?
• Eller acceptera omfattande nedstängningar av samhället och vårt sätt att leva för lång framtid.
• Alternativt använda vaccin för att bygga upp ett nödvändigt skydd i samhället.

För de flesta av oss är valet självklart.

När det gäller Sverige har besluten och insatserna tyvärr inte varit de allra bästa, men när nu den ansvariga myndigheten bytt ledning kommer välkomna signaler om att det nu kommer att bli bättre och klokare beslut. Och det tackar man för.

Ned på hockeypubliknivå kan alternativen formuleras som
• fortsätta som vanligt varvid åskådare riskerar drabbas av svår sjukdom och döda själva eller till familj och kontakter – samt driva på epidemin ytterligare.
• stänga ned läktarna, bara godkänna antal åskådare som befinner sig många meter från varandra.
• Köra med covidpass varefter läktarna KAN fyllas men att risken för publiken blir låg. Vilket också innebär att uppskattningsvis c:a 5% som vägrar låta sig vaccineras inte tillåts se hockey live, med undantag för att när/om de själva varit sjuka i covid och därigenom kan bedömas ha uppnått immunitet i nivå med efter vaccination kan släppas in igen. Förutsatt att de överlevt infektionen.

Ganska självklart att den överväldigande majoriteten på uppskattningsvis 20:1 har ganska lätt att här välja beslut.

Och såväl illustrativt som trevligt att beslutet om detta framfördes av en sportminister som under tonåren hela tiden stått i Luleåklacken på läktare E sedan H i Delfinen. Svårt att tänka sig en bättre utbildning
Kommentera