Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2619099

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, det var den "efterlängtade" annandagshockeyn.

Och speciellt kul för Luleå var den inte. Eftersom så pass många av våra spelare är osynliga i matcherna och inte heller tar sin roll i spelet utan puck måste man fråga sig om det inte blivit som i Röglet: att många spelare inte gör det hårda jobb de har bra betalt för att göra. Har Bulan "tappat omklädningsrummet"?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja du, det där med "tappat omklädningsrummet" Man funderar iallafall litegrann...

Fan alltså, vilken på det stora hela bedrövlig insats, undantaget första perioden som var någorlunda hyfsad...
Hur fan kan det se så här illa ut i nästan två perioder efter ett 16 dagar långt speluppehåll??? Vad i hela fridens namn har Laget sysslat med under drygt två veckor??

Det här var verkligen INTE vad Luleå behövde EFTER de på det stora hela klena insatserna som inleddes med 1-4 mot Leksand den 26 Oktober.
Nu finns det stor anledning till oro inför resten av säsongen, förutsatt att inte halva laget är Covidsmittade?... Då kanske de hinner tillfriskna???

Oavsett vilket har det nu sett "mer eller mindre" risigt ut med spelet i 2 av de 3 månader som säsongen hittills pågått..

Tyvärr befarar jag nu att det i bästa fall är playin som som gäller för Luleå. Förhoppningsvis som 7:a eller 8:a. Men tyvärr känns det ganska irrelevant, för tar vi oss vidare till en kvart från ett playin, kommer vi nästintill garanterat att bli ordentligt avklädda, oavsett om det blir Ulfven eller Lakers som vi ställs emot.

Så här illa få det bara inte se ut i två perioder på hemmais, i ett fullspäckat Delfinen mot ett så pass mediokert lag som Malmö..... I synnerhet inte efter en så här lång träningsperiod.
Det har nämligen funnits en hel del att jobba på med tanke på hur det såg ut spelmässigt INNAN uppehållet. Tyvärr såg det om något, sämre ut under period 2 och 3 mot Malmö tidigare i kväll, än det gjorde i flertalet matcher i anslutning till speluppehållet.

Har Laget prioriterat Julmaten framför att träna??? Det är ju inte annat än att man undrar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Ja, ända sedan Rönken drog igång Rönkenhockeyn och sedan Bulan och Abbottarna fortsatte utveckla densamma har det stått klart att den
a) leder till stora framgångar
b) kräver att spelarna förstår vad de ska göra
c) förutsätter att spelarna är beredda att göra det krävande jobbet

Vi har haft många nya spelare i år och naturligtvis har b) tagit sin tid men mer än en halv säsong ska det inte ta.

Känns som att vårt problem ligger i c). Ett flertal som faktiskt har flera år i Luleå Hockey slarvar och slöar till. Ett antal av våra nya spelare pressas inte in i att utbildas att förstå och ta det ansvar som krävs.

För att Bulanhockeyn ska fungera kan det inte accepteras att enstaka dyrt avlönade spelare smyger omkring och ger 95%. Eftersom det sprider sig som ringar på vattnet och "om han slöar, slöar jag med" och Vips! uppträder vi som ett rätt kasst lag. Trots att vi har så pass med bra spelare att vi egentligen ska kunna vinna varje match mot varje motståndare - om vi gör jobbet.

2021-2022 gick vi på moln när Limpan och Ponta spelade som gudar medan Tyrre genom rejält fysiskt spel öppnade för dem - och övriga lirade riktig Bulanhockey.

2022-2023 saknade vi spetsarna men hade nästan alla andra kvar. Dessa halvlevererade under säsong, men när slutspelet närmade sig skärpte sig alla och vi tog Oskars, till alla "experters" överraskning, och sedan tog vi egentligen Plastläjkers också, fast några fega och stinkande zebror tog vinsten av oss. Plastlaget vann därefter enkelt semin och finalen.

2023-2024? Det tar lite tid tid att få in tänket bland de nya och framför allt får de det svårt om redan etablerade inte gör jobbet som de ska.

På senare tid mår jag mest illa av att se hur våra linor inte ids hänga med bakåt och därför tillåter motståndarna att spelvända och enkelt överraska våra försvarare som snabbt tappar sina positioner och bara backar in i egen zon och släpper till målchanser så man vill kräkas.

Rönken på sin tid kastade in spelarna i snabba byten och krävde 100% i varje byte. Nu har vi alltför många spelare som trots att de borde veta bättre tycker att det räcker att de småmarkerar att de är "med".

Visst. Det är konkurrens bland spelare och löner rusar i höjden. Men man skulle gärna se det prestationsbaserat så att den som tycker att det känns OK att inte göra det jobb som den mycket väl vet att den ska göra tappar 25-50% av lönen nät den levererar en slömatch. Så j-a svårt kan det inte vara. Vi är många andra som har jobb där det inte accepteras att vi gör misstag eftersom det får konsekvenser som inte kan försvaras.

Nåja. Det här var den match då vi skulle visa att vi kommit igång. Det gick åt helvete. Inte pga av att vi inte försökte offensivt. Utan eftersom spelet utan puck var åt helvete och ju längre matchen pågick desto mer lät vi Malmet komma i farliga attacker, som spelade de PP 5 mot 2.

Usch!

Tänkte man det skulle räcka? Och spara energin till de svårare matcherna mort Warulfven och Apan? Säkert till viss del. Och skulle inte förvåna mig om vi får se maxinsatser mot Apan och kanske också mot Warulfven. Men det känns inte OK att torska en massa matcher mot mer hanterbara motståndare pga av att det finns spelare som slöar och därigenom drar med sig de andra.

Det är inte Rönkenhockey. Det är inte ens Bulanhockey.
Kommentera