Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2678388

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lycka till och hoppas ni vinner. Läste i HD Helsingborgs dagblad att sorkar tydligen bär Hanta även i Skåne. Man får ta på sig handskar när man håller på med ved eller är ute i skogen. Gäller att sätta sig på rätt ställe om man har picknick i det gröna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Plastjö vinner match 2 med 2-1 och har nu ledningen med 2-0 i matcher. Vilket innebär att Luleå måste vinna 4 av de maximalt 5 matcher som återstår av denna kvartsfinal.

Första perioden dominerar Plastjö fullständigt. Speciellt under första halvan då Luleå ser drogade ut. Luleå har ingen hög press, ingen backcheck, inga stopp i mittzon och nere i egen zon krymper man ihop runt Warden där inga spelare vågar längre ut än 5-6 meter från Warden. Detta samtidigt som Plastjö är snabbare, rörligare och slår perfekta pass till varandra vilket innebär att de gör precis vad de vill - vilket väl är orsak medan Luleås insats är verkan. Helt sjukt 1-1 efter perioden men riktgt bra spel av Warden, kanonbra. (inom parentes sagt inte oväntat att Warden fick spaden sedan Lassi silat in två mål senast).

Andra perioden skärper sig Luleå något, och jämnar ut spelet något, förlorar perioden med 1-0.

Tredje perioden. Att få spela den med bara 2-1-underläge är tacksamt och Luleå tar chansen när Bulan börjar coacha. Han ger Berglunds fjärdelina mycket speltid - ungdomarna har varit klart bästa lina första perioderna. Dessutom byter han äntligen ut Eklind (som helt lagt av) mot Tyrre, och då börjar tidigare också osynlige Limpan börja spela hockey. Nu är det Luleå som har spelet och Limpanslina tre jättemålchanser och 2-2 hänger i luften. Men det går inte, stannar vid 2-1.

Hur var zebrorna då?

Katastrof!
Redan förra matchen skämde zebrorna danieleriksson och Magnusson ut sig genom att idka lägre tröskel för bortalagets utvisningar än standard i grundserien. Plus att de stod och surrade om umgicks med plastspelare i spelarkorridoren i pauser, där sådant umgänge är förbjudet. Och när Luleås kapten påpekar saken för han dubbla presenter i form av abuse 2 min och matchstraff!

Helt sjukt!

Idag hade de kvar Magnusson och kompletterade med brorsan hans. Två bottenskrap från Tranås. Och zebrinsatsen gick från Guatemala till Guatepeor:

1. Första utvisningen, 2 min på Luleås Eklind för en diskutabel "holding". Senare i matchen ett tillfälle då Limpan ska åka efter sin puck men en plastspelare drar fast honom i tröjan i 5-10 sek trots att Limpan kämpar för att komma loss. Hur som helst: Plastjö målar i PP till 1-o.

2. I andra perioden en armbåge i ansiktet på Shinnimin, som försöker svara med att slå tillbaka men när inte fram med näven. Enbart Shinnimin utvisas, 2 min ...

3. Senare har ex-Apan Lundberg haft upp klubban i armhålan på Sjölin och hakar honom. Fortsätter dra med klubban gång på gång simulerande "holding the stick" fast det är tydligt att Själin har vidöppen armhåla, men Lundberg hakar och hakar.
Endast Själin utvisas, 2 min ...

4. Således PP för Plastjö men efter 36 sek stoppar en plastspelare in klubban mellan benen på Erik G och vrider till med följd att han fälls.
Utvisning av plastspelaren 2 min : Plastjös ENDA utvisning under hela matchen...

5. Connolly bakom en plastspelare som trampar på Connollys klubba och slänger sig.
Utvisning av Connolly 2 min ...

6. Tyrre åkt på en grov slashing över handleden. Handen blir obrukbar. Zebrorna låtsas att det regnar. När Tyrre med svåra smärtor åker mot och in i båset kastar han handskarna.
Utvisning av Tyrre 2 min för abuse of officials..
Matchstraff på Tyrre....

7. 1.05 senare. Connolly ska byta och är en meter från båsdörren. Då åker en plastspelare mellan Connolly och Luleås bås och träffar Connollys klubba, slänger sig omkull.
Utvisning av Connolly...

8. Från Luleås bås ropar Olle till när plastspelaren ovan slängt sig och zebrorna tänker ta ut Connolly.
Utvisning av Olle för abuse of officials...

Ja, hur många minuter fick Plastjö spela PP? Jag tappade räkningen och en stor del var 5 mot 3.

Lättare att räkna hur mycket PP Luleå fick spela: 0,0 minuter.

Jag har aldrig någonsin sett en match där zebrorna utdelat "abuse of officials" utan att det visat att domaren genom dåligt uppträdande tappat matchen.

Under dessa två matcher har zebrorna lyckats utdela på Luleå
• "abuse of officials" 2 min
• "abuse of officials" 2 min
• "abuse of officials" 2 min
• "abuse of officials" game misconduct
• "abuse of officials" game misconduct

Det visar INTE att Luleå uppträtt speciellt olämpligt utan att zebrorna genom att uppträda orättvist och respektlöst tappat matcherna.

Vi talar om
• Richard Magnusson Tranås
• Johan Magnusson Tranås
• Daniel Eriksson Leksand

SHL:s bottenskrap.

Det är förbannat hög tid att Ligan använder en pytteliten del av den bortåt miljard årligen man får av SeMerTV4+ för att hyra in några NHL-domare som kan visa våra inhemska pulver hur man dömer ishockey!
Kommentera