Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406707

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Finns några som tar meänkieli på för stort allvar, det kommer alltid att benämnas Pajala Kommun men dom vill väl ha ett litet tillägg, ingen som bryr sig egentligen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Verkar bli allt fler minoritetsgrupper som söker erkännande, som nu de som talar meänkieli eller kvänerna, varav vissa ilskna, medan det tidigare var bara samerna som var allmänt kända. Fast tydligen har man numera visat att samer kom till området Sverige för först 2000 år sedan och det fanns redan då en jägarbefolkning här sedan många tusen år tidigare; d.v.s. samerna är då inte, som det ibland framställts, ursprungsbefolkningen här.

Man får fortsatt fundera på vilka som var först men jag börjar lura på att det nog var Luleå Hockey. Fast då körde man förstås inte med träklubba och puck utan med stenklubba och trädocka, och utan målbur så det var svårt som fan att veta vilka som "vann" men det brukade bli de som överlevde matcherna (ungefär som man körde i NHL förr i tiden). Enväldig zebra var urhunden Urax, som bet skallen av den som protesterade.
Kommentera