Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2279305

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och som vanligt uppdaterar vi tabellerna efter spelade matcher.

I den riktiga tabellen, baserad på poäng per match har Apan nu passerat Röglet.

Intressant att kolla lagens form, visad som poäng under tio senaste matcherna, vilket visas under kolumnen "trend". Warulfven är som bekant i bäst form, men tvåa är nu Pungen och delad trea Pölsan. Det innebär att dessa två lag lämnar streckstriderna med dunder och brak. Nu blir det svårare för Timret att undvika Svarte-Petter och kval mot Djurgårn. Närmaste räddningsplanka är Malmoe, förutsatt att de inte lyckas skärpa sig sedan de sparkat Nånschtansch.

Intressant också att notera att Öflundran följer den tradition de etablerat sedan flera år nu: att gå starkt och tillhöra serietopparna under hösten, men kollapsa efter jul. I detta nu är det bara Djurgårn och Öret som tagit färre pinnar än Fru Öland under senaste tio matcherna - alla övriga 11 lag är i bättre form än Öflundran.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Öflundran glättar på klubbens nya symbol (nedan).

Ser mest ut som en blöja väl.

Det började ju med att det för 7 år sedan påtalades hur olämpligt deras på nittiotalet efterapande av NHL-klubbar genom att lägga indianer och fjädrar var. Och efter många om och men beslutade de till slut att ändra på namnet samt symbolen, klubbens märke.

Jag föreslog ju att de skulle hänga på BK Häcken med det moderna namnet HK Arslet men det tycks inte ha lyckats.

Nu har de iaf twittrat en j-a konstig bild som påstås visa lite av det nya märket som ska lanseras i februari. Supportrarna är inte nöjda med vad de fått se. Tydligen har klubben i lönndom arbetat med att ta fram det nya under två år och supportrarna har inte fått vara med. Styrelsen sitter alltså och agerar på egen hand och låter inte de verkliga ägarna - klubbens medlemmar - få något inflytande på en så viktig sak som klubbens symbol.

Som alla kommer ihåg höll Luleå Hockey på att göra det misstaget och lansera en bjärv men när supportrarna sa ifrån på skarpen, var man klok nog att ändra sig och nu har vi vårt original tillbaka: stålmannen.

Men Öflundran har inte lärt av historien och tycks upprepa Luleå Hockeys misstag.

Kommer medlemmarna (ägarna) att reagera? Och hota med att rösta bort hela styrelsen om de inte får ha inflytande på klubbens viktiga symbol utåt? Eller lägger de sig platt eftersom alla där på Sveriges baksida ändå i första hand bryr sig om sparkboll medan hockeyn bara är ett litet vintertidsfördriv medan sparkbollen gör uppehåll?
Kommentera