Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2614967

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Yep, blått representerar Luleå fr o m säsongen 2015-2016 då laget bildades. Innan dess gäller blått de lag som drog mest publik då.

När det gäller typen av hockey är det en anpassning. Det tempo vi har i SHL idag är på gott och ont. Ibland skittrist att bara se spelvändningar där anfallande lag fastnar innan blå, får dumpa eller tryckas fast i sarger och stå och böka. Innan red line-offside togs bort var herrhockeyn inte alls så snabb som den är idag, på att och ont. Och gillar man NHL-hockey med mindre rink och ofta med prio direkt mot mål och panga på med skott hela tiden är det också en annan hockey.

När det gäller en annan typ av tempo är det ljuvligt att damhockeyn avstår från en massa tjafs och bjäbb hela tiden som gör t ex apans matcher 20-30% längre eftersom de ska stå och mossa och fåna sig efter varenda j-a avblåsning: hur kul är det att se på? Dessutom: i damhockey spelar man justare och skönt att slippa se en massa fulspel och filmningar.

Är damhockeyspelarna lika skickliga och vältränade som herrhockeyspelarna? Nej, naturligtvis inte. Men som åskådare är det en anpassningsfråga.

Med samma argument skulle man kunna vägra se SHL eftersom vi har de hundra bästa svenska spelarna borta i NHL medan vi ersätter några av dem i vår liga genom att importera utländska spelare som inte platsar i NHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: När det gäller typen av hockey är det en anpassning. Det tempo vi har i SHL idag är på gott och ont.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Du har säkert rätt i det du skriver. Jag kan bara tyvärr INTE 'Anpassa' mig till att jag tycker att Underhållningsvärdet är "nånting annat" än i princip Obefintligt. Men jag är stum av beundran för de supportrar som kostar på sig typ 200 kr för att se en dammatch i SDHL. För mig är underhållningsvärdet för en live match i SDHL,"korvkioskbesöken inkluderade", på sin höjd en femtiolapp... Men det är min uppfattning.
Som "tur är"!! finns det typ 150-200 st åskådare per SDHL-omgång som tycker annorlunda... Luleås publiksiffror undantagna, där det är drygt tusen vad det verkar?...
Men det är BARA för att Luleå vunnit allt de senaste 5(6) åren och är i en klass för sig och typ nästan aldrig förlorar.

Om?/när? dominansen/storhetstiden är tillända, då blir det 200-300 åskådare även på Luleås matcher. Om inte fronttacklingar tillåts. Då blir det lite mer action, så att säga.
Då kan det nog bli 500 åskådare i snitt per match, 'gissar jag på'...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Derbyn.

De matcher som är mest intensiva för supportrarna. Hockeyn sköter ju sig bättre än sparkbollen men på senare tid har vi upplevt allt fler matcher där supportrarna flyttar fram gränser för vad de är beredda att göra med följd att det blivit långa avbrott och uppehåll inklusive avbryta matcher. Faktum är att inomhus i arenor kan man inte agera som utomhus och så j-a less man är - när man vill se hockey - på att höra "LARM! Samtliga personer måste lämna arenan. Sedan ett antal påhitt dragit igång brandlarmen etc.

Nu tycks Djurgårn och Gnaget ha beslutat att för deras kommande derbyn kommer de inte att släppa in motståndarnas supportrar.

OK. Låter som ett rimligt svar. Så blir det för vissa derbyn i fortsättningen. Bara hemmalagets supportrar får se matchen på plats.

För de supportrar som sett fram emot kampen på läktaren mellan hemma- och bortasupportrar kan de glömma det. Och orsaken till detta är att supportrar drivit det dit. Ni är skyldiga till detta. Punkt slut. Vill ni ha den stämning som dubbla klackar kan ge är det ni själva som måste ta ansvaret. Det går att fixa. Men ingen kommer att fixa det åt er. OK?

Jag har ingen som helst invändning mot detta. Det handlar bara om att laga efter läge.

Nu över till en annan sak. Derby Apan-Luleå. Senast vi var där brann ett par bengaler på Luleåläktarna. Såvitt jag förstår släcktes de direkt, de skyldiga identifierades och plockades bort. OK så långt.

Men sedan kommer vi till Apans hanterande:

1. De tömde Luleåläktaren, skickade folk ut att frysa utanför arenan i 10-15 minuter innan de "visiterades" och fick komma in igen. Helt j-a sjukt hanterat naturligtvis. Idioter.

2. De stoppade bokningar till nästa derby Apan-Luleå. Satte matchstart några timmar tidigare. Och fixade till så att Luleåsupportrar inte kunde boka plats som de gjort vid förra matchen. Dvs på sektionerna bredvid bortaklacksektionen, med följd att Luleås supportrar tog över en stor del av läktaren och inte oväntat ägde och vann arenans publikstöd.

Det här handlar alltså om att Apan själva är så j-a klappkassa att dra publik att de vanligen har många tiden tomma platsar, förlåt: Tomma Stolar. Medan t ex Luleå har lapp på luckan varenda match och när vi var i final våren 2022 t.o.m. fyllde Delfinen - NÄR VI SPELADE BORTA!

Inte så j-a underligt att vi lyckas ta över läktarna även när vi spelar derby i Schtan. Och problemet och orsaken är att Apan inte kan dra eget folk. INTE att Luleå har galna supportrar som, enligt sekten, bör "Stanna hemma, idioter!" som en korrumperad brännvinsjournalist ville ha det till.
Kommentera