Abron

2321 inlägg · 55574 besökare

Abron hockeyblogg

Till bloggen

Under säsong, beslutsamhet. Vid förlust utmaning, men vid seger storsinthet.

Jag kommer att bli anklagad för att vara en smädare, repriser från en som granskat fel match osv. Skall jag genera mig, självklart gör jag det.

 

En blir smått upprörd av att se dessa fröken lirarna fara omkring som A-pojklirare, för det är ta mej fan vad det är i Tiks egen zon. Ägg i tröjan å glömda suspensoar, för det måste vara det som gör att det inte finns mycket att lämna i kroppskontakt väg.

 

Åter igen ser jag hur lätt motståndare lagen kan forcera Timrå spelarna i egen zon, vinner fruktansvärt lätt puck då laget inte klarar forechecking. När rivalen väl vunnit puck, spelar man runt hela försvaret, då intensitet, kroppskontakt å först på puck saknas, vad är det som laget tränat. Challe sa i intervju i Canal + att de tränat försvars spel, okay som man tränar spelar man så det är nått fundamentalt fel i hans resonemang, eller så tränar man fel.  

 

Beslutsamhet saknas, för det är ett dutta gäng som spelar mademoiselle hockey. Nu är det dags att tränar trojkan tar tag i detta med spelet i egen zon, här börjar ju anfallet.  Jag har tidigare messat om att det saknas en försvars tränare, å det gör det, kom tillbaka Anders Eldebrink så vi får lite stil på liret i egen zon. Jag tror på fullaste Alvar att Challe å Nygårds inte är speciellt bra på att sy ihop detta med spelet i egen zon, finns massor av exempel på hur naivt laget agerar hemma, stakars målvakter. Ta rätt beslut för jösseingen.

 

Men med utmaningar kan man komma långt, ett bra försvarsspel kan byggas på ett ihållande anfalls spel, visst så är det ju, men då får inte passiviteten lysa igenom som den ibland svaga fore/backcheckingen avslöjar. Här finns många bra sekvenser från matcherna, och jag kan se att det finns goda intentioner hos flera spelare. Många matcher vinns av att checka hårt, vinna puck snabb å låsa mittzon, och det finns där. Här finns seger melodin, helt klart har vi en bra framtonig i anfallszon, men det räcker inte, vi släpper in fler mål än motståndaren. En utmaning i sig att vända den vanan.

 

För att bli storsint krävs en del, och det saknar Challe, jag har lyssnat på flera intevjuver med honom och han saknar generositeten, att vara ödmjuk inför alla en var vilket säkerligen smittar av sig. Att spela hockey kräver en stor dos av ödmjukhet också, om den inte finns där blir man lätt överspelad i dubbel bemärkelse.  

 

Så vänner, var ödmjuk inför framtiden, jag tror på fullaste Alvar att det löser sig. Vi skall bära huvudet högt å vara stolta för vårt Röd/Vita hjärta, vara storsinta å tror på en vår med guld vittring……..

 

 

 

 

Av Abron
2009-10-08 22:19


Kommentarer

Amen!