Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2695237

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Gewe: Underbart, Gewe! Ju mindre man vet om ett ämne, desto vanligare att man inbillar sig kunna ämnet.

Ett fenomen man möter på supportersidor ”Jag sa ju för flera månader sedan att klubben borde köpa in stjärna XX och stjärna YY!! Det har man inte gjort och nu ser vi hur det blivit!! Varför gjorde de inte som jag sa?? HUR SVÅRT KAN DET VA?? Avgå alla!!

Väl känt inom högre undervisning. ”Det här kan verka lätt, men vänta till jag förklarat det…”.

När det gäller Vennerö brukar han motivera sin erfarenhet och kompetens med att han ”bevakat området” i 40-50 år.

Men, som vi alla vet, skriver han aldrig något som får en att tro att han sett matcherna. Det är mer historiska betraktelser och gissningar baserade på att han tittat på tabellerna och matchresultaten typ. Rätt säker på att de enda eventuella matcher han följer på plats spelas på Hovet eller i Globen, och då har han intagit en bastant arbetslunch/middag innan med riklig mat och än mer dryck. Vilket innebär att han somnar rätt snabbt på pressläktaren och får väckas när arenan töms efter match.

Från början visste han alltså inget om hockey och, eftersom han sovit sig igenom alla matcher han eventuellt tagit sig till, har han inte lärt sig något. Men intalar sig att han har ”bevakat området” i 40-50 år och därför måste han vara expert, juh.

Ett fint exempel på en extremt uttalad Dunnig-Kruger effekt.

Men så har vi detta med att han så konsekvent har fel. Hur kan det komma sig? Ofta handlar det ju om 50:50 så man tycker ju att även en blind höna borda gissa rätt varannan gång. Men inte Vennergrus, inte. Han ”lyckas” ju alltid ha fel och man undrar varför.

Jag tror att det kan bero på att han ändå finns i sammanhang där folk talar hockey, sprider information och bedömningar. Och att det då framkommer tydliga slutsatser.

Men då tänker Vennerman att ”De har säkert fel. De vet ju inget. Troligen blir det tvärtom. De borde ju jag veta, som ”bevakat området” i 40-50 år.”

Sedan inträffar det att profetior uppfyller sig själva.

Ett lag får reda på att de tippats vinna av Vennersjö, och eftersom de vet hur det då brukar gå, tappar de allt självförtroende och underpresterar.

Samtidigt som det av Vennerhög tippade sämre laget klistrar upp hans påstående i omklädningsrummet, inser sin chans, knyter näven, kommer sig samman, gör sitt yttersta och – vinner förstås.

Oraklet på Blaskan har talat!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
"Med tre sekunder kvar av matchen välte hemmalagets backbjässe Petter Granberg omkull 81 kilo Daniel Zaar framför målet. Men det fysiska spelet fortsatte även efter slutsignalen. Då rök Granberg och Rodrigo Abols ihop i ena sarghörnet. – Han går på Zaar, så jag får bryta in. Jag är lika stor som han. Zaar är inte i hans viktklass, säger Abols. Det var viktigt att markera, anser den store letten som, precis som Granberg, väger 93 kilo.

Trevligt att läsa:-)

Man är ju störd av att aporna spelar fult och fegt. Härligt att någon markerar och säger i från. Fulingen Granberg är ju tyngst hos Apan, som för övrigt väsentligen består av folk neråt 80 kg, som dock fulspelar mot icke förberedda motståndare, gärna i ryggen; samt mopsar när de är flera mot en.

Röglet har ju fem spelare runt 100 kg och alltså betydligt mer fysik att sätta in än de fula småaporna. Mycket fint att se Abols ställa upp för laget och markera för ful-Granberg, som nedan räddades av zebrorna sedan Abols plockat av honom hjälmen och var beredd att spöa upp fulingen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja dom säger ju att man kan lära sig språk genom att ha det på i bakgrunden medans man sover men "Kuken Står på Mats Vennerolsson tror nog det gäller ishockey också, uppenbarligen.
Kommentera