Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2624112

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser den offentligt förda interna dialogen om truppens bredd. Jag bara undrar om sportcheferna har koll på läget m.a.a deras uttalanden. Vem som helst ser ju att truppen behöver förstärkas. EG säger ju bara det som vi alla ser. Ändå reagerar båda sportcheferna som om det problemet inte existerar, därav undrar jag om dom har koll på lagets situation. Det dom säger förklarar ju också bristen på action eftersom dom inte ser ett behov. Känns inte tryggt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Lokaltidningarna:

"Erik Gustafsson vill se förstärkning i alla lagdelar. Sportchefen Stefan "Skuggan" Nilsson delar inte kaptenens syn på truppens behov. "Det får stå för honom", säger han."

Jag håller med du, Osj02. Det där är inte trevligt att läsa. Håller med om att de flesta av oss anser att Kempe behöver ersättas, samt att sju ordinarie backar inte är tillräckligt, när två av dem heter Allard och Nilsson. Alltså att EG säger sanningen.

För ett drygt år sedan uttalade ju EG sig på liknande sätt "det påstås att vi ska få in en forward" vilket då ökade trycket på sportcheferna varpå de signade Sallinen och Kempe. Två affärer som inte alls blev bra.

Låter ju som att sportcheferna/ledningen inte är så jättebelåtna över att EG uttalar sig igen nu.

Man kan förstås tycka att EG borde kunna avstå från att uttala sig på det där sättet. Liksom att sportcheferna bör göra detsamma. Att de sköter det internt alltså, inte offentligt.

Att det ändå sker nu känns inte tryggt. Det har du ju rätt i.

Ska man gissa blir det nog att detta är en konsekvens av Kempegate.

Skuggan och Engman är säkert hårt pressade av det liggande beslutet att betala 200 000 till Kempe varje månad, gissningsvis med sociala avgifter 300 000 per månad för Luleå och för kommande fem månader 1,5 miljon i förlust för Luleå. Utan att få något tillbaka.

Kan de stå emot? Eller ger de sig och låter Kempe lämna utan att Luleå får något i ersättning?

Mycket svår situation. Jag står bakom deras beslut med undantag för att jag förstår verkligen inte varför de tillåter Kempe att sitta och lata sig i Stockholm. Tycker att de skulle hållit honom fortsatt kvar i Norrbotten och lånat ut honom till Boden, Piteå, Asplöven, Pajala eller vad som helst.

Såg nyss videoklippet från Aftontrasan "inside Luleå" där Bulan har enskilt samtal med Kempe för att ge Kempe instruktioner avseende hur Bulan vill att han ska spela. Då vägrar Kempe se Bulan i ögonen. I stället drar han ned luvan över huvudet, vänder sig om och letar fram sin hjälm som han sätter sig att putsa. Det är så j-a respektlöst gjort men det speglar ju hur Kempe agerade mot Luleå efter Karjala. Skicka skiten till Pajala Hockey så kan Wilhelmsson och Vilhelmsson ropa sina bedömningar direkt till kempen när han "spelar"!
Kommentera