Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2573144

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket positivt med Kempe. Trodde inte alls på den utvecklingen med tanke på skadehistorik och ålder. Måtte knäet hålla, en frinsk Kempe är i SHL:s toppskikt.
Roligt att många klev fram igår, Omark & co kommer att leverera tids nog.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang: Håller med du. Skitkul att Kempe går in och imponerar så pass. Att bara ha Limpan som kan bidra med star quality räcker inte, ensam blir han enklare för motståndarna att utmarkera. Men att ha även Shinnimin och Kempe som kan bidra med extra ger oss flera linor som kan leverera framåt.

Tycker att Limpan - även matcher han inte bidrar med mål och pass - förstärker laget rejält eftersom han tvingar motståndarna att satsa extra mycket för att stoppa honom. Sätta extra starka femmor på honom eller på isen sätta flera spelare som speciellt siktar in sig på att hindra den nuvarande halvan av the Övertorneå Connection.

Och följer man honom på isen ser man hur bra han är i stort sett hela tiden. Och poängen kommer, jag tänker som du.

Intressant att se hur j-a bra Luleå blivit i special teams nu när Limpan är hemma igen.

I PP är vi näst mest effektiva i ligan (bakom Trottoarkanten) med hela 36,84%.

Glädjande också att notera att i boxplay är vi bäst i ligan med 93,33%, nästan 10% högre än tvåan Öret. Och det enda mål vi släppt in i box kom med 5 sek kvar i ett av HuVas PP igår.

Fast å andra sidan ska påpekas att Warulfven, som släppt in 2 mål när de spelat box, också gjort 3 mål framåt i denna spelform. Således anser jag förstås att Warulfven är ligans etta i BP satsestetiskt.
Kommentera