Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2615380

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: När det gäller typen av hockey är det en anpassning. Det tempo vi har i SHL idag är på gott och ont.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Du har säkert rätt i det du skriver. Jag kan bara tyvärr INTE 'Anpassa' mig till att jag tycker att Underhållningsvärdet är "nånting annat" än i princip Obefintligt. Men jag är stum av beundran för de supportrar som kostar på sig typ 200 kr för att se en dammatch i SDHL. För mig är underhållningsvärdet för en live match i SDHL,"korvkioskbesöken inkluderade", på sin höjd en femtiolapp... Men det är min uppfattning.
Som "tur är"!! finns det typ 150-200 st åskådare per SDHL-omgång som tycker annorlunda... Luleås publiksiffror undantagna, där det är drygt tusen vad det verkar?...
Men det är BARA för att Luleå vunnit allt de senaste 5(6) åren och är i en klass för sig och typ nästan aldrig förlorar.

Om?/när? dominansen/storhetstiden är tillända, då blir det 200-300 åskådare även på Luleås matcher. Om inte fronttacklingar tillåts. Då blir det lite mer action, så att säga.
Då kan det nog bli 500 åskådare i snitt per match, 'gissar jag på'...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Vi år alla olika och ibland kan man argumentera från olika håll - det händer att man påverkar eller blir påverkad. Men det är inte tvunget och vi tycker som vi tycker.

Innan Luleå Hockey tog in MSSK hade jag aldrig brytt mig det minsta om damhockey. Men så gick jag och såg DamGården-Luleå live på Hovet och det var trots den stora arenan som att se något på landet, spelarnas mammor hade bakat bullar och serverade kaffe plastmuggar vid ingången. De flesta tycktes känna varandra och umgicks. Lustig känsla att kunna vandra omkring över hela Hovet och testa att sitta på olik platser.

Som att se en random match mellan pojkar eller något i någon liten ort alltså. Inte döasviktigt, men avkoppling.

Men jag överraskades och trivdes med att slippa se fulspel och filmningar och gnäll och tjafs utan bara hockey så gott de kunde. Naturligtvis på en nivå klart under SHL-lagen och sällan spetskvalitet. Men OK att se på och en period på tjugo minuter var inte mycket längre än så. Att jämföra med herrmatcher (speciellt då apor deltar, som fördubblar tiden med tjafs och gnäll och videogranskningar och annat som man göra slipper.

Jag har numera fördelen att styra det jag arbetar med och kan ofta arbeta på distans hemma, på landet eller t.o.m. utomlands trots jour jag också kan sköta på sådant sätt kan jag förlägga tid jag arbetar till när jag vill. Behärskar det hela så bra nu att jag kan göra annat parallellt som t ex se på hockey på en annan skärm. Där har jag förstås Luleås match på om sådan spelas och lirar inte herrarna har jag dammatch på om sådan pågår.

Visst, damhockey är inte herrhockey men kan ändå vara underhållande. Och det var ljuvligt när Sara Grahn fick ta spaden efter halva matchen vid herrarnas försäsong och höll nollan ändra fram till straffläggning. Där fanns inget nedvärderande alls utan en härlig känsla av samhörighet mellan Luleås herrar och damer och att uppleva hur fint utespelarna och Sara samverkade var en riktigt fin upplevelse man inte glömmer.
Kommentera