Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2628751

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Visst, de har även haft Berguven, men det har irriterat så många i sekten att en Luleåutbildad Luleåpojke ska komma in och överglänsa Apans övriga köpevakter.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jaa, visst är det en jävla tur för alla lag i SHL att inte apan haft Berguven i mål i princip i varenda match. Då hade de ju SkAIK ""garanterat"" haft 70 poäng i detta nu....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så nu har Berguven stannat i Luleå, som back-up för Warden för närvarande.
Apan har dock en finstilt passus i form av att om de hör av sig senast i morgon kan de sno åter Berguven igen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
'"Oroa dig inte"', det kommer GARANTERAT INTE!!! att ske......
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men idag signade de Hellnemo igen. Han är ju i alla fall bättre än de andra junisar vi har. Och Hellnemo fyllde ju 20 för en vecka sedan så nu köper vi alltså in en senis.
Detta innebär alltså att Berguven blir kvar hos oss och passande nog får avsluta sin karriär i i den vackraste av tröjor, i Luleå och det tackar vi för.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bara vi INTE behöver se Rautio mellan stoplarna nån fler match, det betackar vi oss. Iallafall jag. Men jag vet inte..., du kanske hoppas att han blir "permanent" förstemålis?......
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Nu har du dålig koll på hur jag uppfattar våra vakter.

Den jag helst ser med spaden är Lassi, som när han är på topp är fantastiskt bra. För närvarande fungerar det inte för honom, enligt därvarande medicinsk bedömning eftersom han har problem med post-mononucleosis även det inte skulle förvåna mig om det är post-covid.Men förhoppningsvis kommit han i form senare i vår.

Warden har levererat långt över förväntat, en ren lyckoträff för oss att han var så pass bra. Men han är inte på Lassis nivå när Lassi är på topp. Kanske kan Warden nå dit med åren, men det tror jag inte.

Men för närvarande kan bara en av dessa två ta spaden och även om Lassi kommer igång, har vi bara en vakt om någon sjuknar/skadas. Ovh vidare är det tufft, speciellt för en så pass ung vakt som Warden, att ta spaden match efter match utan att tappa fokus emellanåt. Då är det strålande att kunna låta honom vila emellanåt, när vi har en trygg back-up att ta spaden då och då.

I det läget behöver vi ha en säker back-up och det har vi i Berguven. För det första håller han fortfarande en såpass hög nivå, för det andra kan han lyfta sig ytterligare när han är rejält engagerad och för den tredje är han en vakt som i ryggmärgen vet hur Luleås utespelare agerar i defensiven när de fungerar som bäst. Vidare är han en tillgång som ytterligare vakt, se så fint han hanterat den rollen med vakter som Anders Nilsson, Johan Gustafsson, Filip Gustafsson, Joel Lassinantti och Jesper Wallstedt.

Förstår du nu hur det ligger till?
Kommentera