Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2510448

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, trist att Röglet åkte nu, och Apans medvetna fusk genom swingerlis filmning som gav dem kvittering i slutet av tredje och sedan vinst i förra matchen blev avgörande.

Ja, det vore riktigt j-a kul att få möta Apan, fast jag tror säsongen tar slut för oss på tisdag. Men hoppas, hoppas, hoppas få fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Game seven på tisdag alltså. Plastläjkers-Luleå nere i Plastsjö.

Vad kan man tro om det?

Till att börja med är jag så stolt över det spel som Luleå Hockey presterat i slutspelet och hur man agerat trots att man tappat spelare till höger och vänster - vanligen genom fula zebratillåtna överfall - och gått in i detta totalt borträknade - ja t.o.m. i åttondelen mot Oskars och deras rätteligen tokhyllade fantastiska forwards. Samt haft så j-a mycket zebraaktiviteter mot sig.

Som en parentes är det min uppfattning att vi inte förlorat utan vunnit på att vi tappade backen #44 för med honom borta försvann de bedrövliga misstagen i egen zon som ledde till baklängesmål och numera står våra backar för helgjutna och perfekta insatser.

Kan vi fortsätta så här - med den fantastiska insatsen under period 3 nyss när Läjkers inte fick ett anda skott på Lassi framför sig - känns det sportsligt sett som att vi har en chans. Om inte domarna kollapsar nere inför plastpubliken igen.

Men vi vet alla att när Plastläjkers lyckats har de lyckats köra över alla andra lag i serien med lätthet och vi har hela tiden väntat på att det spelet ska komma av Plastläjkers. Nu har de dessutom den starke poängleverantören Dan Sexton tillbaka - lite blek idag, men på tisdag har han en match i benen och är inne i det.

Och hemma i Plastsjö med den "speciella" plastpubliken har de under året vunnit det mesta.

Finns det något som kan stoppa Plastläjkers? Ja i första hand vill jag påstå att Plastläjkers kan stoppa Plastläjkers. Nu blir det mer än tidigare en mental historia där Plastläjkers blivit frustrerade att ha stångat sig blodiga mot Luleå och mot Joel Lassinantti mest hela tiden och nu också släppt en ledning på 3-1 i matcher till 3-3. Det blir ett läge där Luleå har allt att vinna medan Plastläjkers har allt att förlora och denna ångest kommer att lura mellan öronen på Plastläjkers spelare fram till matchen. Vi kommer ju ihåg hur vi som jättefavoriter blivit utslagna i kvartsfinaler av bland annat Läjkers och Riktiga AIK under åren när de kämpat ner oss i spelet utan puck och med formidabelt målvaktsspel - Luleåutbildade Viktor Fasth båda gångerna, väl? - så visst: det finns en chans att de inte är mentalt starka spelare för spelare och inte heller med ett lag och en hockey som fixar sådana här tuffa uppgifter. Kan jugrenjönsson gjuta in det mod som plastspelarna nu behöver? Inte säkert.

Objektivt håller jag med pyts att 50:50 kan vara korrekt, men som pessimistiskt optimistisk norrbottning och med Luleå Hockeyerfarenhet räknar jag med att på tisdag få påminnas om den match i serien då Plaslaget i Plastsjö smällde in 7-0 på två perioder på oss...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja du Sven det är inte dåligt att fuska sej till semi! Ja det vore härligt om ni kunde slå Växjö så vi finge möta er korta resor o större chans att nå final.(men tyvärr så tror jag Växjö vinner)
Kommentera