Luleå HF

115900 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2707224

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
I pågående VM har vi nu morgondagens semifinalerna klara:
• Sverige-Tjeckien
• Kanada-Schweiz

Tre Kronor vann alltså i förlängning - som spelas 3 mot 3 i tio min, sedan straffar, helt sjukt - med 2-1 mot Finland, sedan finnarna åkt på en utvisning och Kronorna avgjort i 4 mot 3.

Sverige hade det mesta av spelet och puckinnehavet matchen igenom, men finnarna släppte till få chanser och Larmi var en levande vägg i det blåvita målet. Men efter Sveriges 1-0 växlade Finland över och gick hårt offensivt och spelade ut Sverige avslutande fenm minuter (då de också kvitterade) samt delvis detsamma under förlängningen.

Men i efterhand klagar finnarna på den utvisning som gav Sverige vinstmålet i PP. Och man håller definitivt med. En svensk kommer fri och en finne snett bakifrån försöker hindra honom. Live såg man inget ojuste, men tänkte väl att han slitit i kläder eller varit på plats med klubba där den inte ska vara. Men när man ser det i slowmotion finner man att finnen knappast gjorde något fel och visst var det ett grovt misstag av domarna. Men det kommer väl ingen ihåg i framtiden, bara att Tre Kronor vann.

Det påminner mig om SM-finalen mellan Luleå och Apan 2013. Visst, Apan hade att riktigt starkt lag och vinst med 4-0 i matcher tyder på utklassning.

Men i första matchen, som spelades i Skellefteå, stod Luleå emot trots kraftig apdominans. Och det blev förlängning.

I denna förlängning trippar Chris Abbott en apa och åker ut, men Luleå står emot Apans PP. När Luleå blivit fulltaliga igen kommer en situation där nämnde Chris Abbott bryter ett ap-pass och helt ohotad från egen zon kan passa till medspelare, där Luleå ger allt och kommer 4 mot 1.

MEN. Bakom ryggen på Chris står Apan Bellemare och väljer att ta en så kallad nödvändig utvisning. Han lyfter fram klubban, hakar den runt Chris fötter och drar omkull honom..

Men i närheten står det förbannade zebrafiaskot Sören Persson och SKITER I ATT BLÅSA för att inte förarga apans hemmapublik, och vad händer?

Pucken ligger fri, sedan Bellemare sänkt Chris Abbott, Luleås spelare är i full fart igenom mittzon i spelvändningen och i vår egen zon är det mest apor. Inom 5 sek från fällningen har Bellemare passat highsticking Lindström som passat Bud Holloway som slår in pucken bakom JG.

Vi drabbades då som Finland drabbades igår. Ett uselt domarmisstag sänker Luleå som det igår sänkte Finland. när vi båda gick för vinst.

De följande två matcherna är Luleå enligt samfälld expertis det bättre laget, men Apan vinner knappt båda de matcherna.

I underläge 0-3 i matcher orkar inte Luleå mobilisera sig i sista matchen utan låter Apan vinna den tydligt.

I historieböckerna står vi som utklassade men utan zebraspektaklet Sören Perssons ynkligt fega blundande kunde hela finalen blivit annorlunda.
Kommentera

Svarskommentarer