Luleå HF

115900 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2541820

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysäsongen är över och nu infaller silly season men för oss i Luleå inte så mycket att diskutera eftersom vår ledning lyckats sätta det mesta av truppen.

Det fanns under den gångna säsongen ett antal tyckare som alltmer högljutt förklarade att Skuggan och Bulan (gissningsvis inkluderade man också Engman och Stridh, fast man koncentrerade sig på våra spelarlegender) måste väck.

Dessa tyckare lyser med sin frånvaro nu. Varför? Är man nöjd med hur ledningen agerat? Eller vet man inte vad man ska tycka?

Man kan ju tycka att de som framfört kritik och inte längre står för den lika högljutt skulle föra fram detta. Annars känns det inte ärligt. Men mer som att man är ute efter att kritisera och leverera negativ kritik.

Folk är ju olika. Men nog är det enklare att respektera de, som kan säga såväl bu som bä, när så behövs. De som bara hörs när det är läge för bu, men mirakulöst håller tyst när det finns anledning att berömma.... kan man fundera på.

Faktum är att man kan se detsamma även under enskilda matcher. Folk, som är tysta när det går bra men än mer tycker när det går dåligt.

Hösten 2021 hade vi ett liknande fenomen. Ett antal tyckare som menade att Limpan var lat och ointresserad och kritiserade honom allt mer ofta. Men som tystnade under våren när Luleå med Limpan tog sig hela vägen till game seven av finalen. En tid då hockeyn i Luleå levde rejält och Delfinen fylldes - även när vi spelade borta!

Efter den sista matchen blev det klart att Limpan skulle stå för sitt avtal med Geneve och spela säsongen 2022-23 i Schweiz. Då dök tyckarna upp igen och t.o.m. ville någon kritisera Limpan för att "inte visa lika mycket klubbkänsla som Highsticking Lindström hos Apan"!

Det här är ju inte unikt för Luleå. Följer man supportrar till olika klubbar på den cyberläktare som internet erbjuder finner man att det kan se ganska olika ut. Vissa lags plank och Forum domineras av påhejare medan andra mest innehåller kritiska röster. Delvis påverkade av hur bra klubbarnas ledningar och lag sköter sig, men också av andra skäl.

Förväntningarna och kraven på Luleå 1985 och många år framöver var helt annorlunda - och liknar de som ställs på klubbar med kortare historia i SHL nu - än de som många nu ställer på Luleå närmare fyrtio år senare.

Men samtidigt kan man konstatera att vi fyller arenan mest hela tiden och säljer säsongskort som aldrig förr. Jämfört med t ex Apan som efter många år i allsvenska träsket kom upp i Elitserien och nådde stora framgångar - bara för att snabbt tappa hemmastödet på läktarna och dra mindre intresse hemma än något annat lag i serien.

Man kan nog luta sig tillbaka och konstatera att framtiden för Luleå Hockey nu ser ljusare ut än för de flesta andra klubbar i hockey-Sverige. Även om inte så många skriver om det. Nu ser man fram mot Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kommentera