Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2657431

Sv: Färjestads BK
eltifoso: Hmm ... Ser nu att när man går in på Hockeysnacket via rubriken "Hockeysnack" längst till vänster på översta bilden nedan - vilket då tar en till "senaste aktiviteten i våra forum" så möts man av det problem du beskriver. Det var jun inte bra.

Att jag inte förstått problemet tidigare beror på att jag själv alltid går direkt till Luleås sida, och när jag sedan vill kolla av andra sidor använder jag rubriken "SHL" näst längst till vänster (undre bilden nedan) och tar mig direkt till den klubbs sida jag är nyfiken på.

Och väl inne på klubbens sida fungerar det som det ska, om jag förstått korrekt nu. Eller har jag fel?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK
Hmm, om CHL. Plastsjö och Apan har alltså misslyckats vinna turneringen genom att torska finaler.

Röglet tog sig till en final och vann. Luleå har tagit sig till två finaler och vunnit den ena. Och så har vi Fiskrenset som vunnit hela fyra av de fem finaler de tagit sig till.

Jag hade nog trott att Apan skulle kunna vinna mot Geneve, men det gick inte. Så kallade experter menar att en anledning till att Geneve vann var att de spelade finalen hemma inför en fullsatt arena på 7,500 åskådare. Och hade Apan fått spela hemma inför sin dominerande hemmapublik De Tomma Stolarna så kunde de vunnit.

Det kanske kan stämma.

En annan anledning tror jag kan vara att Apans spelare inte var tuffa nog. De har ju vevat upp sig själva som modigast och starkast i egna ögon, något som vi andra mest sett manifesterat genom att de i SHL ska tjafsa och bjäbba efter varje avblåsning samt genom att de hela hösten spelat ful och överlägset leder listan över 5-minuters, matchstraff, avstängningar och ligger långt under alla andra i Fair Play-listan.

Man tror ju att det där är en medveten strategi - att fulspela och reta upp motståndare eftersom de på så vis får många utvisningar i sina matcher - för båda lagen - och därmed får man träna sig rejält på att spela såväl box som PP. Och inte oväntat är Apan överlägset bäst i SHL på special teams för närvarande.

Men fungerar det inte i Europa? Nja, där har de varit mer försiktiga för att inte säga fega. När de möter lag med stora och tunga motståndare, vilket får Apan att balla ur lite, eftersom ingen apa några gå upp i slagsmål.

Oscarlindberg försökte visserligen, genom att knätackla en Genevespelare som knappast var tacklingsbar. Ett fult överfall, i syfte att allvarligt skada motståndare alltså. Inte oväntat av oscarlindberg, som har ett CV som består i just fega och farliga överfall. Ingen har väl glömt hur han i en "vänskapsmatch" mot Luleå i augusti riktade in sig på och utdelade en ful och sen tackling på Tyrväinens tidigare skadade axel, vilket fick bort Tyrre från match och försäsong. Ett medvetet och utstuderat överfall med ett enda syfte: att allvarligt skada en motståndare.

Nu fick ju oscarlindberg inte de 5 minuter + match han borde fått. Utan bara 2 minuter. Men det räckte för Geneve som smällde in två mål på detta PP och det avgjorde hela matchen. Plus skrämde upp Apan som inte vågade sig på fler brutala överfall.

Undra på det. Geneve har ju massor av spelare över 90 kg med Limpans polare Hartiakinen på drygt 100 kg som störst. Och vad har Apan? Granberg och Lundberg över 90 kg, Maxlindholm också, men de är ju alla fega typer som kan hålla på i SHL, men vet inte vad som väntar dem och de försöker i Europa; ingen av de tre törs riskera att hamna i slagsmål.

Nedanstående bild som vevats i svensk media från matchen symboliserar det hela ganska bra. Män, mot pojkar. Tuffhet, mot rädsla.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage: Ja exakt så.. böckerna uppdateras inte och jag ids inte gå in och kolla överallt , plus att vissa böcker syns inte alls tyvärr
Kommentera