Harryhaffa

527 inlägg · 20053 besökare

Harryhaffa blogg

Vad händer nu "Foppa"??

Det här är min sissta blogg på den här sidan, en blogg som jag kopierat från portalen där jag bor nu, "Aftonbladet"...

Änterlgen kan man säga, Foppa har tagit beslutet att lägga av med Hockeyn, och bli ihågkommen som en av de största som funits.

Ja trotts att jag inte är modoit så tycker jag lite synd om att han inte fick sitt SM-Guld, men än är det ju inte försent, ja som spelare är det kanske för sent.

Ja om han vill och passar som tränare/Ledare, För inte säkert att bara för man var en av de största och har kunskapen, att man har förmågan att få fram sitt budskap och kunskap till sina adeppter, för det är en konst blandat med pedagogik och personkännedom, klarar han det då kan han kanske bli en bra tränare.

Eller varför inte handelresande i ishockey, ja en sådan scout, som reser runt och tittar och håller koll på unga spelare på uppgång.

Eller så sportchef för någon elitserie klubb, då han har kontakter over där, och desutom ett namn som klingar så någon större presentation då han pratar med spelarnas scouter, tror jag knappast han behöver, och personligen vet jag vilken klubb jag vill han väljer som sportchef *ler*.

Eller då kära Peter "Foppa" Forsberg, Du har två stanly cup pokaler (Det största man kan vinna) du har både OS och VM pokaler, tom blivit ett frimärke, Till Corey Hirsch

stora förtret (målvakten som vart lurad upp på läktarn i lillehammer) Så du har all rätt och luta dig tillbaka, se omvärden från ett annat perspektiv, spela lite golf, sälja några skor, och må bara gott och kanske ta på dig ett och annat expertkomentator jobb åt C+ eller tv 4.

För det har man gjort rätt för efter en lång och inte helt obesvärande kariär, för en sak vet jag, än har det inte funnits en elitidrotsman som kunnat sluta träna, så det lär du fortsätta med.

Sitter och funderar just nu på, hur lång tid tar det innan vi ser "Foppa" delta i Let´s Dance;)..

Nu flyttar Haffa...

Hej!!...Min sissta Blogg på den här sidan, då jag reggat en egen liten blogg på en mer renodlad Bloggportal...

Nä det är inte någon Hällso sida eller vad någon fick det till;), Och skiter i övrigt vad folk tycker och tänker om det jag skriver, som det står eller stod i min profil, Jag skriver för mig själv, och mitt egna välmående, och inte för någon annan... Och det kommer jag forsätta med:)..

Nä sur är jag inte. inte ens halvpisst, är en glad skit, som håller på och flyttar, och genom att jag gillar utmaningar, så valde jag sveriges största portal..:)))

Hade bäst alla så kanske vi ses någon gång....:))

Innebränd eller utebränd??

Sitteroch tänker på ordet "gå in i väggen",borde vara en mästare på det ordet, då iaf tre stycken kvinnor i min närhet gått in i väggen, eller drabbats av sk utbrändhet, en sjukdom som tar en himla tid och den drabbade blir inte trodd, bara vila lite tycker många,

Ja de vet nog inte ricktigt vad det handlar om, då utbrändhet gör att personen varken sover eller kan fungera normalt, och oftas är depprimerad och bara vill hålla sig undan, närhet är jobbig för en sådan person, tom en kvinna som är utsatt tycker närheten från hennes barn kan vara jobbig.

Och alla råd de får hur man ska sova, ja hur många hällsokurer får de inte höra från oförstående, en hel massa de blir mästare på dem, och blir mästare på att säga de funkar inte, SANT!! åter till de oförstående som kommer med dessa råd och tipps, vad det handlar om att personen som drabbats av utbrändhet inte sover, så är orsaken att hjärnan går upp i spinn, dvs alldrig kopplar av och varken hjärna eller kropp går ner i sömläge.

Att leva med en sådan person, hur ska man hantera det?, handlar mycket om förståelse, och bara finas, och ändock inte behandla personen som porslin fast de är stundtals himla sköra, och se då personen har jobbigt med närhet, och inte då vara "på" utan hålla sig på avstånd, och låta den få mycket av egentid, och lyssna, det är lite för mig och "bara finnas"..

Som min läkare sade en gång, utbrändhet är kort en tillstånd av innebrändhet, då allt stannar kvar i en som en form av ekkorrhjul, hört men inte säker men vissa gör en liknelse med utmattnings depretion och utbrändhet, dvs kroppen vill inte, och svarar inte på vanliga saker som kliva ur sängen, och olika saker blir bara jobbiga, ducha kan vara en sådan sak, hämta posten kan vara en annan sak, kan vara ett helt företag att bara ta sig till duchen eller postlådan..

Tror även att ingen drabbad person är den anndre lik, och inget stadie är det anndra likt, men enligt forskar rön så ska en drabbad inte ens tänka på prova jobba de närmaste tre åren, MEN!! det tycker inte de blå och försäkringskassan, som tycker de ska ut i jobb så fort som möjligt, en kosstnadsfråga för dem, oroande och tragisk tycker jag att en sjuk människa idag inte får vara sjuk, utan ska ut i jobb och gärna full tid då personen inte är redo..vart leder det? jo personligen tror jag att det leder i en förlänging till mer sjukskrivningar och svårare "återfalls" sjukdommar..

Det är en sjuk värd vi lever i som man inte får vara sjuk, eller man ska va frisk för att orka vara sjuk....

Lite från min tanke....Nu till kaffet och mysa lite....kram alla....

Komunal rehab...

Teback.....Sitter och fundera hur sjuk en arbetgivare kan vara, har de känslor för de annställda, eller är det en produkt som vilken som hellst?? som en mjölktätra som blir slut, bara köpa ny??..

Vadan denna frågeställning???..Känner en person som sedan tre år sedan fick diagnosen utbrändhet, redan efter en vecka tyckte arbetgivaren att det var nog med vila, visst, personen tog sig inte ur sängen, och inte tror jag den personen mådde bättre av att inte bli trodd heller, och hur känns det och inte bli trodd av en chef som dessutom själv varit sjukskriven för samma åkomma.

JUSST DET!!! Ni läste rätt, slynan till chef hade själv vart utbränd och visste mycket väl vad det var frågan om, Men får väll förstå slynan någonstans, "inte kan de på min avdelning inte få vara sjuka för utbrändhet" Taskig reklam eller något för just slynans avdelning, inte vet jag.

Och att det rör sig om en komunal inrättning gör det hela än värre tycker jag, men tror knappast det hänt hos en privat företagare..

Komunala chefer på något vis har en erotiskt tilldragelse till fjädrar och spänna i hatten, så i det läget är det bara dumt och se sig omkring, som en privat företagare skulle göra, vad kan jag göra, ta ett samtal med personen i fråga, titta på hur arbetsförhållandet är..Nä är du slyna på en komunal inrättning så får du ingen befodran som fjädrar handlar om, nä då blir hatten tom, och du kan få en nöjd personal, men det erotiska egot styr ju så då sänker vi personalen, själv sitter man och tittar ut genom fönstret och är blind och låtsas som det regnar..

Ja nu vart den personen betydlig längre än en vecka sjuk, var tydligen inte vanlig förkylning, efter ett halvår till år tyckte Försökringskassan att nu min dam är du frisk, och ska ut och jobba som inget hänt, så de friskförklarade personen, fast läkare och Psykologer tyckte annat, men tant försäkringskassan visste ju bättre än vårdande läkare, satt väll en slyna på FK med, vad vet jag.

Ut och jobba samma procent som personen slutade före sjukskrivningen, tillsaken hör att personen i dethär läget får ångest bara att gå utanför lokalen de jobbar på, ohållbart visst, men slynan vill ju ha en fjäder i hatten,

Så kanske fick en stilla fundering ett ögonblick då hon kom på att kanske vart tufft och börja såhär, men en annan avdelning hade behov av ett lättare syssla ett tag, men hon får ringa själv om det, slynan kan ju inte ta kontackt med sin kolega, urch tänk om hon var tvungen erkänna att någon på hennes avdelning blivit sjuk av jobbet..

Funkade jätte bra, personen trivdes med jobbet, Tacklade sjukdomen hyfsat, inte hundra procen men ändå, hon klarade jobbet, fasst det med gämna mellanrum fans sömnsvårigheter och fortfarande kavarstår ångesten att gå utanför lokalen, och fått leva med hot om flytt dit en dag.

Så förra veckan pratade personen med sin chef, som sade att hon hade ett halvt löfte om att få fårtsätta som vanligt efter nyår, men en halv vecka senare ringer chefen att personen ska kontackta sin forna chef för att börja efter nyår, pga att en omplacering av en annan person, så fick hon inte vara kvar, utan ska återgå till samma tjänst som är beläget i samma lokal som hon fortfarande har ångest av att gå utanför, samma chef som hade noll förståelse..

Hur länge håller det?, bara orden från chefen gjorde att den personen fick sina sömnrubbningar, men det skiter väl en komunal chef i, hon går på arbetsförmedlingen och köper ny mjölk och gör slut på..medans personen har en lång sjukskrivning och invänta, istället för att få fortsatt i den tjänsten som funkade hjälpligt..Och chefen får ännu en fjäder i hatten som fått en medarbetare på knä...

Personligen är jag tilltänkt som skyddsombud på min arbetsplats..Och ni kan ge er f-n på att jag ska plugga in arbetskyddslagen i den frågan..för korna som producerar mjölken har det tryggare hos sin bonde, om man gämnför liksom......

JulHotell och Julsex..

Tjaba igen..

Japp då har man vart borta si sådär ett par veckor eller så, och inget har hänt tror ni??..

igår ringde min morobert bekräftelsen från Hottellet som vi ska fira jul på hade kommit, jo morobert och pappobert och Grynet och jag ska fira jul på ett Hotell,

Mysigt, bara fira jul med den man älskar, äta gott och sova gott och bara vara, och allt serverat och klart, ingen behöver tänka på laga massa mat, och sängarna bäddas av andra, hmm..Kanske kan behövas både bäddas och nya linnen efter det besöket, vem vet *blink*

Hmm.. fundering..smolket i bägaren, Julen mannens säkra period, kulorna i granen osv, Hmmm, får lösa det..

Ja julen ja, Julklappar och bestyr, nä man tar det lugnt ingen mening med att stressa upp sig, har väll ingen mått bra av *skratt*, julgran ska jag inte ha, har tittat lite på julklappar, har fullt klart för mig vad mor o pappobert ska få, sedan har vi brorsbarn, vad ger man två vildjur som inte kan sitta still på 7 och 11 år ? förslag?, sedan har vi grynet, har fullt klart för mig där med, Tyvärr är hon läskunnig så tänkte inte skriva det *ir*, men blir varken en delfin eller rabbit;), eller så kanske...med tanke på dom i granen, och den i fönstret;)

Julen ja.. är svår för många, förstår mig inte på förälldrar som super, då de vet att det blir bråk och tråkigheter, Vad tänker ni på??? Julen är ju för f-n barnens högtid, låt dem ha det, varför ska ni låta barnen minnas barndommens jular som att mamma och pappa bråkar och slåss, vill ni det själv??, och då tomten, Ja tomten ihärdigt spelad av faderns försök att göra bot och bättring för det han ställt till, hur kul är det för barnen att tala om för kompisarna på dagis, våran tomte var så packad att han ramlade över granen, nää lägg ner skit i tomten, umgås med barnen, gör julen till en lycklig stund istället, för en packad tomte som slåss med mamman det behöver inte barnen...

Och en sak till, den jul barnen får som barn den skapar de som vuxen med, och hur vill ni att era barn ska fira jul resten av sitt liv, hmm..förälldrars annsvar att forma barnen är större än man tror..Och visst kan ni hålla med om att, om sådana behåller julpyntet där de ska vara, dvs i fönstret och i granen även efter jul...Då!!..slipper många tråkiga jular....

Själv ska jag fira på Hotell, med familjen, min kära familj som alldrig bråkat på julen, och själv ska jag inte bli packad, för det har jag hemifrån barndomens jular, då pappobert tog sin wiskey då vi barn laggt oss, det var mina vackra jular det...Fast klart numer klagar Pappobert att barnen blivit stora, och går alldrig lägger sig...Ja men Harryhaffa sitter gärna uppe ett tag på julen om pappobert bjuder på en wirre, och lovar det går att trötta ut han..*garv*

Men återkommer med att skriva om hur min jul vart i år, ser fram emot den. Nytt för mig med Hotelljul...men helt fantastiskt vet jag det bli, för mitt älskade Gryn ska ju med..så ha det så länge, och kramas i trafiken....Vi hörs och syns, om ni vågar vill och kan...Hmm gör som jag vill ändå...sååå deee såååå;)

Sex o relation

Har man det bra eller har man det bra. jag vet iaf hur jag har det,...BRA!!..Tänker på grynet och en ström av lycka och värme rinner genom min kropp, varför det säger ni??, vanlig tjej det är väll inget märkvärdigt..Mmm visserligen en tjej, men för mig en tjej som ger mig så mycket av kärlek och omtanke o värme..

Har en kompis som har en Rysk tjej, ja varför har väll alldrig klaffat i min lilla protes till hjärna, men han säger att är du säker på att Grynet är svensk??

Hans bild av svenska tjejer är att de vill ta platts i hemmet och bli uppassad, och springa ute med alla karlar..Nja...får stå för han.

Hade en diskution med han om utrohet, där jag utryckte att otrohet kanske grundade sig i att sexlivet tryter, ja..Bli enformigt och sådär, och ingen av parterna kan prata om det, himla tabu ämne.Även i förhållande som varat länge...Urch..farliga saker..varför är det så himla tabu, och varför kan man inte prata om det??..prata om vad som är fel, och vad som är rätt..Vad är skillnaden på att diskutera genom familje ekonomin och gemensamt komma fram till vad som ska göras..men göra samma med sex?? noppe..

Låt se vi gör en parralel, tjejen tycker sexlivet är enformigt, men vågar inte säga till kalle, nu har vi kört missionären i 20 år, och du har pillat med fingret för få mig startklar, inte dags att utveckla lite??..svåra samtal, men så blir konkursen ett facktum och tjejen går ut och letar en ny starkare finansiär, som får hon och må bra under de ekonomiska samlagen..

Grynet och Harryhaffa vågar prata om allt med varandra, känns inte ens svårt och prata om sex, bara båda tar tillsig, har lärt mig en vicktig sak för någon vecka sedan...Vet ni killar att stimmulera en kvinna är en konst, inte bara pilla lite här och lite där, okey det visste väll jag med att man måste ha någon form av plan i det hela, och mycket lyhördhet, hur mår människan egenterligen, och defakto att pilla på fel ställe är som att trycka på resettknappen, även om värmen är bra, så blir det en omstart, och promenaden uppför berget får börjas om..Taskigt då man var så nära toppen...

De veckor hon är hos mig, är de finaste i mitt liv, hon är så underbar, hon är själv då jag jobbar, lagar mat tills jag kommer hem, och att jag får sätta mig vid datorn eller vid fotöljen en stund innan maten, eller så kommer hon på och sätta sig uppepå mig i fotöljen, rätt mysigt..hon är en underbar kvinna och allt känns så rätt..

Som min käre vänn sa idag, då jag berättade det sisstnämda, Hällsa Grynet at jag tyvärr är upptagen..ha ha

Jo den som undrar, så uppskattar jag det, och försöker ge tillbaka och ser inte de sakerna som självklara, nä någon mullig mansgris är inte Harryhaffa...

Nä nu ska jag äta min hemmalagade köttfärsås klockan är 20:30 så dags äta middag....så ha det så länge så hörs vi vare sig ni vill eller inte...hmmm..ryskor??? då det finns så fina svenska tjejer...

När faan blir gammal...

Ja bra rubrik på något som ska komma, eller vet inte, men när vänner och annat löst folk frågar, kan du inte börja skriva igen?? vad är svaret? Gästbok inlägg och blogg? ja typ,.. Det är då som den gammle fan träder in och säger NEJ!!, men en annan del säger JA!!, skitskofren?.. Kanske?..

Vem ska man lyssna på? den gammle som är less på uppkäftige och kaxige o sexistiske "HH" eller less på den i gämförelse mer tame "HarryHaffa"?..

Eller ska man lyssna på den anndra delen? som som vill va mer seriös, inte skriva om hockey, inte skriva om sex och sockerkakor ihop med hockey, inte göra sjuka gämförelser, om en bonde i en tracktor och hans tankar om...just det Hockey... Utan som vill skriva om mer vardagliga saker, om relationer vänner emellan, relationer man kvinna, eller varför inte om livserfarenhet, och drömmar?

Ja var lugn..Lite kan man fortfarande skruva lite på texten, och krydda lite, och vem vet kanske dyker upp en och annan sockerkaka, eller bonde med;)

Ja som rubriken löd, "när fan blir gammal" blir han?...Präst?.. Nä tror inte ens på att han blir tråkig, ibland kanske det blir något läsvärt med, men när faan blir gammal skriver han för sin skull..

Och då kan det handla om senaste besöket eller samtalet med "grynet" som är min tjej, en helt underbar tjej, med tålamod som en häst, och himmelsk förstående, och tror hon tycker om mig rätt mycket iaf..;) Och på fredag kommer hon, som jag har längtat..Längtat efter det vackra leendet och fina samtalen öga för öga, och längtat efter att få möta hennes läppar med mina, då hon kliver av bussen då vi inte har träffat varandra på 8 dagar..., Då ska ni bara veta vad underbar den kännslan är då man ses, och låta bara tiden stå still en stund, o bara vara vi...

Men det besöket kanske jag skriver om senare..och vem vet kanske inte hoppar alla detaljer;)...För när faan blir gammal, skriver han som han vill, och för sig själv..och ingen behöver läsa.....När faan blir gammal står han för det han skriver.....Tjing på stund..

Modo vs Timrå

Sitter och funderar, Någon sa mig vad som var rätt och vad är fel, hångla alldrig med en från foppa land, sa hon??.

Ja fruntimmer. Har alldrig begripit mig på dem ändå.... Men Hångla med Foppa?...Nä skulle inte tro det, inte min stil, har alldrig haft tilldragelse till upptagna, sedan får de heta Foppa eller "spud";)

Hmm, funderar, varför inte slå ihop Nolaskogarna och Timrå, ser det som den perfekta lösningen för alla, Nolaskogarna har ju en arena, då tydligen inte Timrå har någon enligt vissa. Och ska man nu spela hemmamatcher i en annan komun så kan man lika bra vara sammbo med någon i samma serie, eller varför inte slå ihop lagen helt.. skulle få barnaskaran att umgås på ett mer ödmjukt sätt..Tycker själv jag ser rätt nycktert och opoverkat på en fuschion mellan de två lagen.;))

Tänkte återgå till inledningsfrågan, "Hångla alldrig med en från nolaskogarna", har alldrig förståt det, men hittade skogarnas finaste drottning, och tänker nog fortsätta hångla med en från Foppaland....Sååå dee sååå:)))

ÅNGEST!!!

Ångest, pina. Som timrå supporter är ångest vardagsmat, som pölsa och bacon. gott men inte gämnt ilängden blir det uttjatat och tråkigt, för att inte säga tråkigt och ohällsosamt.

Vad är Ångest, wikipedia uppgav följande, difus rädlsla uppkomet av en okontrolerad situvation, kan även vara medicinskt eller psykisk sjukdom. ångest är bra i vissa situvationer, men inte bra i vissa, som i sexlivet, då ångester ger en nedsatt lust

Okey då är alla Timrå supportrar psykfall utan det minsta sexuell activitet, kanske dags att börja dela ut viagra på hemma matcherna innan den tappra skaran av suportrar dör ut.

Vissa skulle kanske skulle uppleva som sparkandet av en ledare som den mysigaste sexstund som de haft, men passa er då så ni inte hamnar i en okotrolerad och difus situvation igen.

Nä man ska se nycktert på det, vad har hänt? vem bär ansvaret? Ja spelare kan man ju inte anklaga för de har ju inte gjort mycket, tror föreningen sparat in mycket pengar på duchvatten iår. Ledare ja jag förespråka alldrig ett tränarbyte men håller inte längre med Peo mentaliteten, nässta match och nässta match, finns ingen nästa match, finns inget längre som heter "Det var en jämn match och det tar vi med oss!" faan sjukaste och mest desperata utalande av en ledare, enda vi ska ta med oss i fortsättningen är 3 poäng och inget annat,

Tror inte ledarna är så inkompetenta att de ser att laget är kass och underpresterar, skulle man på en vanlig arbetsplats ständigt underprestera på det viset så vart man nog inkallad till chefen med den facklige represetanten och diskutera om lönenivån ska bibehållas eller om man ska leta sig en annan syssla, men inte den skyddade verkstan Timrå ik, där tydligt resonemanget är att så länge du kommer på jobbet så är du ducktig, den här månaden har du bara varit sjuk två dagar det var duktigt, satans j-la skyddad verkstad mentalitet..

Ta in varge spelar och fråga vad vill dom, och hur ser dom på situvationen, och vad kan du själv bidra med, behåll de som ser sin egen insatts som låg och som tar skulld till den situvationen. Då är vi på rätt väg så gör alla konkursförvaltare som ska styra ett konkurs bo på rätt väg...

Fy vad jag är negativ...Men kvalserien har sin tjusning den med:)....men där är vi inte än så varför en massa Ångest:)

Gammla synder:)

Ibland man tänka på sina gammla synder, och allt var bättre förr, och nivån på forumen var högre och flickor var inte tanter och pojkar var inte gammla trötta gubbar.

Några av oss gamla tanter och farbröder lever fortfarande, några har på den sjätte dagen återuppstått några med nytt namn. HarryHaffa hade i sin "ungdom" Det mer lättstavade namnet HH, en rätt propel och städad kille som sällan eller alldrig blandade hockey som vilken sockerkakssmet som hellst.

Och varför skämmas för sina små synder? klockan är rund året har 365 dagar, och hockey planen är oval utan hörn, gå och ställ dig i hörnet och du hamnar likt förbannat tillbaka där du började, vissa saker glöms bort anndra inte.

Så vad gör en gammal man för att söka sitt förflutna som legat som en demon över ens gammla grånande huvud,,JO!! letar på forumet för trotts demens och alsaimens så fans det där en svagt minne om någon konstig avhandling gjord av då ungtuppen Tycho och något älldre HH.

Nu är vi båda gammla farbröder som väntar på sin metalicblå rulator med kromade fälgar och anten med rävsvans,

Och eftersom den unge HH älskade att få frågor som "Vadrör sig i dit huvud" (som jag har funderat) ärch klistrar väl in den första avhandlingen då,, och tänk allt är hockey:)

HH och Tychos avhandling

Har man som Hockey supporter, något mindre fel i skälva hjärnkontoret, då allt man gör, allt man säjer kretsar kring hockey. Men livet är väl som Hockey? Fast oförstående anhöriga inte förstått det än, och bli irriterad då ett samlag tex, likställs med en komplett hockeymatch med arena och allt,

Vad är det att bli arg på, bara titta på banan, en nedsläppnings punkt och två teknings cirklar och ett mål, en hel j-la anfalls zon är det ju,
Och har man speglar i taket och på väggarna visar det juh sig att vi har publik också. För och inte tala om snuskgubben i huset bredvid.

Och reglerna är ju detsamma ta tex ,

Interfearence: Det händer att tjejen inte vill. Icke spelförande spelare...

Checking from behind: Talar väl för sig själv.

Offside: hmm synd att brevbäraren han hem först,

Matchstraff: Skulle inte tagit den sista groggen,

Misskontakt: Ja, vad hade man där att göra,

Sen får du editera som du vill... men lite mer förslag är det iaf

(Varför skämmas för gammla synder)

1 ·