Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2614735

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Intressant illustrration med publiksiffrorna. Jag förmodar att blått kan anses representera Luleås, och rött resten av lagen. Värt att notera är att de ytterst sparsmakade publiksiffrorna sett till åskådarantalet, möjligen då att Luleås "i viss mån" kan undantas, om nu blått kan anses representera Luleås,,.., är alarmerande låga.

Intresset är ju mer eller mindre om man nu uttrycker det så, i det närmaste obefintligt. Och det finns egentligen ingenting som talar för att detta kommer att förändras under överskådlig framtid.
Anledningen till det är enkel. Det faktum att tempot inom Damhockeyn är så Oerhört mycket Lägre än inom herrhockeyn. speciellt på elitnivå, gör att underhållningsvärdet av Damhockeyn i sig, nästintill är Obefintligt. Iallafall enligt min åsikt.
Och det krassa faktum att frontttacklingar bröst mot bröst är förbjudet inom Danhockeyn, gör att intressevärdet för sporten blir 'Ointressantare än Ointressant'. Det är helt sonika så att det är fruktansvärt tråkigt att titta på Damhockey, även om Luleå är den dominerande aktören.
Och så länge som fronttacklingar bröst mot bröst är förbjudna, kommer intresset för Damhockeyn nästintill garanterat att FÖRBLI! i det närmaste Obefintligt.
För hur man än vrider och vänder på det, är det ett Obestridligt faktum att Damhovkeyn i nuvarande tappning är Oerhört tråkig att bevittna. Det är ett nedslående konstaterande, men det går inte att förneka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Yep, blått representerar Luleå fr o m säsongen 2015-2016 då laget bildades. Innan dess gäller blått de lag som drog mest publik då.

När det gäller typen av hockey är det en anpassning. Det tempo vi har i SHL idag är på gott och ont. Ibland skittrist att bara se spelvändningar där anfallande lag fastnar innan blå, får dumpa eller tryckas fast i sarger och stå och böka. Innan red line-offside togs bort var herrhockeyn inte alls så snabb som den är idag, på att och ont. Och gillar man NHL-hockey med mindre rink och ofta med prio direkt mot mål och panga på med skott hela tiden är det också en annan hockey.

När det gäller en annan typ av tempo är det ljuvligt att damhockeyn avstår från en massa tjafs och bjäbb hela tiden som gör t ex apans matcher 20-30% längre eftersom de ska stå och mossa och fåna sig efter varenda j-a avblåsning: hur kul är det att se på? Dessutom: i damhockey spelar man justare och skönt att slippa se en massa fulspel och filmningar.

Är damhockeyspelarna lika skickliga och vältränade som herrhockeyspelarna? Nej, naturligtvis inte. Men som åskådare är det en anpassningsfråga.

Med samma argument skulle man kunna vägra se SHL eftersom vi har de hundra bästa svenska spelarna borta i NHL medan vi ersätter några av dem i vår liga genom att importera utländska spelare som inte platsar i NHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Jo var ett uppsving 2012 när damerna tog guldet till Övik och deras fana hänger där den ska nära herrarnas sm guld från 1979 och 2007. Tror det kommer bli fler åskådare när slutspelet drar igång och en final mellan Modo och Luleå är inte en högoddsare men att guldet går till Norrbotten igen är lika troligt det. 🙂
Viktigast för oss är ändå att herrarna hänger kvar, ramlar man ur så dör hockeyintresset tillfälligt och hela stan hamnar i en kortvarig depression och det drabbar även damlaget.

Nej nu får det bli tisdag, veckor utan SHL är så långa man tappar ordningen på dagarna.
En match nu, poäng i Karlstad sen ett välförtjänt juluppehåll och nya tag efter det.
Kommentera