Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2412120

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hjalmarsson har väl aldrig spelat i Luleå
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Metalman: He he, jag kör detsamma också med en annan helt egen Luleåprodukt; Dennis Everberg. Båda spelarna skrev på för Luleå Hockey och var just då våra spelare. Men inom några månader valde de att ta chansen i NHL och utnyttjade de ut-klausuler de hade.

Varför kör jag då med sådana hitte-på-idiotier; att de är helt egna Luleåprodukter? Syftet är att överdriva det irriterande snack som sekten i blygden kört hur länge som helst; där de genom ett expansivt "tänkande" får hur många spelare som helst att beskrivas som egna produkter.

Ta två exempel.

Jocke Lindström som lämnade Apan för MooDoo när han var 15 år och därefter väsentligen utbildades av MooDoo plus en del på andra sidan Atlanten. När Apan så köper in honom efter 11-12 år eller något sådant, "konverteras" han till en helt egen Approdukt.

Ett annat exempel. Den ilskne kvänen Pudas. Uppväxt och hockeyutbildad i Kiruna. När han är 17-år gammal värvas han till Apan. Kör tre år för apjuisarna där men framför allt sista året börjar han lånas ut till Kiruna i div 1 och fortfarande junior går han till Karlskrona i allsvenskan där han blir kvar ytterligare två år och sista året har han växt ut och blivit en duktig leverade back. Då värvas han till Pölsan där han får debutera i SHL och blir etablerad och hyggligt levererande hos er. Och 24 år gammal köper Apan över honom. Då förklarar sekten i blygden att "Pudas kommer hem och därefter betecknas han av Apan som en egen produkt.

Lite slirande på sanningen där och utan respekt för andra klubbars insatser. Värst slirar Apan när det gäller spelare med koppling till Luleå. "Luleå" finns överhuvudtaget inte i Apans vokabulär. När sådant måste nämnas heter det "Norrbotten" och i vissa expansiva sektuttalanden anser de Norrbotten vara en del av blygden. De har något påhitt under namnet "blygdens lag" där de plockat in runt tio klubbar - inklusive PITEP - som för dem tillhör blygden, Usch!

Ja, va fan, vi tar ett exempel till. Filip Gustafsson. Lovande målvaktstalang som uppvuxen i Skellefteå 15år gammal frågade Apan om de planerade ha en målvaktstränare för personer <20 år, dvs för sina junisar och för deras hockeygymnasium. Apan svarade nej. "Den s k målvaktsutbildningen för Apans juniorer bestod - med Filips egna ord - av instruktionen "Ta pucken!", Därför valde han att flytta till Luleå där han fick den utbildning och utveckling han behövde. Plockades in i SHL som yngste målvakt någonsin och nu är han i NHL. Apan skriver då och då om Filip och då heter det att han är en Approdukt, möjligen med tillägget "befann sig iu Norrbotten en tid".

Så, jo, för att påminna om sekten från blygdens blaha kör jag Niklas Hjalmarsson som "en helt egen Luleåprodukt" oh låtsas att det räckte med att han tillhörde Luleå några månader utan att ens spelanför oss för att han skulle få den karriär han fick.

Korkat? Jomenvisst!
Kommentera