Luleå HF

115811 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2388085

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Såg att du diskuterade hur det blir om framgångarna uteblir för Luleås damhockey i framtiden. För mig ändrar det inte på det faktum att Luleå Hockey släpper man inte och det oberoende av om vi är bäst eller inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Avslutningsmatcher i CHL:s gruppspel idag och imorgon. Luleå var ju klara gruppvinnare redan efter 4 av 6 matcher. Men nästa viktiga för att inte säga avgörande steg blir ju lottningen för slutspelet och det kan vi följa live på youtube 16.00 på torsdag. Vi vill ju helst se att Luleå lottas in i en del av slutspelsträdet där vi får bra resor och slipper de svåraste motståndarna tidigt. Reglerna är ju enkla: De åtta gruppvinnarna lottas mot de åtta grupptvåorna med det enda villkoret att i åttondelsfinalen kan två lag som spelat i samma grupp INTE lottas mot varandra. För övrigt är det numera helt fritt vilket innebär att lag från samma land kan få mötas redan i åttondelsfinal.

Läget just nu.

Grupp A
1. Luleå
2. Jukurit
Det är redan klart.

Grupp B
1. Zug
2. Wolfsburg
Det är också klart.

Grupp C
1-2. München och Tappara.
Dessa två lag är klara för slutspel och de möts ikväll 17.00 i Nokiastadion i en helt avgörande match där vinnaren tar förstaplatsen i gruppen.

Grupp D
1-2. Röglet och Zürich
Dessa två lag är klara för slutspel och de möts ikväll 20.35 på Kunsteisbahn Dübend där dock Zürich måste vinna på tre perioder och ta tre poäng för att ta förstaplatsen, annars tar Röglet förstaplatsen.

Grupp E
1. Fribourg
2-4. Salzburg, Tampere och Stavanger.
Fribourg är redan klara gruppvinnare. Men här kan fortfarande vilket som helst av övriga tre lag nå slutspel och de avgörande matcherna spelas imorgon. Knepigt nog startar matchen Stavanger-Tampere en timme och en kvart innan matchen Fribourg-Salzburg. Vilket gör att Salzburg kan spela på resultatet och därför har de också bäst chans att ta platsen som grupptvåa. Men olyckas de riskerar de att passeras av något av de nordiska lagen.

Grupp F
1-2. Warulfven och Straubing.
Dessa två lag är klara för slutspel. Vilket lag som blir gruppvinnare avgörs ikväll då Warulfven möter Krakow borta 17.00 (eller 18.00?) tror jag samt Straubing möter Villach borta 19.35. Om tyskarna tar lika många poäng ikväll som Warulfven kommer de att ta förstaplatsen.

RÄTTELSE. OM WARULFVEN OCH STRAUBING SLUTAR PÅ SAMMA POÄNG ÄR DET WARULFVEN SOM TAR PLATS 1 I GRUPPEN EFTERSOM MAN I INBÖRDES MATCHER VUNNIT VARSIN MED MÅLSIFFRORNA 6-1 RESP. 2-5 = 8-6 I WARULFVSFAVÖR! TACK, ELTIFOSO VAR ATT DU UPPTÄCKTE DETTA!

Grupp G
1-2. Fiskrenset och Mountfield.
Dessa två lag är klara för slutspel. Vilket av lagen som tar förstaplatsen avgör i de två avslutande matcherna när Fiskrenset ikväll 19.05 tar emot Grenoble hemma medan Mountfield imorgon 17.30 tar emot Berlin hemma. Om Mountfield tar lika många poäng i sin match som Fiskrenset tar i sin match kommer Mountfield att knipa förstaplatsen. Och det beror på att när Fiskrenset mötte Mountfield borta tyckte Rogern att det var en god idé att ta ut vakten i slutminut vilket innebar att Mountfield i tom kasse la in det mål som nu innebär att Mountfield jan ta förstaplatsen om de tar lika poäng i sina slutmatcher.

Grupp H
1-2 Davos och Apan
Dessa två lag är klara för slutspel. Vilket lag som tar förstaplatsen avgörs i de två avslutande matcherna där Apan inför tusentals tomma stolar tar emot Belfast hemma ikväll 19.05 medan Trinec tar emot Davos ikväll 18.30 (eller 17.30?). Förutsättningar är att Apan måste ta en poäng mer i sin match än Davos gör i sin match för att Apan ska ta förstaplatsen. Apan har ju också fördelen att börja sin match senare än Davos och kommer därmed att kunna få chans att spela på resultatet.

Sammantaget betyder allt detta att Luleå i åttondelen kommer att lottas mot något av lagen:
• Wolfsburg
• München/Tappara
• Röglet/Zürich
• Salzburg/Tampere/Stavanger
• Warulfven/Straubing
• Fiskrenset/Mountfield
• Davos/Apan

För tre av de andra svenska lagen (förutom Warulfven) gäller nog att de troligen missar förstaplatsen i sina grupper och skulle alla tre göra det innebär det att Luleå åker på en risk på 50% att lottas mot ett annat svenskt lag redan i åttondel.

Finns dessutom en liten risk men ändock att fyra svenska lag lottas bredvid varandra i slutspelsträdet med följd att tre av dem är utslagna redan efter kvartsfinalerna.

• Efter ikväll vet vi ju namnet på minst 5 av 7 av våra tänkbara motståndare i åttondelen
• Eftyer i morgon blir de övriga 2 tänkbara motståndarna klara.
• Och i övermorgon sker lottningen då vi får reda på vilket lag vi ska möta i åttondelsfinal samt vilka lag vi riskerar möta i kvartsfinal, semifinal och final. Förutsatt att vi överlever åttondelsfinalen vill säga.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, alltså, inlägget om Damhockeyn hamnade lite i bakvattnet av nyheten om Isac Brännström. Nog kommer jag Alltid att hålla på 'Våra Gäng'. Men jag inte kommer jag att engagera mig i Damhockeyn mer än ytterst sporadiskt, om det kommer dithän att man 'vet' att chanserna till att vinna guldet 'helt' är borta. Särskilt inte då vi vunnit 5 av de 7 senaste mästerskapen, och ser ut att ha mycket goda chanser att vinna även i år.

Herrhockeyn engagerar man ju sig ALLTID i, fast i varierande utsträckning beroende på hur bra vi är. Då Myllus-eran tog slut 2001, och under resten av 00-talet, var det ju inte överdrivet upphetsande att vara Luleåsupporter, det måste jag ändå tillstå.
Betydligt intressantare har det ju varit f o m 10-talet och framåt.
Kommentera