Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2561844

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är det dags att gratulera Fredrik Claesson. Denne grabb, från Haninge och Hammarby samt sedan Djurgårn där han fick spela en halv säsong i Elitserien, stack som 18-åring till NHL.

Ja det vill säga att han spelade framför allt i AHL under de tio säsonger han var där, men fick ändå en del NHL-matcher: 0, 0, 0, 16, 33, 64, 37, 5, 4+2, 9 NHL-matcher per säsong, resten var AHL.

Ett halvår efter det att Ryssland överfallit Ukraina kom Claesson till ryska arméns lag CSKA, Moskva för att spela.

"Han skrev på innan kriget" påstod agenten. Claesson själv sa ingenting. Han hade skrivit på för ett år. Med den nordamerikanske karriären och lönen för den kan man annars tänka att han hade haft råd att betala för att bryta kontraktet, om han nu inte kunde göra det gratis eftersom Rysslands överfallskrig mot Ukraina pågick ett halvt år innan Claesson skulle till Moskva?! Har inte kollat upp hur mycket han tjänade I NHL/AHL men såg att under ett av åren hade han 6 miljoner i årslön.

Men Claesson hade inga problem med att spela för Ryska arméns lag. Efter att ha lirat där tre månader skrev han 2022 nytt kontrakt ända till 2025. Tydligen har han närmare 9 miljoner i årslön där. Det betyder att de trettio silverpenningar han får ut varje år motsvarar 300 000 SEK per silverpenning.

På CSKA:s hemsidan har Claesson uttalat sig om anställningen för ryska arméns lag "Underbart. Jag och min familj älskar allt."

Nu kör Claesson och de övriga anställda av ryska armélaget satsat på en ny tröja som de använder vid uppvärmningen. Den är helt svart men med "Z" på tröjan. Det vill säga den symbol Putin valt för legoknektarmén av frisläppta livstidsfångar etc.

Tycker att det i mångt och mycket liknar en annan symbol, använd för ungefär samma syfte för 80-90 år sedan och vi gratulerar Claesson att få använda en symbol som så väl illustrerar hans idealism och humanism.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: På fredag är det dags för den sista träningsmatchen mot Kärpät som sänds på NSD. Där vi kan förväntas ha full trupp förutom Allard.

Kempe har spelat med Pasic och Nikupeteri på varsin kant. Vi kanske kan tänkas ställa upp såhär

Andreasson - Tyrväinen - Omark
Pasic - Kempe - Nikupeteri
Eklind - Connolly - Shinnimin
Lilja - Berglund - Zdrahal

Emanuelsson
Kommentera