Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2421128

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Finländare är nästan alltid hjärtligt välkomna i Luleås såväl herrlag som damlag. Visst har vi haft några som mest varit intresserade av att spela Allan, men de flesta kommer med en hederlig och härlig inställning till hockey.

Det sägs ju att Öret drabbas av spelare borta och därför behöver fylla på. Men intressant också att se vilka lag som sparkar och köper in flest spelare, signalerande att de chansvärvat utan att göra jobbet ordentligt före och under silly season. Har inte säker koll på det där, men undrar om inte Gangsteröret framgår som ett lag som klipper till lite till höger och vänster och köper nytt om de köpt dåligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Har ju inte tid att bevaka allsvenskan, men vet ju att det under senare år "brukar" handla om BurkÖlen, MooDoo och nyss nedflyttade SHL-lag i topp.

Men intressant att tidigare etablerade topplaget Södertälje som numera varit rejält på dekis på Allsvensk-Division 1-nivå nu kommit under säsongen och faktiskt spelar finalmatch borta mot MooDoo (som är klart mest lyckade lag i allsvenskan i år) med ställningen 0-0 efter första perioden. Tur, kanske, för oss som föredrar att få upp norrlandslaget, att Södertälje inte hade råd att matcha Djurgårn ekonomiskt när Linus Klasen fanns tillgänglig.

Djurgårn har problem, minst sagt. Ett antal f d hemvändande NHL-spelare men nu drabbas de också av att småkronorna rycker många gårdarjunisar eftersom junisledningarna av princip utgår från att de ska föredra stockholmare, vete fan om det beror på billigare resor eller helt enkelt på att även ledningarna ofta är ex-gårdare.
Kommentera