115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2257069

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå gav sig inte utan lyckades i tredje perioden sätta 5-2, sedan 5-3 och med drygt sju minuter kvar även 5-4!

Men idag räckte det inte. Med några minuter kvar fick DamPungen in 6-4 och vann matchen med dessa siffror.

Ojoj, vilken match! Luleå klart bättre i såväl första som tredje perioden - vilket matchskotten 28-39 skvallrar om. Men i första perioden fick vi bara 1-1 fast vi borde nog vunnit med några mål. Och - enligt alla som tyckt om saken - lyckades DamPungen leverera den bästa period de någonsin gjort, och vann denna period med 4-0 och därmed matchen.

Nåja. Det händer ibland under en lång serie att t.o.m. ett så starkt lag som Luleå Hockey sover och i dag var en sådan period. Och då räckte det för DamPungen som tog chansen.

Nu är det DamPölsan, Luleå och DamPungen som ligger ganska lika i toppen så det lär bli en tuff säsong och kamp in på målsnöret om förstaplatsen.

Vill också passa på att berömma kommentatorn Chris Härenstam. Han kan damhockey och levererar både kunniga och kompetenta kommentarer. En kommentator som gör det mer givande att följa match. Undrar om han inte - faktiskt - är den mest kompetenta hockeykommentatorn i svensk elithockey? Att han sopar banan med det okunniga snarast meningslösa patrask som SeMer släpper fram för SHL är tämligen självklart; där har vi ju bara Patrik Westberg som fungerar. Men Chris är också bättre än de duktiga kommentatorer som Allsvenskan hölls med, innan de lurades av SeMer att överge ViaSAT för att sänkas av SeMer-patrasket.