Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2692131

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
i media sprids kontinuerligt information om alla spelare som byter klubb i SHL, samt ev. kommer från allsvenskan. Hur många sådana har vi sett senaste veckorna? 30-40 stycken?

Det är tydligt att silly season är i full gång.

Vilket är skrämmande när Luleå bara börjat jobbet att rekrytera GM. Lämnar silly season-tåget stationen medan vi står kvar på perrongen?

Fast formellt har vi ju vikarierande GM i form av duktige Ulf Engman, som varit biträdande sportchef med ansvar för de ekonomiska förhandlingarna.

Och lite rykten sprids om spelare som Luleå försöker rekrytera, enligt lokalbladen. Finska Anton Levtchi samt finske Eetu Koivistoinen samt Örets Mathias Bromé.

Med tanke på alla rykten som rann ut i sanden under senaste säsongerna då Luleå skulle "komplettera laget under säsong" är man ju luttrad. Men samtidigt trevligt att se att det gäller tre personer som ofta varit rejäla poängleverantörer vilket låter härligt.

Ska man försiktigt lyfta några farhågor blir det väl att Bromé tycks ha haft pyskologiska problem och hur illa sådant kan bli känner vi ju sedan Kempegate. Fast det ska väl förhoppningsvis inte gälla Bromé. Man har ju länge önskat att Luleå ska rekrytera mer från Finland så det är bra att höra att/om man nu gör det. Men med hänsyn till hockeyn i Finland med stängda Liiga är det klart att säkrast är det att värva backar och målvakter. Forwards kan vara lite mer riskabelt med hänsyn till att de i Liiga får vara lite mer offensiva - som i Sverige för >15 år sedan - och inte förväntas bidra så mycket i spelet utan puck, backchecka, forechecka, spela för laget som gäller i Sverige och speciellt i Bulans hockey. Alla tre spelarna har emellanåt visat låga plusminussiffror vilket är lite varningstecken.

Ja, vi får se.

Trevligt ändå att få känslan att Luleå är aktivt under silly season redan men ingenting är klart alls, förrän de feta damerna fyller kontrakten med aria.
Kommentera