Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2584456

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser nu att DamRensets viktiga spelare och kapten Hanna Olsson blir borta hela säsongen efter att ha skadats när Petra Nieminen satte en korrekt tackling på henne, vilken dock "belönades" med avstängning från DIFiplinnämnden.

Tydligen handlar det om brustna senor på hamstrings - bakre lårmuskeln. Det låter ju som en extremt ovanlig hockeyskada.

Hanna har ju tidigare varit länge borta efter att ha opererat korsband i knäet; en riktigt svår knäskada. Som höll t ex Mario Kempe borta så länge.

Vid operation kan främre korsbandet ersättas av sena från just hamstrings och misstanken är väl nu att det försvagat senpaketet som ska fästa låret bakifrån med underbenet. En skada i området är inte ovanlig men brukar mer drabba själva muskeln än senan och förekommer ofta i andra sporter än hockey.

Trist som fan förstås och tråkigt nog lär det sänka Damrensets styrka rejält. Nu får de framåt mest förlita sig på duktiga Michelle Karvinen, men helt ensam får hon det svårt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: hade Lasu gjort likadant på er herrstjärna så hade du tyckt tvärtom!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Match I norra damettan idag, mellan DamApan och Luleå 2.

I ApPravda Norran skriver man inför matchen "AIK dundrar fram - Nu väntar Luleå".

DamApan vann skotten i första perioden med 15-2 men Luleå 2 höll 0-0. I andra perioden ökade DamApan till att vinna skotten med 22-2 och fick nu in 3-0.

Det blir förstås vinst för DamApan och efter matchen kommer ApPravda Norran som vanligt att gå Bananas och förklara att DamAPan krossade Luleå, hurra, hurra.

Däremot kommer ApPravda att "glömma bort" att informera om att Luleås lag består av Norrbottensflickor i snitt 17 år gamla, medan DamApan vräker på med ett seniorlag i snitt 22 år gamla inklusive sex importerade utländska spelare. En liten faktadetalj, men fakta är nu inte en styrka i sekten, där man föredrar så kallad obygdsfakta.

TILLÄGG: 6-0 slutade. Och ApPravda Norran mycket riktigt Bananas: "AIK utklassade Luleå". Undrar om man kan be dem ändra det till "Importseniorerna i DamApan vann mot B-junisflickorna från Luleå"? Nej visst ja. Det är ju sanning och fakta, sådant besvärar de sig inte med.
Kommentera