Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2613333

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Om man kontrollerar avsnittet om skyddsutrusning ordentligt undrar man om det inte är krav på handskar med fem fingrar? Det skulle ju eliminera några av de värsta exemplaren i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Röglet sparkar Abbottarna!

Den såg man inte komma. Att twinsen gick mer eller mindre direkt från spelarkarriär till att tillsammans bli huvudtränare och sportchef för Röglet var minst lika oväntat men de gjorde en fantastisk succé och tog Röglet till nivåer de aldrig befunnit sig på. De har vunnit SHL, de har vunnit CHL och 2021 tog de sig till en SM-final som de skulle vunnit, om det inte vore för att en av Apans framträdande fulbusar Jonathanjonsson hade överfallit och svårt skadat viktige f d luleåspelaren Dennis Everberg (som ej var tacklingsbar, och inte ens 2 minuters utvisning av Sjökvistarn/Öhlund) i semifinalens match 3, sedan Röglet vunnit match 1 och 2.

Twinsen som nyss fyllt 40 år har ju givit Elitserien SHL hela 16 år, väsentligen i Röglet och Luleå. Man undrar vad de nu ska göra? Ingenting närmsta 1,5 åren eftersom de har kontrakt och får lön av Röglet. Men de är väl betyda och med sociala utgifter kommer de att kosta Röglet över tio miljoner utan att de behöver jobba.

De har ju lyckats fantastiskt hela tiden men inte senaste 1,5 åren och enligt mediauppgifter har de "förlorat omklädningsrummet" som det heter. Dvs laget lyssnar inte längre på Abbottarna. under hösten har de köpt och betalat dyrt för nya spelare - ska ha erbjudit Trottoarens back antonlindholm 350 000, varpå alla andra klubbar vek ned sig, och dessa förstärkningar fick igång laget för någon månad sedan, men nu har de dippat igen och närmade sig kvalplats.

Ändå trodde man som utomstående att abbotarnas ställning var så stark i Röglet att de var orörbara.

Nej, det var riktigt överraskande. sådant har man i stort sett aldrig varit med om i Elitserien SHL förutom vid ett par tillfällen då Warulfven sparkat tränare då laget visserligen tillhört toppen, men inte tränats på warulfvsnivå enligt warulfven.

Trots allt. Abbottarna har haft fantastiska karriärer som spelare och ledare i Luleå och Röglet på tröjhissningsnivå och förtjänar all hyllning de kan få.
Kommentera