Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2680415

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå - Plastjö

8 min mot 90 min: 30 min +20+20+20 min. Inte en sekund PP för Luleå senaste två matcherna. Och 0-1 för Plastjö i tredje matchen var ett offsidemål. Och samtidigt tycks abuse of officials vara det vanligte domslutet.

Visst spelar Plastjö oväntat rent. I a f när man inte dömer för otaliga brottaröverfall framför eget mål samt mot Limpan och Ponta efter sarg.

När Plastjö gång på gång vinner med uddamål är det klart att zebrornas besynnerliga beteende har betydelse.

Men ändå känns det som att skillnaden mellan lagen är betydande. Till Plastjös fördel.

Tydligast ser man det vid man-mot-man-situationer, ofta vid sarg. Vi förlorar de flesta rejält. Plastjö tar pucken av oss såväl i deras som i vår zon, medan vi nästan aldrig tar puck av dem, också det i deras med än mindre i vår zon.

Se på hög press exempelvis. Ett kännetecken för stark Luleåhockey. Men nu är det de som gör detta mest hela tiden och gör det riktigt bra, medan vi sällan försöker och gör vi det blir vi överspelade.

Likadant i mittzon när vår backchecking tycks helt meningslös emellanåt, medan deras mittzonsförsvar verkar tvinga oss till att dumpa puck mest hela tiden, om vi ska komma in i deras zon.

Och så, när något av lagen kommit in i anfallszon. Då tycks de vara omöjliga att ta pucken av, de lirar runt till de har bra läge oss till skott eller direkt till skott. Medan vi försöker lirar runt men ofta svårt få till något fungerande eftersom de lirar med stor femmannabox så att vi som mest får någon meter av deras zon längst bort från slottet att köra på och sällan får fram lägen där vi kan starta något fungerande.

Som beskrivet ovan har det inte sett ut hela tiden i matcherna, men tillräckligt ofta och länge för att man ska få uppfattningen att det som fungerat så bra tidigare för oss mot Plastjö, fungerar inte längre. Tänker att de sparat sig med en plan och en strategi som ska ta oss, till sluspelet. Men också att vi inte alls nått den nivå vi borde. För klena i man-mot-man, för sega i backpress, för långsamma gång på gång av inkompetens eller slöhet.

Ja, så känns det. Tyvärr. Och därmed som att det kanske blir kollapsmatch i morgon och sommarsemester.

Visa oss att vi har fel, tack!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Välkommen till Delfinen, Plastjö.
Uppladdat:

450x300-omark_3.pngomark_3.png

Kommentera