Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2462170

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
0-5 nu.

Slashingutvisning på Luleå, apzebran söker dessa på ena laget hela tiden och då kan man hitta.

PP Oskars, i slutet av det bryter Luleå och Tyrre ska åka ut över blå med puck i stället för att slå ut den.

Då snor en oskar pucken av Tyrre, passar och annan Oskar målar och det har inte gått en sekund från då Tyrre hade pucken. När Oskar exploderar går det snabbt.

Skulle man hitta ett annat namn för deras hockey vore det Brillohockey. Så snart man får en puck smälla iväg långa bollar på Bengt och så skott på mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
0-5 och slut.

Ja, vad säger man om Luleå – Oskars (nu hoppar jag över att kommentera den korrumperade Apzebran Nordlöf)?

Luleå vinner nästan alla man-mot-man-kamperna vid sarg både i egen zon och anfallszonen.

I ”normalfallet” kännetecknar det ett lag som kämpar bättre och ett sådant lag vinner matcher.

Men Oskars skiter i det. Uppe i anfallszon köper de att de inte har mycket chans att komma åt puck, vänder rätt snabbt ner för att hjälpa till och stänga till i mittzon när Luleå kommer.

I försvarszon kämpar Oskars mer vid egen sarg men förlorar ofta. Men de kör ett rejält man mon mot-försvar där varje Luleåspelare med puck har en oskar i närkontakt i ryggen. Och det innebär att Luleå får ha puck i Oskars zon, men kan inte åstadkomma något vettigt anfallsspel.

När någon Luleåspelare vrider och vänder och lyckas komma fri från punktmarkeringen kan anfallsbilden ändras något, då Oskarspelarna drar sig lite inåt och kör stor femmannabox. Då får Luleå spela rättvända och passa varandra men utan att åstadkomma några skottlägen, sällan någon back får smälla på utifrån, oskarna kommer ut för snabbt. I stället blir det mest inspel från kant mot mål där en gröt på 6-7 spelare undviker skott på mål, blir bara klubbfäktning och så rinner det ut.

Så Luleå kan få äga mycket av spel men väsentligen ofarligt spel.

Och mot det har Oskars allt inställt på omställningar. Redan när det finns chans för att en oskarsback kan få kontroll på puck sticker flera forwards och så kommer långpassen a la Brillo.
Kommentera