Håkkybåkky

898 inlägg · 521 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
Utvisning kanske?..
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-11-28
Topplagsbeteende lol
+3
Låst ämne


Timrå IK > Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Hakning deluxe ju
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Helt rätt av Alcén att inte anmäla! Bra där.

Hade varit intressant om det istället var Djurgården som råkat ut för den Tingsrydiska fadäsen. I sin nuvarande siutation, hade de kunnat förmå sig att ge bort 3 pinnar? Tvek va
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Tror folk överskattar effekten av Timrås swishkampanjer. Vill minnas att Jontes swishkampanj i Hockeyallsvenksan drog in runt 400 tusen. Alltså för Jonte, den största Timråspelaren i modern tid(eller ja, en av dem iaf). Ska det helt plötlsigt swishas 1,4miljoner för en finsk back? mjaaa jag är skeptisk
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2023-11-02
Om man bortser från det ekonomiska för tillfället så hade jag velat behålla Mieho. Förvisso har han spelat lite sämre senast matcherna, med ett svagare fysiskt spel och sämre positionering.
Men tror att han skulle vara sjukt nyttig i ett slutspel där han kliver in och smäller på, och retar gallfeber på motståndarna.

Dessutom bra med ytterligare en kropp. För lets face it, två forwardsskador och vi är tvungna att lira med Värmhed, som i dagsläget inte håller för SHL-spel.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Leksands IF - Timrå IK 2023-10-31
Leksand kommer igenom lite för lätt i mittzon. Sedan är de jäkligt skickliga på platsbyten i vår zon, där vi stundtals blir virriga.
Så stopp i första skedet vid blå så är mycket vunnet
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2023-10-19
Zäta75: han hade kunnat åka 5 meter till och sedan tagit avslutet
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2023-10-19
Sputnik: fast spelmässigt så bidrar det så jäkla mycket mer än Erixon och didde. Jag är kluven jag
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2023-10-19
kulltorp: fan Rindell igen. Nu får han skärpa till sig
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2023-10-19
Rindell har börjat skakigt som fan
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Pinaceae: En liten liten detalj, men som är ack så rolig och emellanåt även värdefull: Hanzl är sjukt bra med fötterna haha. Både vad som avser mottagningar men även i sargdueller där han lyckas stänga passingsvägar alternativt blockera pucken. Han tvärställer skridskorna så jäkla smart i dessa sitationer och lyckas på så sätt vinna puck.

Känns som att det finns en liten Pavel Nedved i Hanzl
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Säkerhetsåtgärd så att ingen annan Timråspelare blir skadad
+22
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
J F K: Jag håller med dig. Vissa lag har ju en sådan taktik där de backar hem, tillåter skott utifrån därefter går på kontring i 3-2 och 2-1. Klart som fan att deras Corsi blir lite lägre, men de har en högre skottprocent då chanserna som genereras är bättre.
Men i det stora hela är Corsi ett ganska bra mått, och korrelerar hyggligt till poängskörd (framföallt rensat för outliers).

Gällande expected goals så behöver ju inte en underleverans hittills innebära att man per automatik har en massa mål att plocka in. Och inte det motsatta heller, att en högpresterare per automatik väntas konvergera mot ett medelvärde. Man behöver snarare göra subjektiva bedömningar i ett försök att sia om framtiden.

Exempel: FBK ligger högt år efter år i G vs xG, just eftersom de har en trupp med hög skillsnivå och ett spelsystem som tillåter dem vara effektiva.
På samma sätt så ligger Brynäs +6 i HA (trots -3 från insläppta mål=dålig keeper/oflyt hittills). I och med den relative skicklighet som de besitter i HA så kan man ju förvänta sig att deras antal gjorda mål borde vida överstiga xG när man summerar säsongen.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Slänger in ett inlägg om statistik och förväntade mål här, för att bryta av de tråkiga samtal som just nu präglar hockeysnack.

All nedanstående data (i bifogad bild) har hämtats från hockeysiffror.se (rekommenderas varmt).
Alla är nog ganska överrens om att vi spelat bra hockey de 10 första matcherna, men att vi har haft strul att göra mål. Men vad säger siffrorna? Jo:

Corsi: vi är etta i ligan (sjuuukt hopp från föregeånde säsong) vilket innebär att vi driver spelet och genererar mycket skott/målchanser.

xG%: Vi har tredje bäst ratio mellan xG(förväntande mål fram) och xGA (förväntade mål mot oss). Man skulle kunna uttrycka det som att vi förväntas göra 55,81% av alla mål i de matcher som vi spelar. Enbart Luleå och Skellefteå är bättre.
Detta i spel 5 mot 5.

Goals vs xG: Antal fakttiskt gjorda mål vs xG (framåt). här har vi underlevererat med -2,17 mål. På samma sätt kan man titta på förväntade mål mot oss. Där har vi släppt in -4,03(omvänt tecken) fler än vi borde ha gjort. Om man summerar dessa två kan man få ett mått som jag i brist på annat kallar goal performance. Alltså hur mycket plus eller minus(antingen genom fler gjorda mål eller färre insläppta) borde man haft enligt statistiken. Detta ser ni i kolumn H, där vi ligger 12:a, och borde haft 6,2 bättre målskillnad. Vi har alltså underpresterat med 6,2mål.

Man kan applicera samma resonemang på Special teams (kolumn I, J K) och då får man ett totalmått (kolumn L). Då framgår det att vi borde ha haft en bättre måldiff om totalt 6,05 mål, vilket gör oss tredje sämst i ligan på att omvandla förväntade mål till faktiska mål.

Rögle och OINK är klappkassa med -12 och -15. Åt andra håller så har FBK, modo, malmö och örebro haft en sjuk överleverans. Denna data bygger som sagt på 10 matcher.

Som referenspunkt kan nämnas att man oftast landar +/- 20 efter en hel säsong(föregående år var brynäs en sjuk outlier med -47. Timrå landade på +11, femma i ligan).

Vad kan man dra för slutsatser av 10 matchers data då?
- Timrå har underlevererat. Men med tanke på vilka skickliga spelare laget besitter (och där många har en gedigen track record av att ösa in poäng) så borde vår dåliga prestation hittills vara tillfälligheter. Det andra alternativet hade varit att vi i snitt skjuter sämre än den genomsnittliga SHL-spelaren(som är grunden för hur man räknar xG), och det har jag svårt att se.
-Topprestationen från FBK, Modo, Öret och Malmö är inte hållbart. det kommer börja studsa emot där, eller åtminstonde en viss avmattning.
-Bottenprestationen från OINK och Rögle känns heller inte hållbar(framförallt inte Rögle som har sjukt mycket skills i laget). Men vem vet, OINK kanske gör en Brynäs och landar runt -50.

Som avslutning kan nämnas att xG är en statistisk modell baserat på ett antal års SHL data. Hur man bygger sin statistiska modell kan variera, och vissa modeller är mer träffsäkra än andra. Har själv inte den förmågan att utvärdera modellen som finns på Hockeysiffror.se, men det finns en sida där upphovsmannen beskriver sin approach för de som är taggade på fördjupad läsning.

Blev ett monsterinlägg detta, sorry för det.
+26
Kommentera

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
Följande förhållningssätt borde finns:

-Medveten pååkning: Strängt straff inklusive avstängning och böter
-Omedveten pååkning där domaren ej bidragit till kollision, men spelaren har åkt för nära(agerat vårslöst): Milt straff, typ en match.
-Omedveten pååkning där domaren bidragit till kollision genom positionsförflyttning: Inget straff alls, en ren olyckshändelse och inget som behöver stävjas genom straff.

Med ovansående kategorier så landar Lundin in på antingen andra eller tredje, mest tredje. Inget straff är det rimliga med andra ord. Varsågod SHL, bara att applicera
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
Labban: Helt enig, men jag hade hellre börjat med att mix and match mellan 1:a och 3:e linan, och behållt 2:a intakt.

Time will tell hur lyckat det blir
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
UbbeNils: Jag tycker fan synd om EP. Han lirar för tillfället jäkligt bra hockey med hög grad av intensitiet samt god poängproduktion, och har en fin kemi med Pääjärvi och Hanzl. Men så får han flytta på sig till förmån för att få igång Jonte, och istället lira med en iskall Lander.
Ingen kul belöning för sin goda insats...
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Jag hade helst hållit andralinan intakt, och bytt plats på Lander och Lundin.

JD - Lundin - Hållander
Pääjäärvi - Hanzl -EP
Mieho-Lander-Hartmann
OJ-EA-Bojjan

Som tidigare skrivet, Jonte och Hållande rhar snorhöga expected goals, det kommer böjra trilla in. Tycker det är Lander som är för stabbig och slö nu. Låt honom grinda längre ner i hierarkin ett tag, och lyft upp Lundin som lirar kalashockey för tillfället.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2023-10-05
Gällande DHL linan (som förvisso redan stötts och blötts i omgångar) så kan följande saker adderas:

Tittar man på expected goals(xG) i spel 5 mot 5 så ligger Jonte 1:a i hela ligan, och Hållander 4:a. Lander hamnar på en 29:e plats. Det är alltså verkligen inget fel på chanserna som skapas, utan just nu har grabbarna strul med att trycka dit pucken. Rent statistiskt så kommer detta att lösa sig, och puckarna kommer börja ramla in. Det som snarare oroar mig är hur osynk deras check är, och hur lätt de hamnar med alla 3 gubbs högt upp i banan. Det är alltför ofta fri lejd genom mittzon när de är inne.

Så får de styr på check/3:e gubben så kommer de iaf kunna täppa till bakåt, och målen framåt kommer att komma.

I övrigt kan nämnas att:
-Om man tittar på xG(inkl PP) borde Timrå vunnit gårdagens match med 3.09-1.72 (relativt stor skillnad när man pratar xG)
-Timrå har högst xG/60 minuter av alla lag (spel 5 mot 5)
-Timrå har fjärde bäst xG%(förväntade gjorda mål vs förväntade insläppta)
+15
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
En akutlösning på backproblemet är att låna Philip Eriksén från Hudiksvall. Att låna från andra SHL lag är lite lurigt, och Hockeyallsvenskalag lär ju inte vilja släppa sina spelare.

Hudiksvall spelar ikväll i Sundsvall, sedan har de uppehåll fram till fredag nästa vecka. Borde vara möjligt att låna Eriksén under den perioden. Har har nyligen lirat i Timrå, och dessutom gjort helt okej ifrån sig i HA(Karlskoga föregående säsong).
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Erixon och Didde börjar mer och mer kännas som oldies som att de tillhör gårdagens ishockey. Framförallt är jag paff över hur ickekonstruktivt Erixon spelar. Han var ju en allround back i sin ungdom, med hyggligt fina offensiva egenskaper. Nu känns det som att han inte ens försöker, och att han till och med lirar mer destruktivt än föregående säsong.

Dock tror jag mer på honom på sex backar än Didde. Didde får lira 7:e back, men logga en hel del tid i PK samt ta ett gäng defensiva tekningar, istället för exempelvis Rindell.
+2
Kommentera


Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
På tal om absolut inget: Individuella introlåtar.

GIllar som fan att vi har indiviudella låtar vid line-up presentation, och många av dem är ju valda med omsorg. Frågor och synpunkter nedan:
-Vilken låt har Dahlen, känner inte igen den?
-Vilken låt har Forsmark? Dunderläge att köra Kernkraft 400 och Zombie nation(om vi inte redan använder den låten på annat håll)
-Hartmanns "Här glider kingen in" är 5 plus
-Visst har vi bytt Hållanders nu under de första matcherna?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2023-09-14
Alltså Erik Andersson lirar som en jävla kung! Han gör allt rätt, och ligger löjligt välplacerad i banan.
+16
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Bygger på årsredovisningar 22/23. Så du får vänta till aug 2024 för den infon
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Werner: Fast man vill ju inte ha för många säsongskort. Snittintäkten per stol är bra mycket lägre med ett säsongskort än med lösbiljetter
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Ja verkligen. Han var definitionen av en one-man army. För bövelen, hans lina tillsammans med Lill-Charles och Bojjan var ju vår i särklass farligaste haha

Men fan, jag är en obotlig optimist. Han kommer tillbaka och levererar på 85% av sin toppförmåga. Och det gör honom till en trekronor-spelare, med råge.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Tyvärr måste jag hålla med om det. Han visade prov på korta sekvenser av detta. Typ i matchen mot Malmö eller Linköping där han kommer 1vs1 och i samma rörelse drar pucken och skjuter den rätt i klykan. Helt jävla otroligt.
Vill tror att han kommer göra liknade kommande säsong, men absolut inte i samma utsträckning som 18/19
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Till alla er som ej tecknat ett CMORE/TV4play abonnemang än, men som tänkt göra det: Teckna via Timrås hemsida istället, 100kr rabatt per månad, plus att 350kr(totalt,ej per månad) går direkt till Timrå.
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher
J F K: nu trollar du va?
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Sjöholm ser oerhört spännande ut
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Cartman: Får kanske nöja mig med Bobcats Bira, även om jag hade hoppats på typ Söråkers Suröl
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
På tal om något helt annat: Finns det någon Timrå-öl, eller någon öl som bryggs i närheten av bygden? Gärna lager.

Här vill man få tips från SMÅLAND, om nu inte öl är för svaga saker
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Klassiskt fall av monkey see monkey do
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Paninaro: Tack för länken. Ja den kändes ju ganska så onödig.
Förutom det tilltaget så tycker jag att Ranta imponerar. Han kommer vara nyttig för er
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Kan man se situationen i efterhand någonstans?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: tackar tackar
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: var sänds matchen?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Missade matchen mot Modo, så såg precis klart den i efterhand.

Måste säga att jag är grymt imponerad av Max Sjöholm. Han spelar med en jädra pondus, vågar ta initiativ och har hyggligt bra teknik. Men framförallt har han ett fint spelsinne och tar ruskigt smarta åkvägar. Blir kul att följa honom framledes.

Tycker även att Erik Andersson ser bra ut. Rapp på skridskorna, kloka beslut, aktiv både offensivt och defensivt. Vänligen fortsätt så EA.

Som vanligt har Didde en lång startsträcka på försäsongen vad som gäller puckbehandling, inga lena handleder här inte. Men det kommer säkert ge med sig, och han lär kompensera det med ett betryggande fysiskt/defensivt spel.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Lichln: Det var en kombinerad blind side huvud/bentackling. Sjukt fult. Men den gode Lindholm är ju gjord av granit så han märkte knappt tilltaget.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: J F Ks SHL tips
Färjestad
Växjö
Rögle
Frölunda
Skellefteå
Timrå
Örebro
Luleå
HV71
Oskarshamn
Leksand
Linköping
Malmö
Modo
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher
Spelar Walli samma typ av spel som hos oss så kommer han att vara nyttig för er. När han spelar med fart längst sargerna är han omöjlig stoppa, och han är bra på att skapa ett driv mot mål. Ge honom lite tid, och förvänta er inga större poängskörder
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag tror att Lodin kommer vara sjuuukt sevärd i OINK. Deras spel är ju ganska så öppet, och man tillåts tjuva en hel del = dröm för Lodin.

Gillar honom som fan, och hade gärna sett honom i Timrå om situationen på FW-sidan hade varit annorlunda. Men det går inte att förneka att det kommer bli riktigt underhållande att se honom i OINK-tröjan
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Alla fattar ju att han jämför själva utvecklingskurvan och inte faktiska skills/kvalitet. Att han valde Ullmark är ju för att han är välbekant hos er Modoiter.

Men visst låt oss leka arsle och fultolka.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Man behöver beakta två saker vid stora förluster:

Det ena är det egna kapitalet som riskerar att eroderas(sker vid bokslut). Det andra är likviditeten riskerar att ryka(pågår löpande), alltså att du inte har pengar på banken att betala fakturor, pröjsa spelarlöner etc. Har svårt att se att Malmö sitter på en så fet kassa(-20miloner behöver dock inte vara rakt av likviditetspåverkande, men det finns ju såklart en korrelation), så något kapitaltillskott måste ju ha skett är känslan
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Intressant. Vi spelade 3 hemmamatcher i slutspelet, Örebro spelade 7, ändå backade de mer än oss. Innebär det att Örebro Budgeterade med seminfinal, eller till och med final? Nä det tror jag inte. Tror snarare att alla kostnader bara stack totalt den här säsongen, både spelarlöner, transport, boende etc.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Att vi har ett lågt eget kapital är ju föga förvånande, givet att vi nästan konkade för 8 år sedan. Det lär väl ta ett tag att bygga upp, framförallt om det sker samtidigt som vi kört vår resa tillbaka från HA + nu en etablering i SHL...

Tycker snarare att det är relevant att jämföra vår prestation med andra klubbar denna säsong. Förutom -20miljoner från Malmö, har det publicerats några fler resultat än?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
mikenomad: I den bästa av världar har vi en EA som spelar som han gjorde under Rögletiden(alltså som en uppskattad tredjecenter i ett topplag), och en Lundin som lirar "Februari och framåt hockey".
Och där bakom en Värmhed som knackar på dörren...

Men det är nog lite väl optimistiskt. Om en av dessa slår in så är jag nöjd.
+6
Kommentera

·