Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2601628

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns som att Luleå släppte efter 2-0 och insåg att nu är det kört mot Trottoaren för sjätte matchen i rad.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trottoaren, Luleås mardrömsmotståndare nummer ett!

Efter gårdagskvällens match står det tveklöst klart att 'Trottoarkanten' specifikt, passar Luleå extremt dåligt.
Dem vill vi DEFINITIVT INTE! möta i en Kvartsfinal. Detta hoppas jag VERKLIGEN att Luleå har i åtanke under den absoluta slutfasen av grundserien, när så vankas.

Skulle det vara så att Luleå står och väger mellan att sluta på t.ex en andra eller en tredjeplats, samtidigt som lutar åt att Trottoaren ser ut att sluta på en sjundeplats framför en sjätteplats. Då måste det bara vara bättre om vi slutar trea istället för tvåa,,och vice versa om Trottoaren ser ut att sluta sexa.
Samma princip måste gälla om det hänger på om det står mellan om vi ska sluta trea eller fyra, och om Trottoaren ser ut att sluta sluta femma eller sexa. Att Luleå verkligen gör sitt yttersta för att sluta på den placering som innebär att vi Undviker! Trottoaren i kvarten.
Även om det innebär att vi självmant 'behöver' förlora en eller ett par matcher i syfte att slippa behöva ställas mot Trottoaren i kvarten.

Jag befarar jag faktiskt att vi ryker redan i kvarten, om vi 'strular till det' så att vi tvingas möta just Trottoaren i kvartsfinal. Det måste vara HÖGSTA Prioritet ifrån Luleås sida på att detta UNDVIKS om så är möjligt. Om det mot slutet av Grundserien står klart att risken för att detta ska inträffa är överhängande.
En risk som jag redan nu, med nuvarande tabelläge tycker mig kunna skönja är Uppenbar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Att förlora mot mycket starka lag är inte konstigt. Men att torska konsekvent mot ett lag som egentligen inte på den högsta nivån, men spelar en hockey som fungerar perfekt mot just ens eget lag - det vill säga opassar speciellt vårt lag - det är ju per definition vårt bogey team.

Tidigare var det kanske Pölsan, men under senare år har det nog varit Gangsteröret och lite grann Timret.

Men när vi nu förlorat sex seriematcher i rad, och dessutom varje match ganska tydligt, mot Trottoarkanten känns det som att vi lyckats skaffa oss ett nytt bogey team.

Lite konstigt är det för jag vill mena att i bortåt 40 år har vi haft lätt för trottoarkanten. Varför skulle det nu ändras? Kan det vara Agassiz?

Nu kör ju SVT en stark serie om Sveriges Historia bland annat baserad på ny information från genetisk arkeologi senaste 5-10 år vilket givit oss en massa ny kunskap om historien bakom skandinavien och vårt land. Under senaste istiden var ju hela Skandinavien täckt av is som var upp till 3 km tjock. Sverige fanns inte. Men för ungefär 10 500 år sedan hade isen försvunnit så pass att Danmark och södra Sverige. samt norska kusten upp till Ryssland och österut blivit fritt från is. Då befolkades dessa områden av jägare och det var de sista delarna av nuvarande Europa som jägarna vandrade in till. Från Tyskland kom ett folk som vanligen hade mörk hy och blå ögon och från norra Ryssland kom ett annat jägarfolk som var mer ljusa i hyn. Dessa två grupper blandades snabbt med varandra och de ursprungliga skandinaverna hade därmed bildats. Mer blåögda och med ljusare hy än kontinentala Europa. Men Norrland fanns i princip ännu inte, här var det fortfarande täckt av is.

Men under närmaste 2 500 år smälte isen successivt bort och Skandinavien kom fram. Dock hade områden varit så nedpressat av inlandsisen att för bortåt 8 000 år sedan låg fortfarande stora delar av vår östra kust mot nuvarande Bottenhavet under vatten och t ex Luleå-Norrbottenskusten fanns inte. Men de skandinaviska jägarfolket hade det allt bättre med stora områden där man jagade och kuster där man fiskade och befolkningen trivdes och ökade.

Men då, för ungefär 8 200 år sedan, tömde sig Agassiz. Det var en enorm sjö som bildats i centrala Kanada av smältande is och till slut bröt den igenom kusten mot Atlanten och en enorm mängd kallt vatten bröt igenom och strömmade ut. Den träffade Golfströmmen som kyldes ned och följden blev att Skandinavien frystes ned och drabbades av en i stort sett vinter som varade i 150 år. Tillgången på föda försämrades och större delen av de första skandinaverna svalt ihjäl om området avfolkades rejält.

Det var då det. Men när vi nu helt oförklarligt bara torskar och torskar mot Trottoarkanten måste man fråga sig: kan det vara så att ett nytt Agassiz inträffat?
Kommentera