Harryhaffa

527 inlägg · 20053 besökare

Harryhaffa blogg

Till bloggen

Komunal rehab...

Teback.....Sitter och fundera hur sjuk en arbetgivare kan vara, har de känslor för de annställda, eller är det en produkt som vilken som hellst?? som en mjölktätra som blir slut, bara köpa ny??..

Vadan denna frågeställning???..Känner en person som sedan tre år sedan fick diagnosen utbrändhet, redan efter en vecka tyckte arbetgivaren att det var nog med vila, visst, personen tog sig inte ur sängen, och inte tror jag den personen mådde bättre av att inte bli trodd heller, och hur känns det och inte bli trodd av en chef som dessutom själv varit sjukskriven för samma åkomma.

JUSST DET!!! Ni läste rätt, slynan till chef hade själv vart utbränd och visste mycket väl vad det var frågan om, Men får väll förstå slynan någonstans, "inte kan de på min avdelning inte få vara sjuka för utbrändhet" Taskig reklam eller något för just slynans avdelning, inte vet jag.

Och att det rör sig om en komunal inrättning gör det hela än värre tycker jag, men tror knappast det hänt hos en privat företagare..

Komunala chefer på något vis har en erotiskt tilldragelse till fjädrar och spänna i hatten, så i det läget är det bara dumt och se sig omkring, som en privat företagare skulle göra, vad kan jag göra, ta ett samtal med personen i fråga, titta på hur arbetsförhållandet är..Nä är du slyna på en komunal inrättning så får du ingen befodran som fjädrar handlar om, nä då blir hatten tom, och du kan få en nöjd personal, men det erotiska egot styr ju så då sänker vi personalen, själv sitter man och tittar ut genom fönstret och är blind och låtsas som det regnar..

Ja nu vart den personen betydlig längre än en vecka sjuk, var tydligen inte vanlig förkylning, efter ett halvår till år tyckte Försökringskassan att nu min dam är du frisk, och ska ut och jobba som inget hänt, så de friskförklarade personen, fast läkare och Psykologer tyckte annat, men tant försäkringskassan visste ju bättre än vårdande läkare, satt väll en slyna på FK med, vad vet jag.

Ut och jobba samma procent som personen slutade före sjukskrivningen, tillsaken hör att personen i dethär läget får ångest bara att gå utanför lokalen de jobbar på, ohållbart visst, men slynan vill ju ha en fjäder i hatten,

Så kanske fick en stilla fundering ett ögonblick då hon kom på att kanske vart tufft och börja såhär, men en annan avdelning hade behov av ett lättare syssla ett tag, men hon får ringa själv om det, slynan kan ju inte ta kontackt med sin kolega, urch tänk om hon var tvungen erkänna att någon på hennes avdelning blivit sjuk av jobbet..

Funkade jätte bra, personen trivdes med jobbet, Tacklade sjukdomen hyfsat, inte hundra procen men ändå, hon klarade jobbet, fasst det med gämna mellanrum fans sömnsvårigheter och fortfarande kavarstår ångesten att gå utanför lokalen, och fått leva med hot om flytt dit en dag.

Så förra veckan pratade personen med sin chef, som sade att hon hade ett halvt löfte om att få fårtsätta som vanligt efter nyår, men en halv vecka senare ringer chefen att personen ska kontackta sin forna chef för att börja efter nyår, pga att en omplacering av en annan person, så fick hon inte vara kvar, utan ska återgå till samma tjänst som är beläget i samma lokal som hon fortfarande har ångest av att gå utanför, samma chef som hade noll förståelse..

Hur länge håller det?, bara orden från chefen gjorde att den personen fick sina sömnrubbningar, men det skiter väl en komunal chef i, hon går på arbetsförmedlingen och köper ny mjölk och gör slut på..medans personen har en lång sjukskrivning och invänta, istället för att få fortsatt i den tjänsten som funkade hjälpligt..Och chefen får ännu en fjäder i hatten som fått en medarbetare på knä...

Personligen är jag tilltänkt som skyddsombud på min arbetsplats..Och ni kan ge er f-n på att jag ska plugga in arbetskyddslagen i den frågan..för korna som producerar mjölken har det tryggare hos sin bonde, om man gämnför liksom......

Av Harryhaffa
2010-11-24 21:39