Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

Publiken

804800 · » Till forumet


Sv: Publiken
Kan bara instämma i vad Nubben just sagt..

Som sagt.. Malmö kommer att ge oss en julklapp under de kommande dagarna.. håll till godo till dess =)

Ni får ha en God Jul på er pojkar å flickor..
Kommentera

Sv: Publiken
Riktigt skön vinst igår, synd att Mora också lyckades vinna. Men nu är det som det oftast är för ett bottenlag, vi måste vinna våra matcher och skita i poäng hit o dit för de andra lagen. Finns bara en sak kvar att säga nu.

GOD JUL på er alla!
Kommentera

Sv: Publiken
shinzawai: Nej det gör jag inte och varsågod.
Kommentera

Sv: Publiken
Magnus: Tack för länken förresten.
Kommentera

Sv: Publiken
Magnus: Nä, precis. Jag lämnar Umeåtrakten för att se match. ;) Heter du Lindkvist eller ngt dylikt?
Kommentera

Sv: Publiken
shinzawai: Följ länken nedan så ser du själv. Antar att du håller på Mif för Modo har väl inga supporters som är så engagerade att de lämnar Öviksområdet för att se match? ;)
Kommentera

Sv: Publiken
Denna tråd får duga.

Vilken sektion ska man sitta på som bortasupporter för att få sitt lag anfalla "närmast" i 2 perioder? Tänkte komma ner och se Malmö - Modo 20/1 2007.
Kommentera

Sv: Publiken
Metal Guru:
Så kanske det är ja. Men men, några poäng lär det inte bli förrän tidigast på måndag för oss här nere i söder. Är väl lika bra att lägga ner tjafset fram tills dess då. Även om det är rätt kul att tjafsa ibland ;)

Må bäste lag klara sig kvar!
Kommentera

Sv: Publiken
Nubben:
Ja, vi behöver väl båda nå't att distrahera oss på i väntan på att mer poäng ska flöda in, gärna i en jämn och stark ström.
Kommentera

Sv: Publiken
Metal Guru: Jag pratade om både trycket och siffran. Tycker som sagt båda sakerna är få dåliga, både i Mora och Malmö.

Vi håller med varandra, o ändå tjatar vi än? =)
Kommentera

Sv: Publiken

Nubben: 
Nej, jag tycker inte att publiksiffra per capita = tryck i hallen.

Moras ursäkt till att publiken redan sviker är att det bor inte så mycket människor i Mora med omnejd att det är möjligt att fylla arenor där hur som helst. Jag tycker att det fortfarande är imponerande att med det publikunderlag man har

(Repeterar för Nubbens skull:  med det publikunderlag man har  )

fortfarande fyller upp hallen stadigt till mer än 3000 personer, vilket är mer än 10% av samtliga boende, hockeyintresserade och inte hockeyintresserade, dementa på ålderdomshem och spädbarn, människor som arbetar trots att det är match, människor som är bortresta från landet, människor som är sjuka, och människor som fanatiskt håller på annat lag.

Visst är det tyst i Mora. Men det är inte det jag pratar om.
När du öppnade tråden påpekade du att det bara var "3111 på läktarna" i Mora. Om du inte förstod det när jag började älta det här, så:

Förtydligande: Jag pratar publik och publikunderlag. Jag pratar inte dB på läktarna.

Kommentera

Sv: Publiken
Metal Guru: Så du tycker publiksiffta per capita = tryck i hallen?

Där ser man, själv går jag efter trycket på läktaren, ljudet, atmosfären och ja stämningen.
Men men, vi har väl alla olika uppfattningar om var det är högtryck respektive lågtryck =)

Lägga ner detta nu? Allt jag menar är att det är lika tyst i Mora, Globen och Malmö isstadion just nu. Till saken ska man dock säga att Malmö varit i kvalserien flera år i rad nu, många har tappat viljan att betala massa hundralappar för att se förlust på förlust. Vad är Moras ursäkt till att publiken redan sviker?
Kommentera

Sv: Publiken

Nubben:
Jag tycker inte att det är dött om mer än 10% av befolkningsunderlaget går och ser hockey live.

Kommentera

Sv: Publiken
Metal Guru:

Jaja summa summarum är trots allt att det som sägs vara hockeystäder, med underbar publik o.s.v. Där är det lika dött som här nere i Malmö.

Det var iaf min poäng.
Kommentera

Sv: Publiken

Aah, Nubben:
Nu kom du på en liten detalj!

Där hockeykultur frodas är det just hockey som är det stora intresset - ibland kanske rent av beroende på att det inte finns så mycket annat att roa sig med. Min poäng är att vi i Mora - trots en just nu löjligt låg publiksiffra - har en betydligt större procentuell del av befolkningen som går på hockey än i princip vad alla andra elitserielag har.

Min inlägg syftar INTE till att klura ut vad alla andra som INTE går på hockey roar sig med. Det får andra gräva ned sig i.

Kommentera

Sv: Publiken
Metal Guru: Glöm inte att vi har massvis med evenemang varje dag som lockar folk precis som varje storstad. Plus att vi har en viss Öresundsbro som gör att man är i Köpenhamn på några minuter. Det lockar t.o.m en inbiten miffare som mig mer än en match i Eliterien ibland.

Detta finns inte på de andra platserna.

O lägg märke till en sak till, jag sa inte att det var bra tyck i Malmö Isstadion, tvärt om. Jag sa bara att vi är fan inte sämre än de städer som i media kallas "hockeytokiga hockeystäder, där man käkar puck till frukost".
Kommentera

Sv: Publiken

Nubben:
Glöm inte bort parametern 'publikunderlag' innan du börjar jämföra siffror.
I en radie kring Malmö Isstadion på 5 mil bor det [i Sverige!] 640000 människor.

Gör man samma cirkel kring FMMA i Mora rymmer man inte ens 30000 bofasta innevånare. Därför; om Malmö vill nå upp till Moras (usch och fy) hockeykultur med 3111 åskådare, behöver ni fylla er isstadion med - låt mig se - 66400 personer. Glöm inte detta!

Kommentera

Publiken
Sen klagar många (inklusive jag ibland) på publiken i Malmö. Men det är banne mig inte bättre hos de andra lagen som går tungt just nu.
Det var inget vidare tryck i Mora igår, och bara 3111 på läktarna.

Vi kanske ska inse att även de ställena som har så kallad "hockeykultur", fnyser bara jag hör ordet, usch. De är inte är ett jävla dugg bättre än vi hockeyälskande skåningar. Glöm inte detta!
Kommentera

804800 · »