Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2472088

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Var ut på stan en sväng efter match, men har nu fixat tabellerna.

Vilket drama vi går igenom! Jag tänker på Huvaligan där HuVa har vunnit tre poäng per match i 5 av 6 senaste matcher och bara torskat mot oss i Luleå. Men se hur de klättrat och i med detta GO svårt att tro annat än att de fixar detta och nu börjar det se nattsvart ut för Pölsan och Malmet som nu har samma målskillnad (-32 jämfört med HuVas -20) efter att Oskars krossat Pölsan.

Jag har väl undvikit att kommentera Pölsan egentligen men nu måste man undra vad ini helvitte den sympatiske Manner pysslat med? Han kunde skitit i allt men jobbat på att få till ett försvarsspel, punkt, slut, och dessutom avstått från den helt sjuka målvaktsvillervalla han pysslat med året igenom. Och hur kan sportchefen inte ha hajat bättre? Men han har väl i alla fall redan kontaktat Boumedienne och Nisse Ekman, fast utan att informera Manner som annars väl skulle ställa dessa två i mål.

Jaja. Det var inte så länge sedan vi var bombsäkra på att HuVa skulle hamna i kval men se hur det ändrats och så snabbt! Det får en att inse att med 7-8 matcher kvar undrar man om vi hinner med ytterligare en ändring? Kan Pölsan skärpa sig så pass trots allt att de kan hota - om inte HuVa - så nästa gäng? Luleå och Pungen?

Brrr. Inga lätta matcher vi har kvar.

Nå, man får vara tacksam för att det är infernaliskt spännande. Det är hockey!

Men som Scarlett O'Hara skakar av sig elände i slutraden av Gone with the Wind: I'll think about that tomorrow.

Eller rättare. Från och med nu är det matchen mot Tappar på lördag som gäller.

Är Honka fortfarande borta då? Och Engsund fick game misconduct och inte match penalty men kan vi lita på att galenpannan lärling inte kör en hitta-på-rapport till DIFiplinnämnden? Men vi lär ju kunna plocka in Ola iaf, fast kan Bulan göra det på ett vinnande sätt?

Och kan vi överhuvudtaget stå emot Tappara som tycks satsa stenhårt på finalen med stöd av en massa tapparasupportrar som kommer att invadera Delfinen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lärling slår till:

"Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under gårdagen. Följande spelare har anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendet under dagen.

Oscar Engsund, Luleå
Då det återstår 18.17 av andra perioden så sker det en bentackling av Luleåspelaren nr 32 Oscar Engsund på Leksandsspelaren nr 44 Carter Ashton. Pucken spelas från Leksandszon till Ashton som tar emot pucken i neutral zon och åker in i anfallszon. Engsund kommer från mitten av banan och åker ut mot Ashton. Engsund åker uppåt i banan och sätter ut sitt vänstra knä som träffar Ashtons högra knä. Ashton kliver av matchen och återkommer inte till spel."

KOMMENTAR
Vi kommer inte att få spela med Engsund i morgon i CHL-finalen om Europamästerskapet mot Tappara. Det var riktigt obra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det var inte så länge sedan vi var bombsäkra på att HuVa skulle hamna i kval men se hur det ändrats och så snabbt! Det får en att inse att med 7-8 matcher kvar undrar man om vi hinner med ytterligare en ändring? Kan Pölsan skärpa sig så pass trots allt att de kan hota - om inte HuVa - så nästa gäng? Luleå och Pungen?

Brrr. Inga lätta matcher vi har kvar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad tror du att oddsen,(risken) för att BÅDE!! HV OCH! Brynäs tar sig förbi oss?, när HV ska ta in 9p,10 med målskillnad?... på 8 matcher, SAMTIDIGT som Brynäs tar in 11p,(eller typ garanterat 12! med målskillnad) på oss, på sina resterande 9 matcher. Dessutom har HV 5 av sina resterande 8 matcher på bortaplan, PLUS att dom möter just Brynäs borta i omgång 50.

Jag tror att du trots förlusten mot Trottoaren kan släppa Huvvaligan för Luleås vidkommande.
Oddset för att BÅDA!!! dessa skeenden inträffar samtidigt, torde vara i det närmaste astronomiskt. Om det gick att satsa pengar på det, tror jag att du hade fått minst 5000 ggr pengarna på det. Jag tror faktiskt att du kan sova lugnt
Kommentera