Abron

2321 inlägg · 55574 besökare

Abron hockeyblogg

Den spelare som vill lira ensam kan starta idag, de som spelar me andra måste vänta till de andra är klara.

Blev en kaotisk fredags kväll för mig, men till sist fick jag se matchen, nära 20 timmar i efterhand, tack Jonas. Det var svårt, ett rent helvete att inte få vara med i klacken denna premiär, men märkligt nog så överlevde jag. Mitt eget tips om två points med vinst på straffar höll inte, men vem fa,,, gräms  över det. Jag sa till en Göteborgare som skrävlade i puben på Kastrup, tillika VF fan såklart, att i kväll vinner Timrå med 7-1. Det kostade en öl då, men jag har två till godo, vem det nu var.

Kan inget annat påstå, de där Värmlänningarna har nog satt en viss prägling på gubbarna som är på isen. Tror inte jag beskådat ett liknande spel i egen zon på länge, var inte många tillfällen som försvarsspelet hamnade i dilemma. Tror det kan vara en nyckel till framgång, den andra är att våra backar lämnar anfalls blå lite då å då. Syns som om att VF har större svagheter i hemma zon, men var det inte så efter att Elderbrink lämnat hockey Meka.  

Nu spelar TIK inte bara med fart, man använder alla spelarna i både försvar och anfall, hur var det igår? Jo 50% av målen från backar, så det ser fan med ut att vara mer homogent än tidigare upplagor av vårt kära Timrå. Jag vill påstå att, nu spelar alla som om de vore klara att mästra ES.

Det ser lovande ut, men en lärka ger ingen sommar. Så 3 points av dryga 160 ger ingen SM-buckla. Den som slutar etta efter grundserien har inget vunnit, men det ser klart bra ut, eller?

Ett tidigt stall tips, Timrå går till slutspel??????

Abron in forna Östtyskland.

Många påbörjar Guld vittring långt innan serien startat, jag hoppas på slutspel.

Inför säsongen. 

Vad döljer jag i mina tankar inför Timrås kommande säsong, faktiskt lite svårt att definiera. En sak är helt säker, jag är i hög grad omintetgjord över att Pääjärvi lämnade för att söka lyckan på andra sidan Atlanten. Jag är inte riktigt säker på att valet blir bra, kanske borde han ha avvaktat, bära den börda som heter ”favorit tryck” under ett år, kanske som en av de bättre spelarna i E.S. Klart att jag hoppas det går bra för Magnus, att han blir ordinarie i laget och att hans tillväxt bär mot en än bättre hockey spelare, men ändå är jag besviken.

I motsatts så finns Lander, har intryck av att hans beslut att stanna visar på klokhet. Känns som att Anton kommer att få än mer ansvar på isen, vilket ger ökat know-how och en positiv utveckling för hans del. Att han stannar, gör att mitt Timrå hjärtat pumpar i en euforiskt ljuv rytm.

Lite svårt att göra bedömningar på nyförvärven, men Per Hallins rentré blev för mig en ren o sann skräll. Min första reflexion var nog rätt allmän, vad kan denna 30 åring tillföra laget, speciellt efter hans mindre goda år hos Kringlorna (SSK) de senaste säsongerna. Efter lite återspeglingar så är jag säker på att Per av egen förståelse återkommer till en atmosfär som tilltalar hans auktoritet. Tror inte han trivdes i Tokstan och jag är övertygad om att det blir en nystart för honom, där vi kommer att få beskåda den gamla Hallin, fast med en 30 årings erfarenheter.

 Det som ändock tar den största uppmärksamheten bland min hockey hjärnceller är den nya tränar duon, en värvning som kommer leda till,,,, ja vem vet. Challe saknade kanske den auktoritet och erfarenhet som Perra bevisligen besitter, tillsammans med Clabbe tror jag på en stark positiv utveckling för föreningen. Bara deras aura kommer att skapa en mycket god harmoni bland spelarna, vilket i mitt tänk är 20 procent av prestations förmågan under säsongen.

 Så jag är fullkomligt, orubbligt trygg, det blir slutspel, eller?

 Abrücke.

Seger vinns i mm och inte i mil. Vinn lite nu, håll fast vid det, och vinn sedan lite till.

Jag blev så in i he, irriterad igår, brända hela första perioden då Canal WEB-TV ställde till krångel nu igen. När väll mitt Internet begynte rulla blev det just vid reprisen av Sebbes 4-0 mål, så vredesmodet vände till stor hoppfullhet på bråkdelar av sekunder.

Klart HV 71 spelade bra en bit in i andra, krigade in Timrås försprång men vårt lags självtillit är obevekligt vilket gav i handen en måste seger. Det blir tufft nere i Jerusalem på onsdag, blir det sudden så vinner TIK, för HV vinner inte 2 sudden i rad, never.

Tror på fullaste alvar att HV kan rubbas, om nu bara Timrå förmår hålla emot, spela en offensiv hockey vilket är ett måste för att komma vidare. Gäller även att Lindbäck håller formen, och jag vill inte se liknande tavlor på skottet från dåliga vinklar. Jag sticker ut hakan igen, så i kristallkulan ser jag att Anders får sin nästa nolla på fredag, tror mig. 

SÅ!

Onsdag vinst i sudden och fredag en ny Lindbäck-nolla, allt kan då hända.

Det krävs två hockeylag på isen för att spela en match, men bara en ända domare för att starta ett krig.

Satans kärringar! Nu åsyftar jag vissa Timrå spelares uttalande om domar insatsen, fy vilket låg vatten märke. De är ju sanslöst vansinnig att över huvudtaget som spelare börja diskutera matchens domar insats. Är det nått som klubben bör styra upp så är det dessa tarvliga uttalanden i pressen, det föder bara okoncentration å dålig stämning. Visst, zebrorna var inte 100 procentiga, men så är det att lira, domaren är liksom tredje laget på isen.

Nu tror jag ändå att Timrå bryter trenden i morgon lördag, och man måste ju vara positiv så visst, vi mal ner de så att bara plösen syns. En vinst imorgon å jag tror HV får lite frossa, TIK sätter nog klorna i tjuren å tar en seger med typ 1-4.

Picasso?

Så ja!

Är stigen nu utstakad mot ett sagolik fyrverkeri eller blir det platt fall, typ likt en Picasso i sargen, men vad har Paolo Picasso med detta att göra då.

Jo, kanske är det så att Timrå avgör den 8 April vilket är samma dag då Paolo lämnade jordelivet för nära  40 år sedan, detta årtal passar även ihop på den säsongen som TIK tog sitt SM-silver. Krystat kan tyckas, men historiska årtal och tilldragelser brukar överensstämma, speciellt när det finns kopplingar. Men Picasso var ju född i Spanien, så där rämnade kanske mitt hoppfulla historiska flum. Men det finns en Meunier i laget, å Paolo dog i Frankrike, detta vin dyrkande och konstnärs främjande land, så tre stycken förbindelser till att vi får minst silver den 8 april. Sicka Fabler, eller?

Jag plågas av att vara på fel plats vid fel tillfälla, blev oerhört irriterad på Jimmy H när jag läste i hans Blogg ” den bästa bortaseger jag sett under mina 20 år som supporter”, Jimmy, passa dig när vi träffas.

Kan inte släppa tråden från mitt förra blogg inlägg, det blir en Kung Challe i år, sanna mina ord så gör vi samma tripp som laget från Jerusalem. För om min historiska fabler skall införlivas så avgörs slutspelet den 8 April med en seger i sudden.  

Mot vem? Jag vill bara se ett lag bli snuvade på guldet, så avgörandet kommer att utspelas på Jungful mark vid Göta älvs mynning, å avgörande kommer från Hynning.

!-7

Det var länge sedan jag skrev något här på ”this side” men nu måste jag bara. Va fan en match från slutspel, känns som sista dansen på parken, eller.

Jag siade för 7 månader sedan att nått historiskt skulle inträffa, och det kom med Foppas uttalande att nu är det slut. Men i den vevan mins jag år 1995, HV71 var i slutet av grundserien nära en slutplats plats, och de kämpade och kom med. Vad hände med Kung Sunes team, GULD så klart, Om mitt Timrå vinner mot Luleå på lördag, då är det detsamma som SM-GULD ala HV71.

Så för helvete, kör så det bara ryker…….

Bättre med råg i ryggen än säd i ballen.

 

Satans hockey ont i ryggen, päärikeli.

 

Har inte kunnat skriva en rad om mitt kära Timrå IK sedan veckor tillbaka, dels beroende på att jag blitt helt dj, stel från hjärnbasen ner i fingrarna. En viss förbättring synes efter senaste matchen, och prognosen ser både positiv å stabil ut. Det andra är att efter månader i en annan del av Europa så har känslorna liksom uttröttades, men nu när jag passerade en stad med ett elitlag som förknippas med kaffebönor börjar hockey tarmen liksom vakna till, satans vad klurigt, vem kan berätta orsaken.

 

Många har kastat pizzor å spytt gala på H. S om laget med Tallarna som varumärke, i en sådan grad att jag tittar inte ens in där längre, det är så dj, patetisk å läsa hur TIK fans sågar den ena efter den andre jämns med fotknölarna, jag mår illa av sånt. Självklart skall laget få sina fiskar varma, men för tusan, älta inte, vad hjälper det.

Se å lär av J.H, eller varför inte oraklet Skarin, han som trummat sönder fler skin än någon i en gammal Timrå tröja. Där finns hårda ord om både det ena å andra i de som spelar, försöker nå slutspel i den rödvita dressen, men det kommer alltid nått annat. Jo det finns hopp, viljan att vända negativa tankar till nått positivet, vilka dessa två trät bröder ändock står för.

 

Nu är det bara ett som gäller, vi skall till slut spel, men den platsen får man inte, den förtjänar man. Rätta på ryggen ynkryggar, å stå upp för vårt lag.

Tio omgångar och tendensen är tydlig, motståndarna gör mål när Timrå äger puck?

Har av kända skäl inte beskådat så många matcher live, dock kan jag konstatera att efter tio omgångar har mitt kära Timrå inte leverat det som var min uppfattning innan serien startade.  Jag lär mig aldrig att begripa att försäsongs matcher är en dålig fingervisning, hade en övertygelse om en betydligt bättre poängskörd, placering än vad som nu är fallet.  

Min teori är dessvärre följande, att efter tio matcher finns riktningen, ytterligare tio så ser man hur det slutar. Trenden visar solklart, Timrå är inget slutspelslag så som det ser ut idag å laget är inte i träsket för att det saknas kunskap, intentioner. Det är andra ingredienser som saknas, jag begär vilja, hjärta å bättre attityder, om inte så kommer TIK att parkera under strecket och riskerar att hamna i ett kvalfyllt kvalspel.

Nu hänger det på den enskilde spelaren, femman, tränarna ja alla i laget, jag tror att alla en var vet vad som krävs, känner pressen från sig själva, föreningen,  å självklart från supportrar å andra slips bekläda herrar. Gäller bara att denna press som troligen finns kan omvandlas till ett positivt tänkande inför kommande prövningar, för ett är säkert, om laget vänder denna negativa spiral som man just nu befinner sig i, kommer kammen att växa i en sådan grad att vi slipper en fortsättning i moll å förtvivlan.

Djävlar a namna å spela med hjärtat så kommer det…….

Under säsong, beslutsamhet. Vid förlust utmaning, men vid seger storsinthet.

Jag kommer att bli anklagad för att vara en smädare, repriser från en som granskat fel match osv. Skall jag genera mig, självklart gör jag det.

 

En blir smått upprörd av att se dessa fröken lirarna fara omkring som A-pojklirare, för det är ta mej fan vad det är i Tiks egen zon. Ägg i tröjan å glömda suspensoar, för det måste vara det som gör att det inte finns mycket att lämna i kroppskontakt väg.

 

Åter igen ser jag hur lätt motståndare lagen kan forcera Timrå spelarna i egen zon, vinner fruktansvärt lätt puck då laget inte klarar forechecking. När rivalen väl vunnit puck, spelar man runt hela försvaret, då intensitet, kroppskontakt å först på puck saknas, vad är det som laget tränat. Challe sa i intervju i Canal + att de tränat försvars spel, okay som man tränar spelar man så det är nått fundamentalt fel i hans resonemang, eller så tränar man fel.  

 

Beslutsamhet saknas, för det är ett dutta gäng som spelar mademoiselle hockey. Nu är det dags att tränar trojkan tar tag i detta med spelet i egen zon, här börjar ju anfallet.  Jag har tidigare messat om att det saknas en försvars tränare, å det gör det, kom tillbaka Anders Eldebrink så vi får lite stil på liret i egen zon. Jag tror på fullaste Alvar att Challe å Nygårds inte är speciellt bra på att sy ihop detta med spelet i egen zon, finns massor av exempel på hur naivt laget agerar hemma, stakars målvakter. Ta rätt beslut för jösseingen.

 

Men med utmaningar kan man komma långt, ett bra försvarsspel kan byggas på ett ihållande anfalls spel, visst så är det ju, men då får inte passiviteten lysa igenom som den ibland svaga fore/backcheckingen avslöjar. Här finns många bra sekvenser från matcherna, och jag kan se att det finns goda intentioner hos flera spelare. Många matcher vinns av att checka hårt, vinna puck snabb å låsa mittzon, och det finns där. Här finns seger melodin, helt klart har vi en bra framtonig i anfallszon, men det räcker inte, vi släpper in fler mål än motståndaren. En utmaning i sig att vända den vanan.

 

För att bli storsint krävs en del, och det saknar Challe, jag har lyssnat på flera intevjuver med honom och han saknar generositeten, att vara ödmjuk inför alla en var vilket säkerligen smittar av sig. Att spela hockey kräver en stor dos av ödmjukhet också, om den inte finns där blir man lätt överspelad i dubbel bemärkelse.  

 

Så vänner, var ödmjuk inför framtiden, jag tror på fullaste Alvar att det löser sig. Vi skall bära huvudet högt å vara stolta för vårt Röd/Vita hjärta, vara storsinta å tror på en vår med guld vittring……..

 

 

 

 

Timrås oflyt orsakas oftast inte av arbete, utan av oro, frustration och förargelse.

Detta ser inte bra ut, jag måste bara skrika ”FY farao så dåligt”.  Jag läger den här förlusten i händerna på Challe å c/o, visst det är spelarna på isen som gör det, inte de bakom båsdörren.  Men idag ställde han ibland fel folk på isen, som exempelvis vid RBK, s 2,a mål, hur bara kan man. Och varför stod Linbäck i mål, är Åkerlund krasslig, eller? Denna forna Gävle pöjk får ta på sig en del ikväll.

Det som jag tycker är väldigt oroande är att Timrå spelarna ofta tappar puck vid en mycket liten press, motståndaren behöver bara visa att han vill checka så vipps tappar man puck innehavet. Det kanske tyder på en viss oro, osäkerhet och dåligt självförtroende. Alla dessa känslor skulle säkert vart betydligt mindre idag om laget vunnit eller tagit points av HV senast, eller VF osv.

Nu väntar MoDo hemma, hur skall laget kunna mobilisera, ja det veti i tusan. Har man inte hittat linjerna i spelet efter 6 matcher lär det nog bli svårt att få points på torsdag.  Timrå vänder denna bissera trend, slår länskonkurrenten med 3-0, inga mål insläppta av Åkerlund?

1 ·