Luleå HF

115462 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2400075

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lite intressant drabbning Öret-Timret där Öret inlett serien starkt men än mer har Timret fått ihop ett spel där de kompletterar sina fantastiska linor med ett överraskande starkt och klokt spelande försvar.

Timret har varit det klart bättre laget i matchen och man börjar fundera på hur bra är de egentligen, hur långt kan det här hålla. Och man väntar att det ska ramla in mål för Timret.

Då slår Sjökvistarn till! Här nedan ser vi hur ett öre precis framför zebran smäller till ett timmer över munnen. Det blir ingen utvisning trots att timmerspelaren faller till isen - i stället lyckas örena med i praktiken 4 mot 3 några sekunder senare sätta 1-0 bakom Berguven som har Timrets spade.

Jo, Timret hade PP men en långpuck bort från Öret hamnade i Timrets sarghörnet där Berguven var och hämtade den och lyckades ta pucken en decimeter BAKOM egen förlängd mållinje. Han hade väl glömt den nya regeln. Åker ut för "Delay of the game" enligt hockeysvengelska trots att det är precis motsatt vad han gör. Utvisning förstås och spel 4 mot 4. Sedan vevar alltså Öret ned ett timmerspelare på isen och med 4 mot 3 utan signal från zebran sätter de sitt mål.

Timmerspelaren med blodet rinnande från munnen undrar förstås hur det kunde ske men zebran förklarar att han ju inte såg ordentligt eftersom han var så längt från händelsen, hela 200. Centimeter...
Kommentera

Svarskommentarer