Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2549849

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack och hoppas er midsommar blev riktigt fin, liksom den blev nere på södra Öland, där det blev renovering under dagen följt framåt eftermiddagen av sill och potatis, hårdbröd och ost, öl och nubbe, samt gubbar ur jorden. Här förekom förstås midsommarfirande, ovanligt nog utan regn, men som vanligt anlände man när firandet var över;-)

Håller med om den hedniska karaktären från midvinterblot och midsommar och där är vi väl mer eller mindre tillbaka, även om den katolska kyrkan stal firandet under en massa år genom ett hitta-på att det var ett kristet firande när folk firade. Påhittet var att midsommar firade fösedan för Johannes döparen, som föddes sex månader före Jesus, vars födelse kyrkan på trehundratalet e. kr. placerade på julafton år 0. Även det var ju ett hittepå. Nu vet man att Jesus föddes någon gång år 2-7 f. kr (bara en sån sak!) samt dessutom betydligt tidigare på året; kanske sensommar-tidig höst. Vilket skulle placerat "midsommar" för att fira Johannes döparens födsel till tidig vår.

Nej, åter til det hedniska firandet med den upp-och-ned-vända fallossymbolen samt traditionen att sova med sju flickor under kudden för att drömma om sommarblommor.

Ja, nog känns det typiskt Warulfven att räkna med +2 miljoner för att sedan överraskas av +20 miljoner i stället. Ett flyt - som följt med sedan kommunen gjorde en omvänd pölsa, värderade Sveriges då nybyggda och finaste arena till 1 kr och sålde den till Warulfven - och fortsatte i Delfinen våren 2022 i gameseven.

Glad midsommar, flytulfvar! :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Intressant kort sommarlyssning. 🥳
Är skrönorna nu vetenskapliga belagda?

sverigesradio.se/artikel/7343273

Undrar hur det ser ut i Norrbotten 🤔

Önskar alla oavsett hemmabok en mycket trevlig sommar, vi hörs till hösten!
Kommentera