Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Färjestads BK

2658896 · » Till forumet


Sv: Färjestads BK
Sju omgångar kvar av SHL (6 för Ulfven och Timret).

Börjar spetsa till sig nere i tabellen när det gäller den återstående kvalplatsen, mot Oskars. Notera att i sista omgången av SHL har vi matchen Malmet - HuVa...........
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Och nu hör vi håhå, jaja, håhå, jaja, hör vad det blåser i träa ida från Karlstad och därmed har vi alla slutresultat:

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 5-3
• Färjestad BK - Örebro HK 4-3 OT
• Linköping HC - MoDo Hockey 2-3 OT
• HV 71 - Frölunda HC 2-1 PS

Riktigt jämnt överlag idag.

Bara uddamålssegrar förutom Apans 5-3 mot Oskars och då ska noteras att Apans sista mål kom sedan zebran nord fått tuppjuck och tagit 2 min på en Oskare för abuse inklusive matchstraff följt av ytterligare en oskarutvisning så att universomsbästa PP fick spela 2 min 5 mot 3.

3 av 7 matcher avgjordes först i förlängning/straffar och då har vi också att Luleå torskade med 5 sek kvar av tredje.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Läget efter andra perioderna:

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 3-2
• Färjestad BK - Örebro HK 2-2
• Linköping HC - MoDo Hockey 1-1
• HV 71 - Frölunda HC 1-1

Jämna matcher överlag i eftermiddags och i kväll.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Så har vi kvällsmatcherna:

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn
• Färjestad BK - Örebro HK
• Linköping HC - MoDo Hockey
• HV 71 - Frölunda HC

Mest nerv för MooDoo och HuVa som slåss nere ibland strecken. Och en intressant möjlighet för Warulfven att dra ifrån Plastsjö nu. Plus att både Apan och Fiskrenset har chans att nå samma poäng som Plastjö, sedan Timret spöat Plastjö idag.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage: Kan egentligen ta bort denna, tack ändå
Kötta på i GLUD tråden istället as usual
Kommentera

Sv: Färjestads BK
eltifoso: Ja, he he. Tack för påminnelsen. Här avstår vi ju väsentligen från trådar och kör allt i en och samma, ibland i åratal. Eftersom vi vanligen snackar i väntan på gludet. Och när det gäller Luleå innebär det som bekant lånnnnnnnnnng väntan.

Så när det öppnas ny tråd glömmer man sig ofta kvar i den. Men nu rättar vi till det!
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage: Kul att detta trådämne berör 🙏
Kommentera

Sv: Färjestads BK
mattias - 74: fast idag tar ni Fuleå:)
Kommentera

Sv: Färjestads BK
mattias - 74: Hoppas förstås att det håller i sig, men vi har på senare tid lyckats hitta nya sätt att torska många matcher då det varit upplagt för Luleåvinst.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage:

Ni möter oss vi rätt tillfälle, usel form på oss nu.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Full omgång i SHL idag:

15:15

• Timrå IK - Växjö Lakers HC
• Leksands IF - Luleå HF
• IF Malmö Redhawks - Rögle BK

18:00

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn
• Färjestad BK - Örebro HK
• Linköping HC - MoDo Hockey
• HV 71 - Frölunda HC

HuVa är ju starkast hemma men Fiskrenset blir en svår motståndare och kan ta poängen. Samtidigt Skånederby där vinnande laget kan komma att hamna 8-9 poäng före HuVa med bara 7 omgångar kvar. Medan förlorarna kan bli enda räddningsplankan för HuVa och dessutom har kvar att möta HuValiganerna.

Trottoarkanten möter Luleå, två lag som ligger i princip lika och vill hänga på kampen om en direktplats i kvartsfinal.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Kåge: Ni har i alla fall Eric Forsell och lill-Nisses farsa som ger ett gott intryck. Hoppas de kan vända skutan rätt.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Och det slutade som väntat - alla fyra topplagen från grundserien vann, och nu kan det gå snabbt innan kvartarna är färdigspelade och vi är i semifinaler.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage:
Ja, håller med i nästan allt av din analys. Som du säger så har saik haft som strategi att plocka upp många ha spelare, förädla dem i några år, och ofta har det lyckats men ibland inte. Samtidigt så håller man fast vid några spelare som jag inte förstår varför? Ta nr 58 som exempelvis, Nilsson. Förutom att han ramlar mest hela tiden, så hamnar han på utsida nästan jämt i egen zon och tar fel beslut. Granberg har ju sett sina bästa år, ja visst, han är väl en av de få som spelar ”tungt” och fysiskt men nu när han är äldre så blir oftare fel och mer utvisningar. Förstår inte varför Växjö tar över honom, även om Växjö har historia av att ta över saikspelare.
Nr 14, A Johnsson , ser ut som en junis på isen. förstår inte varför han var så hypad. men, han får den här säsongen att lära sig, nästa måste han prestera. hans bror smyger meta under radarn. jjag har svurit så många gånger över honom, men han lyckas ändå så pass ofta generera poäng. Sen, Pudas, älskar honom i anfallszon, få backar är lika kreativa som honom där, men i hemmazon har han problem och tar ofta fel beslut eller lägger smörpassning till motståndarna. Tyvärr så coachar man oxå Pelika fel, efter junisvm så har man efter hans skada hållit honom tillbaka, felaktigt. Han borde få max speltid. Elias Salomonsson har en gudabenådisk skridskoåkning, han kommer bli lysande. Oväntat, om nu ryktet är sant, att Forsell värvat Marcus Eriksson från Södertälje. Visst, en poängspruta, men det brukar ta 1-2 säsonger innan en ha-spelare börjar producera, och då är gubben 41… Inte ens Jocke var jättevass i slutet. Nu låter det som jag är jättenegativ, men icket ändå. Saik gör det mesta rätt, men för att ta guld så saknar vi tyngd och bra coachning
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Och nu har slutspelet om SM inletts för damerna och just nu pågår första matcherna i kvartsfinalerna och man är inne i andra halvan av tredje perioden.

De bättre placerade lagen från grundserien spelar ju borta idag och har blivit lite jämnare än väntat kan man tycka. T ex har DamPölsan bara oavgjort mot DamPungen och DaMooDoo bara ett måls ledning mot DanDeryd. Men det ordnar sig nog.

TILLÄGG: Jo, i detta nu sätter DaMooDoo 2-4 här nere i Stocksund.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Kåge: Kloka ord!

Det är riktigt imponerande att man lyckats etablera ett i klubben så genomgripande system att man som regel fixar att lyfta in egna junisar, alternativt lånar ut dem något-några år till allsvenskan eller ettan och därefter plocka in dem i egna A-laget. Men - som du säger - det blir samma spelsystem och räcker det?

Något som förvånar är att laget exporterat så många spelare till utlandet, där några lyckats utmärkt men de flesta mer si-så-där och så småningom har de återvänt till SHL. I det läget skulle man väntat sig att de gick in hos Apan igen och tillförde rejält. Men många har valt att gå till andra klubbar, ofta Plastsjö. Man vet ju inte, men det känns som att Apan där inte varit beredda att lägga så mycket pengar på de spelare man tidigare utvecklat och man förväntar sig att de ska vara "solidariska" och komma hem lite billigt. Men tydligen har det funnits köpeklubbar i Sydbotten som lagt upp betydligt mer. Lite förvånande ändå. Nu har Luleå inte exporterat så mycket på senare tid men jag föreställer mig ändå att de som gått skulle komma tillbaka i större utsträckning. T o m att supportrar, sponsorer och ledare skulle varit beredda att betala en del när man vetat vad man skulle fått. Men så tycks det inte ha fungerat hos Apan även om Lundqvist och Forsell senaste åren tycks ha lyckats bättre förstås. Men varför spelar Martin Lundberg för Plastjö undrar man förstås.

Men åter till systemet. när det första åren fungerade riktigt bra sköljde Apan över motståndarna mest hela tiden och med skickliga målskyttar öste man in mål. Det har ju alltid varit Apans hockey, samtidigt som man lagt mindre fokus på försvaret och envist gått på att anfall är bästa försvar.

De första åren lyckades man dock bättre, dels genom att lyckas rekrytera målvakter som levererade, dels genom att man anpassade sig lite grann, sedan man värvat in Rönkens assisterande Bert, som kunde påverka laget lite att medverka i försvaret och inte bara lämna det till ett par backar medan linorna låg uppe vid blå och hotade.

I vilket fall. Med det hoprekryterade laget samt upplyftande starka junisar nådde man ett par glud, men när man senare inte kunde samla lika skickliga spelare - och åren med näsan som sportchef var ju en katastrof när han köpte allt han såg och lyckades bränna 30 miljoner i förlust, men utan sportsligt lyckat - såg man en apa som inte längre fungerade. Att skölja över motståndarna stannade vid att man kom in och la sig efter sargerna för att spela onödiga puckar fram och tillbaka. Först Luleå men därefter många fler klubbar hade utvecklat försvarsspelet och släppte inte in motståndare i slottet. Mot det hade Apan mest att avlossa skott från sarg a la Jockelindström och med försvarare som gärna gick i skottbanan om de kunde, alternativt öppnade fri syn för duktiga vakter, blev det svårt för apan att vinna matcher, även om man "vann skotten".

Och det ÄR en annan hockey man möter numera. Röglet något år, Warulfven, värst Plastsjö och konstigt nog inte Luleå har plockat Apan från slutspel. Med ett bättre försvar och med giftigare spelvändningar. Lite mer a la Tjeckien än Finland.

Vad kan man göra? Värva skickligare spelare? Vore en väg, men dyrt. Värva tyngre och tuffare spelare? Ja, det skulle kunna gå.

Känns som att Apan när de rekryterar spelare gärna köper billigt och oprövat och accepterar att det tar något år innan de kommit in i aphockeyn och bidrar mer. Men det försvagar förstås laget innan de är där.

Tycks som att man är väldigt försiktig med pengarna och en del talar för att man inte har så mycket kulor att köpa för, trots att man redovisar höga belopp för eget kapital. Men det tycks väsentligen bundet och kan ej nyttjas.

Nå, i vilket fall. Personligen skulle jag älska att landets hockey hade sin tyngdpunkt i norr med rejält starka lag i både Luleå och Skellefteå, samt också duktiga surströmmingslag och gärna BurkÖlen också. Tycker att köpelagen i Sydbotten är trista och de borde bäst hålla sig till allsvenskan bara.

Visst. Jag trakkar Apan även om det är mindre nuförtiden men framför allt genom att lyfta apfakta även om de är obekväma. Men i grund och botten gillar jag Apan även om min inställning påverkats av att Apan under ett antal år körde en obehaglig anti-Luleå-inställning där man bl a samarbetade obehagligt nära med en s k brännvinsjournalist som uppträdde som värsta huliganen i obehaglig klack, men detta i media där han spred hur mycket skit som helst om Luleås frörening, ledare, spelare, supportrar, ja allt möjligt. Med apans goda minne.

Tycker att den där anti-Luleå.inställningen hos apan mildrats rejält och delvis är borta även om den ibland sipprar fram. Men det ska nog ordna sig med tiden. Hoppas jag.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage:
I stora delar håller jag med, även om jag är ett fan av saik men icket du.
Sen 2014 har saik inte byggt laget för slutspel. Egentligen inte de två åren man vann sm heller, men de åren hade man så bra lag och var så överlägsna att talang vann ändå.
Så, saik har envist hållit fast vid samma typ av spel och lagbygge sen dess. Det är framgångsrikt i serielunken, topp 4 typ nästan jämt. Men…. slutspelshockey… saik har inte förstått eller vägrat ändra ändra sitt sätt att spela slutspel. Vi har mer silver än Sala silvergruva och det beror på att ledningen i saik tror att det spel som funkar så bra i serien ska funka i slutspel. Ja, en del i det är att saik väger för lite. Snabba och ettriga är vi, men tunga, nja… Det är en stor del i misslyckandet av alla silvermedaljer. Till min stora förtret så ser det likadant ut i år. I en ev. finalserie mot Växjö så tror jag på 0 vinster, mot Färjestad så tar vi en match (borta). Sjäv anser jag att Robban är fel typ av tränare, hans coachingstil kan som bäst beskrivas som frånvarande. Att ta timeout när spelet rasat verkar honom främmande. Nä, ska saik vinna guld så behövs een annan mentalitet och lagbygge. Man vinner inga SM-guld på mest pass i egen zon.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
eltifoso: Trist. Hoppas Markus kan fixa det. Nu när jag ser det, inser jag ju att "senaste inlägg"-listan borde vara den bästa ingången på snacket.

På samma Välkommensida har också rubriken "Våra medlemmar" försvunnit. Den var bra-att-ha när man ville leta upp någon speciell skribent för att kolla upp info t ex vad och var den tidigare skrivit. Plus förstås följa listan över antal inlägg där man länge hade Paddan med helt överlägset antal jämfört med alla andra, till han för några år sedan passerades av Huge. Som i sin tur passerades av mig, som numera "leder" den listan med några tusen fler inlägg än närmast bakom.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Hmm, om CHL. Plastsjö och Apan har alltså misslyckats vinna turneringen genom att torska finaler.

Röglet tog sig till en final och vann. Luleå har tagit sig till två finaler och vunnit den ena. Och så har vi Fiskrenset som vunnit hela fyra av de fem finaler de tagit sig till.

Jag hade nog trott att Apan skulle kunna vinna mot Geneve, men det gick inte. Så kallade experter menar att en anledning till att Geneve vann var att de spelade finalen hemma inför en fullsatt arena på 7,500 åskådare. Och hade Apan fått spela hemma inför sin dominerande hemmapublik De Tomma Stolarna så kunde de vunnit.

Det kanske kan stämma.

En annan anledning tror jag kan vara att Apans spelare inte var tuffa nog. De har ju vevat upp sig själva som modigast och starkast i egna ögon, något som vi andra mest sett manifesterat genom att de i SHL ska tjafsa och bjäbba efter varje avblåsning samt genom att de hela hösten spelat ful och överlägset leder listan över 5-minuters, matchstraff, avstängningar och ligger långt under alla andra i Fair Play-listan.

Man tror ju att det där är en medveten strategi - att fulspela och reta upp motståndare eftersom de på så vis får många utvisningar i sina matcher - för båda lagen - och därmed får man träna sig rejält på att spela såväl box som PP. Och inte oväntat är Apan överlägset bäst i SHL på special teams för närvarande.

Men fungerar det inte i Europa? Nja, där har de varit mer försiktiga för att inte säga fega. När de möter lag med stora och tunga motståndare, vilket får Apan att balla ur lite, eftersom ingen apa några gå upp i slagsmål.

Oscarlindberg försökte visserligen, genom att knätackla en Genevespelare som knappast var tacklingsbar. Ett fult överfall, i syfte att allvarligt skada motståndare alltså. Inte oväntat av oscarlindberg, som har ett CV som består i just fega och farliga överfall. Ingen har väl glömt hur han i en "vänskapsmatch" mot Luleå i augusti riktade in sig på och utdelade en ful och sen tackling på Tyrväinens tidigare skadade axel, vilket fick bort Tyrre från match och försäsong. Ett medvetet och utstuderat överfall med ett enda syfte: att allvarligt skada en motståndare.

Nu fick ju oscarlindberg inte de 5 minuter + match han borde fått. Utan bara 2 minuter. Men det räckte för Geneve som smällde in två mål på detta PP och det avgjorde hela matchen. Plus skrämde upp Apan som inte vågade sig på fler brutala överfall.

Undra på det. Geneve har ju massor av spelare över 90 kg med Limpans polare Hartiakinen på drygt 100 kg som störst. Och vad har Apan? Granberg och Lundberg över 90 kg, Maxlindholm också, men de är ju alla fega typer som kan hålla på i SHL, men vet inte vad som väntar dem och de försöker i Europa; ingen av de tre törs riskera att hamna i slagsmål.

Nedanstående bild som vevats i svensk media från matchen symboliserar det hela ganska bra. Män, mot pojkar. Tuffhet, mot rädsla.
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage: Ja exakt så.. böckerna uppdateras inte och jag ids inte gå in och kolla överallt , plus att vissa böcker syns inte alls tyvärr
Kommentera

Sv: Färjestads BK
eltifoso: Hmm ... Ser nu att när man går in på Hockeysnacket via rubriken "Hockeysnack" längst till vänster på översta bilden nedan - vilket då tar en till "senaste aktiviteten i våra forum" så möts man av det problem du beskriver. Det var jun inte bra.

Att jag inte förstått problemet tidigare beror på att jag själv alltid går direkt till Luleås sida, och när jag sedan vill kolla av andra sidor använder jag rubriken "SHL" näst längst till vänster (undre bilden nedan) och tar mig direkt till den klubbs sida jag är nyfiken på.

Och väl inne på klubbens sida fungerar det som det ska, om jag förstått korrekt nu. Eller har jag fel?
Kommentera

Sv: Färjestads BK
eltifoso: Tyvärr syntes den inte :)
Kommentera

Sv: Färjestads BK
Sven.Savage: Tack men , problemet är inte att vi inte kan skriva. Problemet är att typ inga trådar uppdateras efter att ngn skrivit i den, eller så försvinner boken helt.
Är iofs fel tråd.. men får jag sug att skriva skriver jag här ( om denna nu kommer synas för mig)
Kommentera

Färjestads BK
För närvarande tycks det vara problem att skriva på Färjestads sida på snacket. Det kommer väl att lösa sig men tills vidare erbjuder vi Färjestads skribenter en tråd att skriva här på vår sida. Tråden kommer att skyddas från ovidkommande inlägg som omedelbart plockas bort.

Vi hockeysupportrar tar hand om varandra.
Kommentera

2658896 · »