Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2409752

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fläskbergets arvtagare - superfuskaren swingerli.

Jag har ju med bildbevis upprepade gånger visat hur swingerli i slutet av matcher som står och väger fuskar till sig utvisning. Han söker upp situationer där han vet att han kommer att få direktkontakt med en motståndare och när så sker - Vips! så "försvinner benen" på swingerli varpå motståndaren åker ut. Ibland har motståndarens klubba nuddat swingerlis ben eller kropp men det är inte ett nödvändigt attribut - när swingerlig plötsligt faller pladask tänker zebran att "Oj, det där måste ha varit något fult!"

Dagens filmning är dock ett undantag på så vis att swingerli inte kastar sig omkull direkt utan det går någon sekund där jag antar att han tänker, ska jag, eller ska jag inte? Vi leder ju matchen med 1-2. Äsch, vad fan, det kan inte skada att vi får spela 5 mot 4 nu under slutminuter, liten risk att de ska kvittera då. Nu kör jag benen försvinner!

Rätt instruktivt att kontrollera swingerlis filmning på nedanstående länk. Man ser hur han förbereder det hela genom att låta högerbenet helt omotiverat glida ut åt höger och väl där är han beredd och då sker allt på en gång: Vänster skridsko lyfts från isen, höger skridsko böjer sig varpå skenan tappar kontakt med isen, och samtidigt för han fram båda armarna i position för att ta emot sig mot isen och skydda sig när han faller pladask.

Bara en sån sak - att han för båda armarna i ett läge för att ta emot sig på isen redan innan han "förlorat benen" visar ju hur otroligt påhittat det är när han filmar. Men såg gör han alltid, vill ju inte göra illa sig när han kastar sig pladask, Fru Distriktsläkaren kanske inte har med sig Bamseplåster i båset.

Det här kan ju inte vem som helst göra, det kräver träning. Observera hur swingerli, sedan han förberett fusket genom att låta sin höra skridsko utan anledning flytta sig till känsligt läge, utför hela numret synkroniserat och simultant med båda benen och båda armarna. En imponerande prestation och man förstår att efter den vanliga träningen hade Fläskberget och swingerli vanan att stanna 20-30 mn för att öva "benen försvinner" till dess att det satt. Och Apans tradition att fuska var säkrad för all framtid.

Det enda som förvånar är att Hadelöv och markussålletsvensson inte anlitas att träna apvakter för att fuska. Dessa båda var ju mästare i grenen "oj, där kommer en motståndare att åka förbi utanför målområdet - då kastar jag mina ben utåt och lägger tjyven på honom, varpå jag själv rullar runt och kvider och låtsas vara pååkt. Nuvarande vakt lille gustaf har inte lyckats träna in den där apspecialaren ännu. Det fusk han vanligen kör mer är när motståndarna fått upp en stark press mot apmålet och skotten haglar - då hittar lillegustaf på att han fått ett skott eller något på masken genom att slänga spaden och veva armarna i luften för att upptäckas av zebrorna, och sedan slita av masken för att få fil lite.

Vidare behöver man inte ens se situationen för att veta att han filmar. Får man höra att det är i matchens sista minuter och matchen står och väger och att swingerli då faller pladask varpå motståndaren blir utvisad - ja, då vet man att han fuskat igen. För det är alltid då han plockar fram specialaren "benen försvinner" som Elitserien/SHL:s störste fuskare Fläskberget EriKsson utbildat honom på. Och när man kollar upp filmsekvenser blir det alltid tydligt och helt klart.

Det här är ju självklart att det ska anmälas för diving till DIFiplinnämnden. Kommer lärlingen att skriva en rapport på det? Tror jag inte. Apan har ju frikort i situationsrummet på att inte bli anmäld, liksom Fiskrenset och Djurgårn. När det gäller Apan etablerades det synsättet när CryBert var aptränare och hans bastubadarkompis skrikegård krävde att det skulle vara så. Han ville förstås ha kamraten på gott humör innan han körde sitt "Nämen oj, nu tappade jag visst tvålen igen"...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Att fuska är en sak, men det jag först kommer att tänka på angående det lilla svingande svinet Swinerli, är när han oprovocerat avslutade Patrick Cehlins karriär med en feg suckerpunch. Man visste redan då vad det var för typ av hockeyspelare man hade att göra med.
Kommentera